Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jest sobie sklep x prowadzi licytacje wchodząc w 3 pierwsze z brzegu w każdych biorą udział 6-9 osób z których większość przeplata siw a...c1 a...c2 a...c7 a...c9 czy to ktoś sobie sam nie podbija jak podbije cenę na drugi dzień przebita a...c5 czy ktoś nad tym panuje?
Jakbyś mógł, to poproszę w języku polskim, bo ten zlepek ciężko czytać.
Jeśli jednak masz podejrzenia, to zgłoś Allegro na kontakt. Oni to zweryfikują.
Jak ciężko Ci czytać to po co się męczysz nic nie wnosząc
Jakbyś był bystry to ze zlepka byś wychwycil treść merytoryczną ale cóż jeden bystry drugi wysoki 😑
enimga
Ale co wg ciebie oznaczają te litery i cyfry?
bo nie wyglądają na nicki uzytkownikow
moze wiec to są zwyczajnie numery zleceń zakupu
@gabrielgrekowicz to pierwsza i ostatnia znak z nazwy użytkownika, który bierze udział w licytacji
Mój wygląda by podobnie c...6
Monika__L
Client:44052296 że to od nazw licytujacych to wiedziałem tylko tak mi się coś zdawalo że kiedyś to chyba adresy e-mail wyświetlało i tak to sobie przełożyłem jakby ktoś sobie parę kont założył i nazywając tak samo tylko nr na końcu zmienił ale spoko c-client noi cyfra ostatnia nawet może się powtarzać a będzie ktoś inny jasna sprawa. Abstrahując a bez zalogowania licytować można?
@gabrielgrekowicz Takich nicków zaczynających się na "c" i kończących się na "6" jest na Allegro pewnie kilka tysięcy > każdy nick zaczynający się od "Client " powtarza co 10 cyfrę "6" na końcu np 16, 26 36, 225566, 225576 itd > tak samo będzie dla każdej innej cyfry kończącej nick.
Poza tym to ciężko by było założyć kilka kont z następującymi po sobie kolejnymi numerami > ten numer Client XXXXXXX przydziela Allegro
To może być zwykły zbieg okoliczności > na wszelki wypadek poprośmy dziewczyny o zerknięcie > @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@gabrielgrekowicz Jeśli faktycznie są to celowe podbijania cen (nie ma żadnej pewności) to tak może się dziać na AL ,bo na normalnym to jest mało opłacalne .Allegro zweryfikuje ,prowizji w razie potrzeby nie odda a konto może zablokować.
@gabrielgrekowicz Tak, posiadamy mechanizmy, które są w stanie wyłapywać tak zwanych "podbijaczy". Proszę, wskaż przykładowe licytacje, których dotyczy Twoje zgłoszenie.
Alee ja nikogo nie zgłaszałem 🫣 ja po literce i cyferce mam typować ludzi to gorzej od 60* 😑 Wy za to widzicie pełna nazwę użytkownika to algorytm wystarczy stworzyć i przeglądać się delikwentom co po 4 razy licytują raz po raz w 1 licytacji i w tym samym sklepie* licytują 3-4 licytacje. Abstrahując aż ciekawe że Jeszcze tyle lat a nie ogarnęliście owego tematu hyy pozdrawiam 🖐a🖐a tak zapytałem bo kiedyś chyba adresy email wyświetlało a już kilka emeili o tej samej nazwie z inną końcówka to już nie problem założyć i tak mi się instynkt Detektywa załączył 😉️
@gabrielgrekowicz Po pierwsze primo > nie da się założyć kilku kont na ten sam email > każde konto musi mieć swój > po drugie primo te nazwy Client 000000 narzuca Allegro > trochę problematyczne było by zdążyć założyć dwa konta z następującymi po sobie kolejnymi numerami > nie mówić już o 5-ciu czy 6-ciu > a po trzecie primo co Ci to przeszkadza > każdy ma prawo licytować jak chce > szukaj gdzie indziej
Jeszcze nie zgłaszałeś ale możesz zgłosić. Jak masz podejrzenia, że ktoś może sobie z multikont podbijać, to podaj do Allegro te aukcje, niczego nie musisz typować 🙂 Po prostu wyślij im linki do aukcji i sprawdź, może Twoje podejrzenia są akurat trafne! Ja bym wysłał, zwłaszcza jakby mi zależało na przedmiocie.
@dorothy2 I co by Ci to dało? > Allegro zablokowało by konto sprzedającego > i tak byś nie kupił > to by było zachowanie jak pies ogrodnika > sam nie zje i nikomu nie da 👹
Widzę to zupełnie inaczej, bo przecież to jest cwaniactwo. Dałoby mi to satysfakcję, że mnie ktoś w balona nie zrobił sztucznie podbijając cenę. Dla mnie to naciągactwo, a ukrócenie działań naciągacza uważam za po prostu właściwe.