anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

,,Duży’’ sprzedawca allegro nie przestrzega prawa na 3 kontach allegro / wymyśla swoje przepisy

Jotenus13
#9 Pomysłodawca#

Dzisiaj drugi dzień po zakupie przedmiotu na aukcji , zobaczyłem dosłownie przypadkiem co sprzedawca ,,natworzył ‘’ w aukcji allegro. Sprzedawca stworzył własny regulamin/zasady sprzedaży. Nic nie byłoby tym dziwnego , ale całkiem spory sprzedawca allegro trochę przesadził... 

Przy analizie konta sprzedawcy , zobaczyłem , iż sprzedawca ma jeszcze 2 konta allegro , gdzie w taki sam sposób działa. Dokładnie sprzedawca na 3 kontach allegro - na 2 całkiem dużych kontach allegro ( chodzi mi o ilość komentarzy pozytywnych / liczbie ofert i ipt rzeczach) , które istnieją już 15 i 16 lat , a także na 3 koncie allegro istniejącym 10 lat.

Przede wszystkim - Sprzedawca stworzył w zakładce o sprzedającym własny regulamin sprzedaży , który jest na 3 kontach allegro. W zakładce reklamacje dla nowych przedmiotów postanowił , iż czas reklamacji zostaje skrócony do 1 roku. Także w zakładce reklamacje utworzył konkretną instrukcje , gdzie między innymi każe dołączać do reklamacji : dowód zakupu , oddzielny opis usterki ? Także termin rozpatrzenia reklamacji sprzedawca postanowił ,,Sklep rozpatruje reklamacje niezwłocznie, najpóźniej w terminie 14  dni od otrzymania reklamacji.  ‘’ - czyli 14 dni od otrzymania przedmiotu ? Przecież ten termin uległ dawno już zmianie i termin 14 dni kalendarzowych jest rozpatrywany od momentu złożenia reklamacji , która może być w dowolnej formie złożona .

Sprzedawca ma konta allegro już całkiem spory okres czasu i allegro nie zauważyło takich praktyk sprzedawcy na tak dużą skale? Praktyki sprzedawcy zostały zgłoszone dzisiaj na czacie allegro. Odpowiedni zespół allegro przyjrzy się sprawie sprzedawcy.

Na razie nie prędko zapowiadają się działania z strony sprzedawcy. Chociaż z tego co zobaczyłem dzisiaj , allegro zauważyło niektóre aukcje sprzedawcy. Co zrobiło allegro? Część aukcji sprzedawcy w ,,nagrodę'' raczej, zostały dołączone do programu Allegro ,,Black Weeks ‘’ . Aukcje , gdzie dosłownie mają skrócony czas reklamacji do 1 roku na nowe rzeczy , które sprzedaje sprzedawca...

oznacz moderatorów
0 ODPOWIEDZI 0