anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[3.03.2025] Zostałeś zablokowany.

MAMY ROZWIĄZANIE!
krzysztof_k6_ok
#1 Nowicjusz

Dlaczego zostalem zablokowany

oznacz moderatorów
192 ODPOWIEDZI 192
WielkiPlantronik
#11 Animator

Niestety minęły 3 miesiące i poprawy brak. Wystarczy, że w pasku adresu z pamięci przeglądarki

'Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/130.0.0.0 Safari/537.36'

wybrałem adres z parametrami

?price_to=22&order=t&p=2

i pojawia się blokada IP w przeglądarce chromium, natomiast Firefox działa.

Nie mam już żadnej wyrozumiałości wobec programistów firmy odpowiedzialnych za takie zjawisko.

oznacz moderatorów
WielkiPlantronik
#11 Animator

Niepotrzebnie się jednak chwaliłem, bo po dwóch godzinach w Firefoksie

"Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:128.0) Gecko/20100101 Firefox/128.0"

też pojawiła się prośba o układankę z suwakiem i dopiero po niej mogłem się zalogować. Więc może chodzi o brak możliwości potwierdzenia poprawnego przesunięcia układanki w Chrome.

oznacz moderatorów
bialy19731
#7 Wielbiciel

Nieraz podczas otwierania przeglądarki pojawia się komunikat Twoje konto jest zablokowane i jest podany jeden z trzech  powodów , że za szybko przerzucam strony. Po zresetowaniu kompa na jakiś czas jest ok mogę robić zakupy i szukać produktów.

oznacz moderatorów
Redoko
#8 Zapaleniec
Dlaczego zostałeś zablokowany? Coś w zachowaniu twojej przeglądarki zwróciło naszą uwagę. Powody mogą być różne:
  •  przeglądasz strony i klikasz dużo szybciej niż przeciętny człowiek
  •  coś uniemożliwia działanie Javascript na twoim komputerze

Ponownie mam problem czy może ktoś mi pomóc?

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@Redoko w tym wątku wyjaśniałem co to za blokada. Poniżej wrzucam moją odpowiedź:

"na Twoje konto została nałożona blokada antybot – to tymczasowa blokada bezpieczeństwa. Zwykle znika po kilku godzinach. W międzyczasie warto:

sprawdzić, czy przeglądarka i wtyczki nie blokują strony (np. adblock),

wejść na Allegro w trybie incognito lub innej przeglądarce,

wyczyścić dane przeglądarki (CTRL+SHIFT+DELETE),

przeskanować system antywirusem.

Jeśli nadal nie działa - wyślij nam wiadomość w komunikacie blokady ze zrzutami ekranu/ filmem (na zrzutach ekranu lub filmie ważne, aby był widoczny cały ekran z datą i godziną, pasek adresowy z linkiem do strony oraz IP urządzenia)."

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
amfiprionoli
#7 Wielbiciel

no nie do konca, wystarczy miec wylaczone ciasteczka i/lub javascript albo uzywac mniej popularnej przegladarki np. 'palemoon'. adblock'i tez moga powodowac ze niektore skrypty sie zapetlaja na stronie i skutkuje powyzszym. polecam przekazac do dzialu technicznego by testowali tez na mniej popularnych przegladarkach i z adblock'ami

oznacz moderatorów
markolak11
#1 Nowicjusz
Dlaczego zostałeś zablokowany? Coś w zachowaniu twojej przeglądarki zwróciło naszą uwagę. Powody mogą być różne:
  •  w tej samej sieci (IP ...) operuje robota

Jeśli coś nie działa prawidłowo wyślij nam wiadomość.

Taki dostałem komunikat. Sprawdzałem każdą z podanych przyczyn. Wszystko jest w porządku. 
Na innych przeglądarkach i urządzeniach działa dobrze. Tylko na tym jedynym urządzeniu w przeglądarce Brave nagle przestało działać. 
Jakaś usterka? Co z tym zrobić?

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@markolak11 jeśli problem wciąż występuje prześlij proszę zrzut ekranu z komunikatem, jaki otrzymujesz, z widocznym IP i kod błędu.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
martins99
#1 Nowicjusz

Witam. Dzisiaj wyskoczył mi następujący komunikat podczas przeglądania allegro:

Zostałeś zablokowany.

•  w tej samej sieci operuje robot

wyślij nam wiadomość.

Próbowałem różne przeglądarki, czyściłem cookies. Proszę o pilną pomoc

😞

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@martins99 prześlij proszę zrzut pełnego ekranu, na którym widoczny będzie komunikat, jaki otrzymałeś oraz pasek z adresem strony, oraz godziną i datą, a także swoje IP (unikalny numer przypisany Twojej sieci przez dostawcę usług internetowych). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To ostatnio normalne, sporo wpisów było. Żeby cos znaleźć trzeba 10x więcej klikać i system blokuje. Skarżysz się na to nie pierwszy, nie ostatni i jak do tej pory jak ze wszystkim na Allegro na poprawę nie masz co liczyć. 

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów
tellico
#9 Pomysłodawca

Również zostałem zablokowany. Czyściłem cache + historię itd.

tellico_0-1757106527687.png

oznacz moderatorów
tellico
#9 Pomysłodawca

Nieaktualne, właśnie ruszyło. 

oznacz moderatorów