Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy macie takie same przypadki? Gdy płacę za jakiś przedmiot na Allegro, to jakiś Krajowy Integrator Płatności obciąża mi konto sporą kwotą a w efekcie produkt nabywam znacznie drożej, niż myślałem. Nie wyrażałem zgody na pobieranie jakichś prowizji za płatność, nawet nie byłem tego świadomy. To zwykła kradzież. Nie było informacji podczas płatności na Allegro, że jakaś szemrana firma pobierze mi dużą prowizję za dokonanie płatności. Co zrobić z tym procederem? Chcę odzyskać skradzione pieniądze. Teraz wszedłem na konto i okazuje się, że mam pobranych prawie 10 takich prowizji przez tych złodziei.
@julita_jankowska Widzę, że otrzymałaś już w tej sprawie odpowiedź drogą mailową, z której wynika, że płatności nie są powiązane z naszym serwisem. W tej sytuacji sugerujemy kontakt z bankiem.
Czy macie takie same przypadki? Gdy płacę za jakiś przedmiot na Allegro, to jakiś Krajowy Integrator Płatności obciąża mi konto sporą kwotą a w efekcie produkt nabywam znacznie drożej, niż myślałem. Nie wyrażałem zgody na pobieranie jakichś prowizji za płatność, nawet nie byłem tego świadomy. To zwykła kradzież. Nie było informacji podczas płatności na Allegro, że jakaś szemrana firma pobierze mi dużą prowizję za dokonanie płatności. Co zrobić z tym procederem? Chcę odzyskać skradzione pieniądze. Teraz wszedłem na konto i okazuje się, że mam pobranych prawie 10 takich prowizji przez tych złodziei.
mBank
@julita_jankowska Mam konta w mBanku od ponad 20 lat i nigdy mi nie naliczyło nic, żebym nie wiedział za co. Ale proponuję zadzwonić na mLinię, niech wyjaśnią
Jak tak się dzieje to musi być to stronie twojego banku.
@julita_jankowska Trochę to dziwne, bo akurat za same płatności Allegro nie pobiera prowizji. Coś musi być nie halo w ustawieniach Twojego konta, albo masz jakiś szemrany bank, który nie współpracuje z Allegro. Ale może nasze panie coś wiedzą?
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
@julita_jankowska Jaką metodą wykonujesz płatność i z jakiego banku?
Problem - jeśli faktycznie występuje - musi leżeć po stronie Twojego banku a nie Allegro.
Prowizję od płatności Allegro rozlicza sobie bezpośrednio z operatorem - PayU oraz Przelewy24.
Prowizja od płatności na Allegro jest już wliczona w cenę towaru i nie jest to żadna osobna pozycja podczas transakcji - płatność jest zawsze jedna, wynosi tyle ile kosztuje składane zamówienie i nie ma możliwości aby były doliczane jakiekolwiek osobne opłaty - jeszcze o czymś takim nie słyszałem
Skontaktuj się ze swoim bankiem.
@julita_jankowska No dobrze ale dlaczego płacisz za pośrednictwem tego operatora? Na Allegro płatności pobiera PayU robi to błyskawicznie i bezpłatnie , przynajmniej dla nas płacących bezpłatnie.
Moze PayU nie obsługuje twojego banku? Co to za egzotyczny bank?
Pierwszy raz słyszę aby jakiś "Krajowy Integrator Płatności" sam z konta pobierał pieniądze. Wrzuć wyciąg z konta bo nie uwierzę. Jeśli to nie jest jakaś prowizja banku za np. płatność kartą to coś takiego nie powinno mieć miejsca. O wszystkich opłatach powinnaś zostać poinformowana przy dokonywaniu płatności a opłaty te powinny zostać doliczone do Twojej płatności a nie po jej zrealizowaniu.
Krajowy Integrator Płatności, to oficjalna nazwa operatora szybkich płatności TPay (https://tpay.com/). Allegro nie współpracuje z nimi ani bezpośrednio, ani pośrednio.
A i żaden pośrednik nie ma możliwości obciążenia konta, przelew należy zrobić samodzielnie i go zatwierdzić (może być gotowa formatka do szybkich przelewów). Czym innym jest natomiast obciążenie karty płatniczej.
@julita_jankowska Otóż to. Tzw. szybkie płatności podlegają z reguły opłacie, ale tą opłatą jest obciążany odbiorca płatności - czyli sprzedawca. Poza tym, jak napisał @pecela , Allegro nie korzysta z usług tej firmy
@julita_jankowska może to jakieś ekspresowe/szybkie operacje?
Dziś tj. 20-11-2024 stwierdziłam że z konta w Banku Śląskim Krajowy Integrator Płatności pobrał mi 275 Zł !!!!!!!!!!!!!!!!!! I nie mam pojęcia za co ani kto to jest .
@selena2 Skontaktuj się ze swoim bankiem.