anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Można coś z tym zrobić?

TimmyBurch
#8 Zapaleniec#

To wyjątkowa sytuacja. Ze względów bezpieczeństwa chcemy jako Allegro potwierdzić, że to Ty robisz zakupy. Jeśli możesz, poczekaj na weryfikację lub wypełnij i wyślij formularz.

Zależy mi na czasie. Z góry dziękuję 🙂

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

br.
#21 Demiurg#

Możesz  wkleić tutaj adres z którego dostałeś wiadomość?  To moze być próba wyłudzenia danych.

oznacz moderatorów

TimmyBurch
#8 Zapaleniec#

Obojętnie co chcę zamówić to taki komunikat wyskakuje.... Denerwujące, bo jak człowiek coś potrzebuje na już to takie **piiip**o wyskakuje...

oznacz moderatorów

TimmyBurch
#8 Zapaleniec#

Żadna próba wyłudzenia danych... Weźcie to zdejmijcie ze mnie wpizdu i gitara...

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@TimmyBurch Tak się zdarza na Allegro, wygląda na prawdziwą wiadomość, taką blokadę zdejmiesz wypełniając formularz, ale jak masz wątpliwości możesz poczekać na moderację.

oznacz moderatorów

TimmyBurch
#8 Zapaleniec#

Ten formularz to jest żart... Zdejmijcie to ze mnie bo zaraz kogoś uduszę

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@TimmyBurch To jest smutna rzeczywistość Allegro. Trzeba zawołać panie moderatorki, może coś poradzą: @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Football-stock
#12 Orędownik#

Akurat to może być jaśniejsza strona Allegro - może Pan/Pani często wyłudzał Smart lub rozkochał się w zakupach dla zwrotów. Możliwe są również inne zabijające ten quasi portal zachowania jaśniekupującego. W takich wypadkach Allegro rzadko ale jednak stara się walczyć z patozakupoholikami;) 

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@Football-stock Mój kolega będący od 10 lat na emeryturze już nie raz mi wspominał o tym procederze . Często jak chce coś wylicytować w ostatnich sekundach dostaje blokadę aby potwierdził że to on licytuje bo według tego co piszą klika za szybko.

oznacz moderatorów

Client:87296636
#12 Orędownik#

@kolekcjoner608 tez to bywa u mnie: ze za szybko pisze: przy normalnych zakupach  ...geniusze z allegro + vpn= za szybkie pisanie 😂 (czasem) i jest pseudo blokada calego portalu LOL

pisza cyt": przeglądasz strony i klikasz dużo szybciej niż przeciętny człowiek" ...no przeciez wiem !!! = kolo setki myszek przez te dziesiat lat chyba bedzie :)))  fakt :  na Odrze sie cos tam uczylem , cos tam na ktoryms Z-80 sie budowalo taaaa ..a teraz??  wszystko na gotowo + pseudo AI czy  SI:))) no i rzecz jasna Alina  😁💪🤙

256-bit limit
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Football-stock Określenie "smutna" dotyczyło raczej tego, że w kontaktach z Allegro człowiek w 95% ma do czynienia z bezmyślnym automatem.

Natomiast nie słyszałem, żeby komuś blokowano możliwość zakupów z powodów, o których piszesz - chociaż byłoby to oczywiście pożądane z punktu widzenia sprzedawców. W tym wypadku raczej chodziło o potwierdzenie tożsamości, niż jakieś przewiny. Kolega pewnie logował się z nowego urządzenia albo innej przeglądarki

oznacz moderatorów

Football-stock
#12 Orędownik#

Mieliśmy już kilka takich przypadków, gdzie kolejne zgłoszenie przez Sprzedawcę spowodowało opisywane zachowanie ze strony Allegro. Jeżeli ktoś nagminnie nadużywa zasad Smarka to się nadzieje. Generuje dla portalu i sprzedających tylko straty stąd z punktu widzenia biznesowego jego blokada to zysk.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@TimmyBurch Ograniczenia zostały zdjęte. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów