anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zwrócić koszt przesyłki za opóźnienie w dostawie towaru?

Client:40321614
#7 Wielbiciel#

Kupując towar do godz 15:00 była opcja dostawy pojutrze w cenie towaru albo dopłacić 14,99zł i miec jutro. Dopłaciłem ale dostałem i tak pojutrze🙂

Zgłosiłem reklamację dostawy i opisałem sytuację. Dostałem komunikat że sprzedawca w ciągu 24 godzin ma odpowiedzieć. Brak wiadomości od sprzedawcy. 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:40321614 czy możesz podać mi numer zamówienia, którego dotyczy ten problem? Gdzie dokładnie napisałeś reklamcję? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Nie ma czegoś takiego jak ,dostawa na jutro’ i to za 14,99 zł. 
Najpewniej zasugerowałeś się przewidywanym czasem dostawy - jak sama nazwa wskazuje jest to czas przewidywany a nie gwarantowany. 

Ponadto - na allegro w żadnym miejscu nie wyświetla się gwarantowany czas doręczenia. To co widzisz przy metodzie  dostawy to jedynie predykcja. 

Nie masz podstaw do reklamowania czasu doręczenia a już na pewno nie u sprzedającego bo to nie sprzedający a Allegro umieszcza informacje na temat przewidywanego czasu dostawy.
Sprzedający nie może tego ani dodać, ani usunąć, ani w żaden sposób edytować.

Odpowiedzialnym jest tu Allegro.

Prawda?

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@komis-bell  on twierdzi, że była opcja dopłaty 14,99zł , aby przyspieszyć przesyłkę, chociaż ja się z tam czymś jeszcze nie spotkałem🤔

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@KOGIEL_T @Obstawiam, że była to po prostu płatna dostawa za 14,99 zł. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@komis-bell @KOGIEL_T prawda, ale żebyśmy mogli cokolwiek odpowiedzieć, potrzebujemy od autora wątku więcej informacji dotyczących tego zamówienia. Na razie nie wygląda to na zakup dokonany na Allegro, ale jeśli dowiemy się więcej, sprawdzimy to dokładnie. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów