anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Drożyzna na allegro

krejzole
#14 Krzewiciel#

Wyszukiwanie po EAN uświadomiło mnie jaka na allegro panuje drożyzna. Taki płyn na glony do fasad, tutaj 22 zl/l a w składzie budowlanym obok mnie 13 zł. I to wszystko wyszukałem dzięki użyciu Ean. Czyli do czegoś to się przydaje. Jak potrzebuje tego kilka litrów to lepiej kupić na miejscu po pierwsze duża oszczędność a po drugie kurier tego nie zniszczy.

Kiedyś allegro było dla mnie głównym sklepem ze wzgl. na niskie ceny ale aktualnie to przesada jak wszystko jest tu drogie.

oznacz moderatorów
122 ODPOWIEDZI 122

Knowhere
#21 Demiurg#

@la_nika To nie są prowokacje per se, tylko prostowanie bzdur wypisywanych sama wiesz przez kogo, z których usuwaniem nie nadążacie.

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

szejk-gmbh
#13 Ambasador#

@la_nika 

Może lepiej od razu dajcie mi bana? Skoro wszystkie moje posty lecą w kosmos?

Szanujmy wzajemnie swój czas, mój na pisanie postów i wasz na ich kasowanie.

Te docinki nie pomogą osobie, która założyła wątek i są niepotrzebną prowokacją. 

To może wykopać wszystko co pod to podchodzi a nie tylko wybiórczo?

Quod licet Iovi, non licet bovi ???

----------------------------------
Sprzedawca Twój wróg!
oznacz moderatorów

peregrinus_tuk
#8 Zapaleniec#

Przepraszam, ale co to jest, że "ekspedientki i ekspedienci nie są służbą na łasce klientów"?

Jest wprost przeciwnie. A przynajmniej powinno być.

"Klient nasz pan" - takie napisy spotykano w sklepach sprzed 1945 roku. Żydowski sklepikarz uganiał się za klientem. Chrześcijański tak samo, i każdy inny.

Niestety po 1989 roku zwrot grzecznościowy "czym mogę SŁUŻYĆ" zastąpiono anglicyzmem: "czym mogę pomóc". Otóż niczym, nie potrzebuję pomocy. Chcę, aby mi usłużono. Nie tak jak niewolnik, ale jak służba.

Nie żyjmy w PRL-u, tylko pod zmienioną nazwą - to taki mój apel.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@mdrogeria Nie, w dużym sklepie nie mam żadnych problemów, tam kłaniają mi się w pas przy wejściu i zachęcają do zakupów. Pokazują produkty, prezentują działanie bez łaski, są nawet specjalne stanowiska do prezentacji, pokazują gdzie kasa i zapraszają ponownie, a jeśli coś mi się nie spodoba, to przyjmują zwroty, mimo że nie muszą. Im zależy na zadowolonych klientach, bo może jeszcze wrócą i może polecą sklep swoim znajomym. W tych gigantach jest obsługa na najwyższym poziomie, także przy reklamacjach, a nie tylko na zasadzie "gwarancja do bramy, a potem się nie znamy". Tam zawsze otrzymasz dowód zakupu i nikt Ci nie będzie robił problemu przy reklamacji, bo minęło 90 dni, po czym możesz, jak na Allegro, liczyć tylko na Dyskusję i POK, oraz na łaskawość pośrednika. Poza tym ceny w wielu przypadkach niższe, niż na Allegro.

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

Najpierw post został wyrzucony drzwiami, później oknem, to teraz wślizgnął się piwnicą jak wąż - próba bajkopisarstwa nr 3 w toku😏

Nikt ci się nie kłania w pas, zwłaszcza przy wejściu (może jeszcze czerwony dywan przed wejściem ci rozwijają, co?), nie konfabuluj, tak tylko ci się wydaje.
Ale w to, że pokazują ci gdzie kasa jestem w stanie uwierzyć... tyle, że najpewniej jest to subtelna zachęta do jak najszybszego opuszczenia przez ciebie sklepu😁

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Owszem, kłaniają mi się, ja to wiem. Jakiś dywan lub wykładzina zawsze tam jest, więc to też się zgadza. Nie konfabuluję, nic mi się nie wydaje. Co do kasy - są bardzo uprzejmi, w dużym sklepie można mieć problem z dotarciem do kasy, dlatego pokazują. Znowu niepotrzebna wrodzona złośliwość, że chcą się mnie pozbyć. Chorobliwa wręcz.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A to jakiś specjalny klient że się mu kłaniają w pas, jak przed wojną. Nie wiem czy to jest powód do dumy, może dla specjalnego klienta. 😄

oznacz moderatorów

szejk-gmbh
#13 Ambasador#

@xyz96 @Knowhere 

Na wejściu czerwony dywan. W tle gra orkiestra dęta. Kierownictwo marketu wita staropolskim zwyczajem chlebem i solą. Następnie pan Edek, ochroniarz, wręcza bukiet czerwonych róż a młodzież recytuje wiersze pochwalne. Po uroczystym odśpiewaniu hymnu i roty jaśnie wielmożny klient idzie w regały prowadzony przez cały personel marketu niczym Kim Dzong Un pośród swoich doradców. Przodem idą dzieci w strojach krakowskich sypiąc kwiaty.

Taaa, ktoś tu się zatrzymał mentalnie w czasach chłopstwa feudalnego...

Sprzedawca Twój wróg!
oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@konto zamknięte No kurcze, Edek, z tej strony to Cię nie znałem😁

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@szejk-gmbh Jesteś znudzony tematem najwyraźniej i zaczynasz wypisywać zwykłe głupoty, zaśmiecając wątek, że o naruszaniu zasad już nie wspomnę.

oznacz moderatorów

szejk-gmbh
#13 Ambasador#

@xyz96 

Uczę się od najlepszych.

Sprzedawca Twój wróg!
oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@szejk-gmbh Aż mi się przypomniało powitanie delegacji z Ameryki w Alternatywy 4🤣
Tylko Balcerka i Anioła brak😂

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Ta cała produktyzacja ,wpisywanie kodów towarowych , możliwość porównywania cen i darmowa wysyłka to może być gwóźdź do trumny dla portalu .Przez zakupy ze Smartem są z automatu droższe no bo gdzieś sprzedawca musi straty odzyskiwać a klient porównując ceny towarów na portalu patrzy jakie są w pobliskim markecie i zauważa co jest bardziej opłacalne i tu portal może stracić wielu klientów .

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@xyz96 Przykłady mają to do siebie, że można je dowolnie dobierać do własnej teorii i opinii. Jeśli natomiast mamy dyskutować o klapkach to osobiście polecam Havaianas, a zupełnie nieprzypadkowo u nas można znaleźć je w bardzo atrakcyjnych cenach. Na bazarku są raczej niedostępne, przynajmniej ja nigdy ich w takich miejscach nie znalazłam.

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Agent051
#16 Inspirator#

@_HolaOla_ Hmm, te klapki można kupić sporo taniej w pewnym sklepie, którego nazwy nie podam, bo i tak wyedytujecie, ale sklep jest znany z darmowej dostawy i darmowego zwrotu do 30 dni. 🙂 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ Przejdź się po sklepach i sobie porównaj. Jest mnóstwo przykładów na niższe ceny w sklepach stacjonarnych, niż na Allegro i o tym od dawna się mówi. Tam nie ma pośredników zdzierających wysokie prowizje od sprzedawców, dopłaty do Smarta itp, którzy to wszystko wliczają w cenę towaru. A jeśli już na Allegro znajdziesz produkt w zaskakująco niskiej cenie, oznaczać to może jedynie problem transakcyjny, czego masz przykłady codziennie na tym forum.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ A my jako sprzedawcy też możemy tu na forum za darmo bez konsekwencji wrzucać linki do swoich towarów które mogą być atrakcyjne w porównaniu do konkurencji?

oznacz moderatorów

terazauto
#13 Ambasador#

@kolekcjoner608 - nowoczesny marketing.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@kolekcjoner608 Pragnę zwrócić uwagę, że to jest forum dla Kupujących, a ja nie umieściłam linka do konkretnej oferty, tylko całego listingu z tym produktem. Poza tym w regulaminie Allegro Gadane znajdziesz szczegółowe informacje co można tutaj publikować, a co jest niedozwolone. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ Havaiansy to wyższa półka - fakt. Ale nie lubię japonek, to po pierwsze, a po drugie łatwo znaleźć w sieci taniej. Natomiast wszystkie podwyżki dla sprzedawców skutkują wzrostem cen. To proste i logiczne. Oczywiście nie wszystko jest drożej, ale na swoim przykładzie powiem że ostatnio kilka droższych rzeczy kupiłem online lub stacjonarnie znacznie taniej. Allegro już nie jest odnośnikiem cenowym - bardziej Smark i POK, ale cena już nie....

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów