Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wczoraj w przeglądarce zobaczyłam promocję "zgarnij kupon 15 zł za pobranie aplikacji". Dzisiaj pobrałam aplikację i nie widzę żadnego kuponu. Czy ktoś coś wie na ten temat?
@Client:101418724 @kamiloskoks44 upewnijcie się proszę, czy nie macie kuponu do odebrania w aplikacji. Po otwarciu aplikacji na stronie głównej powinien być widoczny przycisk umożliwiający odebranie kuponu.
Nie otrzymałam kuponu za pobraniem aplikacji mobilnej . Proszę o rozwiązanie problemu
@AgaCzyz1 upewnij się proszę, że nie masz kuponu do odebrania.
Aby to zrobić wejdź na stronę główną w aplikacji, powinnaś zobaczyć tam przycisk "odbierz kupon".
nie mam
@AgaCzyz1 poprosiłam o weryfikację Twojego zgłoszenia i przyznanie kuponu, jeśli spełniasz warunki promocji.
@AgaCzyz1 kupon jest na Twoim koncie 🙂
hej, ja tez zobaczylem taka wiadomosc w aplikacji ze kupon za 15 zl wiec zrobilem zakupy a kupon sie nie dodal a teraz jako ze zrobilem zakupy przez apke zeby sciagnac te 15zl to juz go nie widac? czy moze go Pani dodac do mojego konta?
takze troche po bandzie?
Nie otrzymałam kuponu 15 zl za pobranie apki
@Client:129006613 dodaliśmy już kupon do Twojego konta.
Witam, jak w temacie. Nie mam kuponu 15 zł za zainstalowanie aplikacji. Wcześniej nie miałam app i tym samym zakupów przez nią nie robiłam.
Tu wychodzi na to że samo nie wpadnie
tzreba się upominać
@Konwali_a dodaliśmy już kupon do Twojego konta.
witam.
Ja również nie ma dodanego kuponu do swojego konta
@Zgucio działam w tej sprawie. Jeśli spełniasz warunki promocji, otrzymasz kupon.
Nie mogę odebrać 15 zł za instalację aplikacji, spełniam wszystkie warunki?
Jak się należy to będą.
@mrozolga działam w tej sprawie. Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
@mrozolga przyznaliśmy kupon za zainstalowanie oraz kupon za pierwszy zakup w aplikacji na Twoje konto 🙂
u mnie jest ta sama sytuacja, proszę o pomoc / dodanie kuponu.
@esteras Weryfikuję kwestię braku kuponu i wrócę z informacją.