anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie pokazuje wyboru paczkomatu Inpost przy zakupie

MAMY ROZWIĄZANIE!
maciejka110
#8 Zapaleniec#

Problem jest taki że jak składam zamówienie mam wybór paczkomatu ale jak już przechodzę do kasy to paczkomatu brak i to od wszystkich kupujących tak mam. Nigdy czegoś takiego nie miałem do dzisiaj.

oznacz moderatorów
76 ODPOWIEDZI 76
Halfrunt
#20 Guru#

@KOGIEL_T jak to co można można zgłosić do Allegro, oczywiście, że sprzedającego - bo to on na pewno coś tam kombinuje z tymi cennikami 🤣

oznacz moderatorów
SzymonL8
#9 Pomysłodawca#

Już zakończyli "testy" i przynajmniej u mnie znowu jest dostępny paczkomat do wyboru (wczoraj nie było).

oznacz moderatorów
Halfrunt
#20 Guru#

powinni wywalić ten inpost w ogóle z Allegro. Nie po to powstało Allegro Delivery by płacić tyle kasy biało-żółtemu 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Halfrunt Ty chcesz położyć dostawy na Allegro ? stawiam że Inpost obsługuje z 70 % jak nie lepiej paczek na Allegro, a Delivery około 5-10 % i już mają problemy logistyczne 😄 

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Halfrunt
#20 Guru#

a tam zaraz położyć 😁 powiem więcej wolumen przesyłek z wczoraj 80% dla InPost, a są dni że 100%

oznacz moderatorów
maciejka110
#8 Zapaleniec#

U mnie już paczkomaty powróciły. 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  @msniezek 

Żarty żartami ale czy mogę dostać informację na jakiej grupie to testujecie, kiedy i na ile likwidujecie poszczególnych przewoźników od kiedy do kiedy trwają testy, skoro moim kosztem się to odbywa ? podpowiem Wam że mi spadła sprzedaż na allegro już w niedzielę a we wtorek była zerowa sprzedaż a sklepie i na E rl i śmiga aż miło, chciał bym wiedzieć co i jak ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11 zakończyliśmy analizę wcześniej, aktualnie wszystkie metody dostawy są już ponownie dostępne. 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Sa_nova dzięki a możesz mi napisać w jakich dniach to się działo, i ile kupujących miało wyłączone paczkomaty InPost ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@kostas11 Zapewne wyszła z tego piękna katastrofa, więc wpadli w panikę, i wycofali się z tej głupoty przed terminem 😎

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Kiedy dostanę odszkodowanie? 99% mojej sprzedaży to paczkomaty, poproszę moja kasę...

oznacz moderatorów
krystian68at
#7 Wielbiciel#

Nie nie są. Dokonałem dzisiaj zakupu i o ile na stronie aukcji widnieje opcja paczkomatu inpost, to na stronie finalizacji transakcji już nie. Jedyną opcją były te wasze delivery, Orlen paczki i inpost paczkopunkt 

oznacz moderatorów
-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@AnnaG-Antyki Z kurierami też tak było, że kilka razy kończyli "testy", a potem już nikt nic nie wiedział. Opór nie był wystarczający i straty widać niezbyt duże, więc przenoszą poligon doświadczalny na obszar paczkomatów. Tutaj jednak już tak łatwo nie pójdzie. Ale dobrze robią. Dzięki temu jest większa szansa na reakcję UOKiK-u i przywrócenie wolności wyboru kuriera, przynajmniej na opłacone okresy rozliczeniowe.

oznacz moderatorów
FX_studio_pl
#8 Zapaleniec#

Zgłaszajcie każdy zaistniały przypadek braku dostępności do przesyłek w tym przypadku Inpostu. Ja już wysłałem i nie omieszkam zgłaszać tego za każdym razem jak coś wywiną... Za pomocą Moderatorów sami się podkładają, bo przyznają się do wyłączenia dostępu do danego dostawcy przesyłek, a to już jest naruszenie prawa i ograniczenie w dostępie do wolnego rynku i wyboru przez klienta.....

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@krystian68at czy możesz wskazać link do oferty?

Basia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
krystian68at
#7 Wielbiciel#

https://allegro.pl/oferta/etui-do-apple-watch-44-5-4-spigen-thin-fit-case-8963568288 I to nie jest przypadek, bo wczoraj chciałem kupić coś innego i również nie było opcji paczkomatów. W ten sposób smart będzie mi zbędny.

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@krystian68at sprawdziłam ofertę, którą wskazałeś i bez żadnych problemów można w niej wybrać dostawę do paczkomatu Inpost: 

Zrzut ekranu 2024-11-2 o 18.21.35.png

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@_HolaOla_ A czy przypadkiem nie jest tak jak z blokowaniem wyboru kuriera? Początkowo tylko niektórzy użytkownicy zostali uszczęśliwieni tymi eksperymentami. Wtedy też moderatorki pisały, że "u nich działa" albo, że kuriera da się zmienić po rozwinięciu wszystkich metod dostawy. Byłyście nieświadome, na jakich zasadach odbywają się te "testy" i wypisywałyście bzdury.

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@-Sainkho- Nie, nie jest tak. Tak jak tutaj informowaliśmy, od 30.10. 2024 r. wszystkie metody dostawy są ponownie dostępne. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów