Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
17.06.2020 dokonałem zakupu u jednego ze sprzedawców i natychmiast zapłaciłem. 18.06.2020 sprzedawca poinformował mnie, że towar różni się od opisu. Anulowałem zamówienie i towaru nie otrzymałem. Od trzech tygodni czekam na zwrot pieniędzy. Sprzedawca nie reaguje. Do kogo mam się zgłosić? Policja?
@jarekw1970byd napisz do sprzedającego https://allegro.pl/dyskusje/nowa -/nie zamykaj dyskusji dopóki problem nie zostanie rozwiązany/ zazwyczaj to działa na sprzedających,a po 24h odezwie się też pracownik Allegro i ci pomoże.
Próbowałem otworzyć dyskusję ale po wyborze zamówienia mam komunikat:
Nie możesz zgłosić problemu do tego zamówienia, ponieważ zostało ono anulowane
@jarekw1970byd Przekazałam już prośbę do odpowiedniego zespołu w Twojej sprawie. Jak tylko otrzymam odpowiedź, wrócę do Ciebie z informacją.
@jarekw1970byd Otrzymałeś od nas wiadomość mailową w sprawie tej transakcji, więc sprawdź proszę swoją skrzynkę pocztową.
Niestety nie widzę maila (spam sprawdzałem)
@jarekw1970byd Wczoraj około godziny 18:00 powinieneś otrzymać wiadomość od nas. Sprawdź proszę czy dotarła.
Tak, dostałem. Dzięki.
Parę dni temu otrzymałem maila, że mam poczekać do środy na zwrot pieniędzy od sprzedawcy. Jest czwartek a nadal niema ze zwrotu.
Chciałem ponownie wypełnić wniosek w POK ale na liście zamówień nie ma zamówienia o które chodzi.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Nr sprawy 10372428.
@jarekw1970byd Otrzymałeś informację:
"Pamiętaj, aby odpowiedzieć na tę wiadomość, jeżeli sprzedający nie udokumentuje zwrotu środków do środy, Twój wniosek zostanie rozpatrzony ponownie".
W związku z tym proszę Cię o wysłanie maila tak, jak zalecił Ci konsultant.
Ma ten sam problem. Termin zwrotu minął 5 dni temu.
Mam ten sam problem. Allegro blokując możliwość otwarcia dyskusji olewa kupujących.
@MICHALEK684 Opisz problem, All nie blokuje otwarcia dyskusji, może anulowałeś zakup.
Zakup anulowany i mija 5 dzień od terminu zwrotu.Upomniałem się po 14 dniach. Sprzedawca twierdził że zapomniał, dużo na głowie... I od tego czasu lecą kolejne dni (5). Brak możliwości otwarcia dyskusji bądz ostrzeżenia innych kupujących przed takimi praktykami oszustów jest olewaniem kupujących przez Allegro.
@MICHALEK684 Dyskusję możesz rozpocząć, jeśli nie minęło jeszcze 180 dni od zakupu. Nie dotyczy to transakcji anulowanych przez nasz system.
Podaj mi numer oferty, o której piszesz.
10140087032
@MICHALEK684 Dziękuję. Wysłaliśmy wiadomość do sprzedajacego. Mam nadzieję, że zmotywuje go to do szybszego zwrotu pieniędzy.
Dalej czekam... to już z chińczykami idzie się dogadać szybciej....
Mam ten sam problem co koledzy powyżej. Anulowałem zakup i od miesiąca nie otrzymałem pieniędzy. Dyskusji nie mogę rozpocząć bo anulowałem zakup. Ze sprzedającym nie ma kontaktu.
@mk_skate czy chodzi o zakup w ofercie: 10462580115?