anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy sprzedaż takich podróbek jest legalna w tym serwisie?

Client:135097806
#7 Wielbiciel#

Witam, jestem nowym użytkownikiem tego serwisu i otóż dałam się wrobić przy zakupie znaczka, niby wszystko wyglada, że znaczek jest oryginalny w parametrach opisie, a otrzymałam towar wątpliwej jakości i jak się okazało podróbką wyprodukowana w chinach.

https://allegro.pl/oferta/przod-tyl-samochodu-emblemat-znaczek-logo-karoserie-do-skoda-90mm-80mm-now...

Proszę o informację czy sprzedaż takich podróbek jest legalna w tym serwisie? Jak mam zweryfikować czy kupuję oryginał czy podróbkę gdzie jestem w stanie to sprawdzić ?

Już po zakupie sprawdziłam całe konto tego sprzedawcy OlenaTrade i widzę, że sprzedaje on same podróbki więc wydaje mi się, że jest to legalne w tym serwisie ale proszę mi powiedzieć jak mam znaleźć oryginał z pośród tych aukcji gdyż tylko taki mnie interesuje.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

ares_
#14 Krzewiciel#

@Client:135097806 

Sprzedaż podróbek nie jest legalna ale Allegro nie ma narzędzia do weryfikacji czy produkty są oryginalne. Allegro blokuje taki oferty tylko po zgłoszeniach od uprawnionych podmiotów zewnętrznych.

Ty możesz tylko zwrócić towar sprzedawcy.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:135097806 a gdzie jest napisane, że to jest OE

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#
oznacz moderatorów

bosek_2804
#13 Ambasador#
OlenaTrade

NA ALLEGROod 12 dni

Długo nie pobędzie. 

Oryginalne emblematy wyłącznie w autoryzowanym serwisie Skoda VW Audi Group.
***(...Allegro doprowadza do konfliktów między ludźmi...)
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dziękuję za odpowiedzi lecz jeszcze raz zapytam bo chyba mnie nie zrozumiano.
Proszę o informację jak mam znaleźć oryginał z pośród tych aukcji gdyż tylko taki mnie interesuje, nie chce znów trafić na podróbkę? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wracam do tematu bo widzę, że ostatnio został ten sprzedawca zablokowany i teraz znowu mi wyskoczyło, że aukcje są ponownie dostępne.

Nie podoba mi się, że nadal może bezkarnie sprzedawać te podróbki, nie chce żeby innych ludzi również naciągał. Czy allegro nie ma automatycznego systemu, żeby takie coś blokował?

Widzę, że po prostu pozakładał nowe konta na inne dane ale aukcje są te same co ostatnio:
https://allegro.pl/uzytkownik/Monia_auto
https://allegro.pl/uzytkownik/Zuza_car

Czy da się coś z tym zrobić?

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @Client:135097806, widzę, że kontaktowałaś się z nami w tej sprawie w zgłoszeniu o numerze 53069196. Tak jak poradziła nasza konsultantka, możesz zgłosić niedozwoloną ofertę samodzielnie poprzez przycisk [Zgłoś naruszenie zasad], który znajduje się w prawym, dolnym rogu oferty lub możesz użyć tego linku.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów