Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Problem jest taki że jak składam zamówienie mam wybór paczkomatu ale jak już przechodzę do kasy to paczkomatu brak i to od wszystkich kupujących tak mam. Nigdy czegoś takiego nie miałem do dzisiaj.
@_HolaOla_ coś jednak jest nie tak, nigdy nie maiłem takiej ilości innych dostaw w porównaniu do Paczkomatów InPost 😞
U mnie od czwartku tylko 1 zamówienie na paczkomat, reszta to miniprzesyłka. No i spadek sprzedaży o jakieś 70%, którego nie da się wytłumaczyć świętami. Nie taki duży zjazd.
Kiedy myślisz sobie, że allegro już nic więcej nie wymyśli...
Niestety- to nie jest prawda, dziś chcialam zapłacić z aukcję, w której był wybór kuriera,ale jak już przeszłam do finalizacji, to była tylko opcja, kurier i znowu jak już się zapłaci to wyświetli się jego nazwa ,ale oczywiście nie ten który chcesz i tak jest już cały miesiąc.Nie pomógł kontakt z allegro, obiecują -ale nic nie robią, to ja mam mieć wybór dostawcy a nie ALLEGRO.A sprzedający odpis€ją,że nie mają na to wplywu i kto tu mówi prawdę?????
To akurat jest łatwe do ustalenia. Sprzedawca nie ma zysku w tym by klientowi ograniczać wybór dostawcy. Portal ma, bo one to jego dostawcy i jego zysk. Teraz podobno cichcem wybór paczkomatów inpostu ludziom usunęli. Niektórzy sprzedawcy nie chcąc narażać siebie i klientów na kłopoty z takimi marnymi klientami w ogóle delivery nie używają. Paczkomaty to 95% sprzedaży. Płacą za wystawienia, płacą za promowania, płacą abonament. A ktoś ich klientom wybiera opcje wyboru i nawet słowem o tym nie poinformuje. Zresztą sprzedawcy nawet oferujący delivery i tak przeważnie zachęcają ludzi do inposta, bo to jak mówi powiedzenie 99% wysyłek i 1% kłopotów z przesyłkami, o onie mówią 1% przesyłek i 99% kłopotów...
@ogryz7 @krystian68at dalej musza być ukrywane paczkomaty bo jak u mnie przeważnie było 90 % zamówień z paczkomatami tak na dziś mam jakieś 35 % 😞
@kostas11 Coś łajzy kombinują. Dziś (z Allegro) mam 3 zamówienia na One Boxa i tylko 1 na InPost. Nigdy tak nie było. Z reguły miałem na InPost 10-15, a na One Boxa 1 lub wcale
@TomBanknoter oczywiście że kombinują ja nigdy nie miałem tylu UPS w miesiącu co w ten weekend, inpost leży a lecą One Boxy trzeba chyba zwrócić się o pomoc do UOKiK ?
@kostas11 Myślę, że to raczej InPost powinien interweniować w UOKiK. Formalnie rzecz biorąc, nie mamy żadnych dowodów na ten szwindel.
Osobiście mam to coraz bardziej gdzieś. Na e.Bay dostałem właśnie "Top rated sellera", i to bez spełniania żadnych debiInych warunków (wystarczyło wyrobić ilość i wartość transakcji i nie mieć większych wpadek).
@TomBanknoter bardziej chodzi mi od strony konsumenta 🙂
@InPost możecie coś poradzić 😉
@kostas11 Moim zdaniem pomoże tylko głosowanie nogami, czyli masowa rezygnacja z udostępniania Allegro Delivery i Smarta
Formalnie rzecz biorąc jakby każde z nas teraz spróbowało coś kupić paczkomatem to idę o zakład, ze część dowody miałaby za 2 minuty...
Bzdura z kurierami dalej testujecie....
@mala1904 napisał(a):
Bzdura z kurierami dalej testujecie....
Nie testują, to już weszło na stałe, że konsument nie wie i nie ma wyboru czym dostanie, dlatego przestałem robić zakupy na allegro jak muszę coś zamówić kurierem 😞
"Testy"? Chyba mam deja vu... Na prawdę znów wciskacie ten sam kit o testach?
Na wypadek braku dostępności? Przecież nie raz zdarzały się sytuacje, że jakiś przewoźnik nie był dostępny z powodu awarii.
Moim zdaniem klamka już zapadła - Inpost wyleci. Pytanie nie brzmi "Czy?", tylko "Kiedy?"
Edit: @kostas11 Sorki nie Tobie odpowiadam, miałem kliknąć post niżej - moderatorki.
Kombinują dalej. Wczoraj kupując produkt też nie miałem wyboru paczkomatu tylko wciskali mi allegro delivery. Po 3cim dodaniu do koszyka wszedłem na mapę i tam nagle były ikonki InPostu.
To się naprawdę nadaje do UOKiK, żebym nie mógł sobie wybrać najwygodniejszego sposobu dostawy bo allegro sobie niby "testuje".
Zgłaszajcie każdy zaistniały przypadek braku dostępności do przesyłek w tym przypadku In-postu. Ja już wysłałem i nie omieszkam zgłaszać tego za każdym razem jak coś wywiną... Za pomocą Moderatorów sami się podkładają, bo przyznają się do wyłączenia dostępu do danego dostawcy przesyłek, a to już jest naruszenie prawa i ograniczenie w dostępie do wolnego rynku i wyboru przez klienta.....
Temat bezprawych testów jest walkowany przeze mnie i innych użytkowników od KWIETNIA!!!
W kwietniu zabrali kupującym wybór kuriera w smarcie co jest niezgodne z prawem i regulaminem allegro!!! Wykupując Usługę smart na rok z góry , podpisałam regulamin w którym było jasno określone że mam prawo wybrac dostawce z tych które oferuje sprzedawca. Allegro zabrało po cichu ten wybor.
Zapraszam do tematu: Brak wyboru kuriera w smart!!!
Teraz idą dalej. Zabierają wybor paczkomatów.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
A wyjaśnijcie mi proszę drogie moderatorki jak to jest ... zamawiam towar u sprzedawcy =》wybieram wysylke allegro one na paczkomat =》do paczkomatu dostarcza moją paczkę kurier dpd... dlaczego scedujecie swoje paczki do innych kurierów? Niech allegro one zbiera zasłużone opinie na swój temat. Oddając paczki innym dostawcom zawyżacie sobie sztucznie statystyki. Bo przykładowo ze 100 paczek 40 oddajecie dpd. I te 40 jest dostarczone na drugi dzień i statystyki szybują. A te 60 które rozwozi one są za 2-3 dni albo giną... to jest sztuczne zawyżanie.
Beznadziejne to Allegro, znowu to samo- nie mogę wybrać dostawy do paczkomatów, mimo, że sprzedawcy oferują taką formę dostawy. Nie wiem po co opłacam smarta