Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Ten rozwijany opis to w ogóle jest webmasterski majstersztyk. 🤣 Klikasz "ROZWIŃ OPIS", a on wysuwa się z boku, zamiast, zgodnie z logiką i sztuką tworzenia ui/ux, faktycznie sie on ROZWINĄŁ w dół.
No ale to i tak jest w tej chwili marginalny problem, w porównaniu do tego szajsu, który się odwala z wyszukiwaniem, produktyzacją i manipulacyjnym prezentowaniem ofert.
Jak chcieliście odciążyć serwery to mogliście zacząć od wyczyszczenie tego spamu z aukcjami z Chin oraz powielania jednego produktu przez jednego sprzedawcę.. w dobie zawansowanego przetwarzania baz danych przez ML to chyba nie problem ( tak na boku ciekawa strategia wpuszczanie na swoją platformę podmioty z kraju który chce was wykończyć i przejąć rynek ( nieźle mu idzie z tym spamem 😉 )
Nie no co kolega wymaga. Do tego trzeba by mieć wiedzę z BD, i programowania. A jak patrze na to co robią to wątpie....
A z tą konkurencją z chin... osobiscie znalazłem na Allegro oferty polskich producentów z wysyłką z chin w kwocie 600% polskiego produktu. BRAWO Allegówno.
Proponuję zacząć wystawiać 1 gwiazdkę w Google i Google Play oraz dopisywać do tego komentarz, że to zasługa tego beznadziejnego, niedziałającego i zniechęcającego do zakupów tutaj systemu łączenia ofert 🤷🏻:płeć_męska:
Czy allegro testuje jakieś nowe rozwiązywania przy wyszukiwaniu produktów? Kiedyś nie było problemu, ostatnio zauważyłem, że coraz trudniej coś znaleźć, bo wyniki są strasznie zaśmiecone. Dla przykładu, kiedy wpisuję "wkład dzbanka filtrującego Brita maxtra" większość zwróconych wyników to filtry innych firm, głównie oferty sponsorowane. I nawet nie chodzi o to, że są to jakieś zamienniki, czy chińskie podróbki, ale filtry innych marek, które po prostu nie będą pasować. Czy naprawdę muszę się przebijać przez dziesiątki sponsorowanych ofert, żeby znaleźć to czego szukam?
Już nawet zaklepało zmiany, dla twojego, naszego dobra.
Zapraszam do dzielenia się radością z tych wspaniałych zmian również tutaj:
Jestem kolekcjonerem, który szuka starych przedmiotów w kategoriach "stare komputery" i "modelarstwo". Po włączeniu grupowania obie kategorie można spokojnie skasować, bo znalezienie czegokolwiek w nich jest niemożliwe, bo system grupuje unikalne z definicji przedmioty w sposób kompletnie losowy, ukrywając perełki pod chińskimi g...nami i chińskie padło pod przypadkowymi przedmiotami wstawionymi w losowych kategoriach.
Mam ten sam problem, tyle, że w innych działach.
Z tego co pamiętam to oferty z allegro lokalnie mają zniknąć z ofert na allegro i od 1 października allegro lokalnie będzie działać osobno. Czyli allegro przekształci się w sklep internetowy nie będzie praktycznie już aukcji.
Bo to już nie jest portal aukcyjny tylko sklep z nowymi produktami. Ja mam ten sam problem z magnetofonami niestety. Biznes to biznes co się nie opłaca to wyrzucają i pozostanie jeden wielki szczęśliwy sklep allegro, który ma gdzieś takich właśnie jak my. Czekam z niecierpliwością na powstanie konkurencyjnego portalu, gdzie można licytować i kupować pojedyncze a czasem nawet unikatowe rzeczy.
@martingo1polecam e_r_l_i. Tutaj ktoś wkleił. Nawet nie wiedziałem, że istnieje ten portal. Zgrubnie przejrzałem oferty i wygląda to na tą chwilę nieźle.
Dzięki wygląda obiecująco może tam się wszyscy przeniesiemy. **piiip**
E_R_L_I.
@martingo1gorszy "smart" mają (79zł limit zakupów), ale nic dziwnego. Przy niższym wolumenie sprzedaży nie są w stanie tak twardo negocjować z firmami spedycyjnymi jak Allegro. Tak to z grubsza ceny kształtują się podobnie. Z drugiej strony Allegro podnosi ten limit więc niedługo być m
Drobnicę pewnie lepiej dalej będzie na allegro zamawiać, o ile w ogóle będzie się dało coś znaleźć. Bo podejrzewam, że poszukiwanie czegoś tak trywialnego jak ładowarka 12V USB do samochodu będzie teraz katorgą przy milionach ofert tego samego, które w dodatku są źle pogrupowane.
Na *e**rl&&i nie można sprzedawać używanych. Polityka dno i bąbelki. Strzelają sobie w stopę.
Aktualnie wyszukiwanie nie wyszukuje tego, co wyszukiwało jeszcze jakieś 2 tygodnie temu, chyba ze skopiuje sobie wcześniej zapisany link, to wtedy dojdę do tej oferty. Każda oferta, czy produkt ma opis, ten opis zamiast wyświetlić się w całości, pokazuje się tylko początek z koniecznością wciśnięcia przycisku "POKAŻ PEŁNY OPIS", następnie ekran dzieli się na pół i w prawej połowie mamy opis od początku, który nie wyświetla się poprawnie.
Dzieje się tak tylko na jednym koncie allegro, niezależnie od przeglądarki, czy komputera.
Co trzeba zrobić by przywrócić normalne wyszukiwanie ofert oraz wyświetlanie ofert w całości?
Czy może się wypowiedzieć ktoś z allegro?
Proszę nie przepinać tego pod jakieś już utworzone wątki, chcę jednoznaczną odpowiedź moderatora.
Pozdrawiam @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Jedyna rzecz możliwa, przeglądać bez logowania się.
Tak robię jak już muszę coś znaleźć, szukam wylogowany, kopiuję link, loguje się wklejam, ale to jakiś idio_t_yzm... Musi istnieć jakieś rozwiązanie, przecież tak się nie da kupować, a chyba do tego został stworzony ten portal...
@evil_pl zmieniliśmy widok listy wyszukiwania z ofertowego na produktowy. W widoku produktowym otrzymujesz listę produktów, z której możesz przejść, klikając w zakładkę "porównaj X ofert", do listy ofert połączonych z danym produktem.
Jeśli chodzi o opis, to obecnie prowadzimy testy nowego widoku opisu oferty.