Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wyszukiwanie po EAN uświadomiło mnie jaka na allegro panuje drożyzna. Taki płyn na glony do fasad, tutaj 22 zl/l a w składzie budowlanym obok mnie 13 zł. I to wszystko wyszukałem dzięki użyciu Ean. Czyli do czegoś to się przydaje. Jak potrzebuje tego kilka litrów to lepiej kupić na miejscu po pierwsze duża oszczędność a po drugie kurier tego nie zniszczy.
Kiedyś allegro było dla mnie głównym sklepem ze wzgl. na niskie ceny ale aktualnie to przesada jak wszystko jest tu drogie.
@la_nika To nie są prowokacje per se, tylko prostowanie bzdur wypisywanych sama wiesz przez kogo, z których usuwaniem nie nadążacie.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Może lepiej od razu dajcie mi bana? Skoro wszystkie moje posty lecą w kosmos?
Szanujmy wzajemnie swój czas, mój na pisanie postów i wasz na ich kasowanie.
Te docinki nie pomogą osobie, która założyła wątek i są niepotrzebną prowokacją.
To może wykopać wszystko co pod to podchodzi a nie tylko wybiórczo?
Quod licet Iovi, non licet bovi ???
Przepraszam, ale co to jest, że "ekspedientki i ekspedienci nie są służbą na łasce klientów"?
Jest wprost przeciwnie. A przynajmniej powinno być.
"Klient nasz pan" - takie napisy spotykano w sklepach sprzed 1945 roku. Żydowski sklepikarz uganiał się za klientem. Chrześcijański tak samo, i każdy inny.
Niestety po 1989 roku zwrot grzecznościowy "czym mogę SŁUŻYĆ" zastąpiono anglicyzmem: "czym mogę pomóc". Otóż niczym, nie potrzebuję pomocy. Chcę, aby mi usłużono. Nie tak jak niewolnik, ale jak służba.
Nie żyjmy w PRL-u, tylko pod zmienioną nazwą - to taki mój apel.
@mdrogeria Nie, w dużym sklepie nie mam żadnych problemów, tam kłaniają mi się w pas przy wejściu i zachęcają do zakupów. Pokazują produkty, prezentują działanie bez łaski, są nawet specjalne stanowiska do prezentacji, pokazują gdzie kasa i zapraszają ponownie, a jeśli coś mi się nie spodoba, to przyjmują zwroty, mimo że nie muszą. Im zależy na zadowolonych klientach, bo może jeszcze wrócą i może polecą sklep swoim znajomym. W tych gigantach jest obsługa na najwyższym poziomie, także przy reklamacjach, a nie tylko na zasadzie "gwarancja do bramy, a potem się nie znamy". Tam zawsze otrzymasz dowód zakupu i nikt Ci nie będzie robił problemu przy reklamacji, bo minęło 90 dni, po czym możesz, jak na Allegro, liczyć tylko na Dyskusję i POK, oraz na łaskawość pośrednika. Poza tym ceny w wielu przypadkach niższe, niż na Allegro.
Najpierw post został wyrzucony drzwiami, później oknem, to teraz wślizgnął się piwnicą jak wąż - próba bajkopisarstwa nr 3 w toku😏
Nikt ci się nie kłania w pas, zwłaszcza przy wejściu (może jeszcze czerwony dywan przed wejściem ci rozwijają, co?), nie konfabuluj, tak tylko ci się wydaje.
Ale w to, że pokazują ci gdzie kasa jestem w stanie uwierzyć... tyle, że najpewniej jest to subtelna zachęta do jak najszybszego opuszczenia przez ciebie sklepu😁
Owszem, kłaniają mi się, ja to wiem. Jakiś dywan lub wykładzina zawsze tam jest, więc to też się zgadza. Nie konfabuluję, nic mi się nie wydaje. Co do kasy - są bardzo uprzejmi, w dużym sklepie można mieć problem z dotarciem do kasy, dlatego pokazują. Znowu niepotrzebna wrodzona złośliwość, że chcą się mnie pozbyć. Chorobliwa wręcz.
A to jakiś specjalny klient że się mu kłaniają w pas, jak przed wojną. Nie wiem czy to jest powód do dumy, może dla specjalnego klienta. 😄
Na wejściu czerwony dywan. W tle gra orkiestra dęta. Kierownictwo marketu wita staropolskim zwyczajem chlebem i solą. Następnie pan Edek, ochroniarz, wręcza bukiet czerwonych róż a młodzież recytuje wiersze pochwalne. Po uroczystym odśpiewaniu hymnu i roty jaśnie wielmożny klient idzie w regały prowadzony przez cały personel marketu niczym Kim Dzong Un pośród swoich doradców. Przodem idą dzieci w strojach krakowskich sypiąc kwiaty.
Taaa, ktoś tu się zatrzymał mentalnie w czasach chłopstwa feudalnego...
@konto zamknięte No kurcze, Edek, z tej strony to Cię nie znałem😁
@szejk-gmbh Jesteś znudzony tematem najwyraźniej i zaczynasz wypisywać zwykłe głupoty, zaśmiecając wątek, że o naruszaniu zasad już nie wspomnę.
@szejk-gmbh Aż mi się przypomniało powitanie delegacji z Ameryki w Alternatywy 4🤣
Tylko Balcerka i Anioła brak😂
Ta cała produktyzacja ,wpisywanie kodów towarowych , możliwość porównywania cen i darmowa wysyłka to może być gwóźdź do trumny dla portalu .Przez zakupy ze Smartem są z automatu droższe no bo gdzieś sprzedawca musi straty odzyskiwać a klient porównując ceny towarów na portalu patrzy jakie są w pobliskim markecie i zauważa co jest bardziej opłacalne i tu portal może stracić wielu klientów .
@xyz96 Przykłady mają to do siebie, że można je dowolnie dobierać do własnej teorii i opinii. Jeśli natomiast mamy dyskutować o klapkach to osobiście polecam Havaianas, a zupełnie nieprzypadkowo u nas można znaleźć je w bardzo atrakcyjnych cenach. Na bazarku są raczej niedostępne, przynajmniej ja nigdy ich w takich miejscach nie znalazłam.
@_HolaOla_ Hmm, te klapki można kupić sporo taniej w pewnym sklepie, którego nazwy nie podam, bo i tak wyedytujecie, ale sklep jest znany z darmowej dostawy i darmowego zwrotu do 30 dni. 🙂
@_HolaOla_ Przejdź się po sklepach i sobie porównaj. Jest mnóstwo przykładów na niższe ceny w sklepach stacjonarnych, niż na Allegro i o tym od dawna się mówi. Tam nie ma pośredników zdzierających wysokie prowizje od sprzedawców, dopłaty do Smarta itp, którzy to wszystko wliczają w cenę towaru. A jeśli już na Allegro znajdziesz produkt w zaskakująco niskiej cenie, oznaczać to może jedynie problem transakcyjny, czego masz przykłady codziennie na tym forum.
@_HolaOla_ A my jako sprzedawcy też możemy tu na forum za darmo bez konsekwencji wrzucać linki do swoich towarów które mogą być atrakcyjne w porównaniu do konkurencji?
@kolekcjoner608 - nowoczesny marketing.
@kolekcjoner608 Pragnę zwrócić uwagę, że to jest forum dla Kupujących, a ja nie umieściłam linka do konkretnej oferty, tylko całego listingu z tym produktem. Poza tym w regulaminie Allegro Gadane znajdziesz szczegółowe informacje co można tutaj publikować, a co jest niedozwolone.
@_HolaOla_ Havaiansy to wyższa półka - fakt. Ale nie lubię japonek, to po pierwsze, a po drugie łatwo znaleźć w sieci taniej. Natomiast wszystkie podwyżki dla sprzedawców skutkują wzrostem cen. To proste i logiczne. Oczywiście nie wszystko jest drożej, ale na swoim przykładzie powiem że ostatnio kilka droższych rzeczy kupiłem online lub stacjonarnie znacznie taniej. Allegro już nie jest odnośnikiem cenowym - bardziej Smark i POK, ale cena już nie....