Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłem na allegro lokalnie klucz do gry który się okazał już raz aktywowany. O opcję kup teraz musiałem poprosić na discord, a płatność odbyła się za pomocą blik. Teraz widzę tą samą ofertę tego sprzedającego na allegro lokalnie. Po zakupie ze sprzedającym urwał się kontakt. Nie odpowiada choć widzę że odczytuje wiadomości.
pytanie czy kupiłeś naprawde na allegro. kupowałeś z linka znalezionego przez siebie czy tamten ci ją podesłał?
Szukałem innego klucza i znalazłem tą przez inne ogłoszenia tego sprzedającego. W zakładce "inne ogłoszenia sprzedającego", "zobacz wszystkie".
Wiec jak zapłaciłeś poza Allegro to nie masz jak odzyskać kasy z pomocą Allegro.
Nie dokońca o to mi chodziło. Fajnie by było odzyskać pieniądze. Mi chodzi czy jest możliwość zablokowania takich ofert. Tą samą ofertę znalazłem, w ten sam sposób. Ten człowieczek pewnie znowu oferuje użyte już klucze. I czeka na " ofiarę". Jak to zgłosić? Mam tylko zrzuty ekranu.
@arni730121 a masz tu zakup: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione
W tym jest problem bo nie informacji o tej transakcji w moich zakupach. Rozmowa ze sprzedającym odbywała się nie poprzez czat na allegro tylko poprzez discord. A płatność blokiem.
@arni730121 Dałeś się wyrolować, allegro nic nie pomoże bo nie dokonałes zakupu u nich na platformie
Mam rozumieć że wszyscy wiedzą o tym procederze. Możliwe że nawet wiedzą kto ale nikt z tym nic nie zrobi. Moim skromnym zdaniem allegro powinno takie typki eliminować choćby dlatego że psują im reputację w dłuższej perspektywie. Nie ma ani licytacji ani kup teraz. Nikogo nie dziwi taki stan?
A kto normalny idzie na Discord dokończyć transakcje na Allegro? Sam sobie jesteś winien.
Zgłoś naruszenie i wybierz opcję iż sprzedawca sprzedaje produkty poza allegro może wtedy zareagują i go zablokują.
Zgłoszenie wysłane. Czas pokarze czy allegro zależy na reputacji.
@arni730121 A co ma reputacja Allegro do braku myślenia i tego co robisz poza platformą?
@arni730121 "Nie ma ani licytacji ani kup teraz. Nikogo nie dziwi taki stan?"
Otóż to - nie ma KUP TERAZ - nie dziwiło Cię to i nie dało Ci to do myślenia przed "zakupem"?
Chcesz być chroniony - szukaj ofert KUP TERAZ.
Poza tym - nie wiem czego się spodziewasz skoro cena wynosi 40% standardowej.
Przecież to śmierdzi na kilometr.
@Autozaslony To jest tylko ogłoszenie - wszelkie szczegóły transakcji są ustalane bezpośrednio pomiędzy kupującym a sprzedającym i są zawierane na własne ryzyko.
Czytając te wszystkie komentarze które pokazują jak wielka jest skala tego procederu. I jak wielka jest w ludziach znieczulica. Wielu prawdopodobnie przeszukując oferty natknęło się na takie przekręty. I nie zrobiło nic. To takie ciche przyzwolenie.
A niby co my moglibyśmy zrobić, skoro nawet komórki Policji do zwalczania cyberprzestępczości są bezradne?
@Crow_Empire Najlepiej winić wszystkich byleby nie wziąć odpowiedzialności za Swój popełniony błąd 😄
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nikay @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Zgłaszać takie ofert z upartością osła. Tak na początek. Jeśli allegro zostałoby zasypane takimi zgłoszeniami musieliby w końcu coś z tym zrobić. Ale widzę że dla wielu jest łatwiej odwrucić wzrok niż sprubować coś z tym zrobić. Na zasadzie " a co ja mogę zrobić". No nic. Miłego dnia życzę.