Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
No dobra dzis nie pomoc innym, nie walka o spolecznosc, o lepiej dzialajce algorytmy czy nasza cudna allegrowa szukajka :)) tylko moja nedzna sprawa :
Nie umiem inaczej juz GRZECZNIE wytlumaczyc "obsludze" Allegro czego oczekuje ...... HELP !!!
Allegro jak to ujac? To kraina czarow ?? Zero szkolenia ?? Zatrudnianie ludzi (bez obrazy ) nie umiejacych czytac?? Uczciwie na te ilesnascie lat tutaj to drugi taki klopot z obsluga allegro? I wtedy nasza moderator La_Nika pyk i zalatwione Ale wtedy byla tam jedna osoba w innym swiecie a teraz 3? 4? a to juz prawie spisek ? :)))
Meritum: Zakupione 2 rozne produkty od 2 roznych sprzedawcow z dostawa przez mozliwie najgorszy system czyli Allegor Delivery (jeden ze sprzedacow wyjasnil dlaczego wcielo InPost )
Osobiscie unikam Allegro dostaw wszelakich gdyz od lat ANI JEDNA PRZESYLKA NIE dotarla na czas albo wcale jak w tym przypadku : ok Kupione 2 rzeczy zdostawa na drugi dzien i co?? status obydwu na dzien odbioru :
Ok zycie sobie mysle, wiadomo Allegro Delivery czy One zawsze to samo, coz robie obydwu zwrot przyklad jednej z nich :
Data zgłoszenia i numer zwrotu
28 sty 2025 17:37 5O6Q/2025
No i nic czekamy , w miedzyczasie jedna z przesylek (cud Bozy jak wyjdzie za chwile) wrocila do jednego ze sprzedawcow, zwrot srodkow zrobiony, zero winy Sprzedajacego bardzo mili ludzie temat zamkniety ..zawsze moze sie zdarzyc kazdemu kuierowi ( w przypadku dostaw Allegro i moim to jest adekwatne slowo: ZAWSZE )
Ok zostala druga paczka ktora wisi gdzies to teraz, tak ta 5O6Q/2025 i teraz najlepsze od 3 dni pseudo obsluga nie jest w stanie zrozumiec co to jest ZWROT i w mailu i w dyskusji pyta sie od 3 dni GDZIE MAJA PRZEKIEROWAC TE PACZKE .
Odpowiadam raz ze jest zwrot , i czekam kiedy sprzedawca otrzyma , (podziwiam faceta ze chce tu sprzedawac a to sprawdzona firma od lat na roznych kontach) , Drugi raz ze juz napisalam ze jest zwrot ale ok powtorze ze jest zwrot i czekam az otrzyma go sprzedajacy . To allegro daje mi 10 zlotych polskich i gdzie maja przekierowac - mowie nie chce 10 zl dajcie na Owsiaka chce zwrot oni , ze nie moga na Owsiaka i do ktorego paczkomatu przekierowac...wiadomosc sprzed chwili :
29 stycznia 2025 18:07
Szybciej się doczekasz kasy wybierając tego boxa i odmawiając odbioru. Lub czekając jak ją odeślą. Ja nie wiem czy oni w ogóle mogą tak cofać paczkę. Ale to powinni to wprost powiedzieć.
_HolaOla_ no przecież z 10 razy odpowiedział, to oni odbiegli od wątku wciskając kupon zamiast zawrócić paczkę. Niby po co wołają na kupującego adres boxu sprzedawcy? Przecież to macie...
Jeśli nie możecie paczki zawrócić to się to pisze kupującemu, a nie zawraca głowę jakimiś kuponikami, a paczka nadal kwitnie w nieważkości...
@AnnaG-Antyki Zgadza sie ze szybciej wybierajac boxa ale te paczki NIGDY NIE DOTARLY DO PACZKOMATU never ever !!:))
Jednemu ze sprzedajacych z takim sam statusem cofneli przesylke i mam juz zwrot srodkow
a o druga przesylke nie wiem jak jasniej napisac nima i nie bedzie??? :)))
zwrot ktory klikniety zostal kilka dni temu a status teraz z godz 17: 17
Data zgłoszenia i numer zwrotu
28 sty 2025 17:37 5O6Q/2025
To w końcu chodzi o Paczkomat czy One Box? To są dwie różne rzeczy maszyny paczkowe. Paczkomat jest zawsze Inpostu (jest to chroniona marka własna, a nie wyraz potoczny).
paczkomaty InPostu,
paczkomaty Allegro,
paczkomaty Orlenu,
paczkomaty DPD etc, etc comprende my friend? :)))
ok jesli jestes tym jednym z nielicznych wyjatkow co adidas nie mowi na kazde buty sportowe tylko na Adidasy ??? To super wobec tego prosze zamknac hmm z 60 % aukcji na allegro bo sa z nazwami potocznymi, a nie wlasciwymi. Moze byc i chroniona przez 1000 patentow, a stala sie nazwa potoczna w populacji.
Slowo paczkomat nie jest potoczny ??
LOL to lepiej sprawdz wpierw w sieci.
I faktycznie: uzycie slowa paczkomat jest najwiekszym problemem w tej jak napisane nedznej, smiesznej, kuriozalnej sprawie....
ale daje w punkt - ze jak jeden z niewielu czytasz uwaznie posty. @pecela na moderatora !!!:) :)))
@Client:87296636 czytajac cały wątek
1) Paczkomat - to nazwa zastrzeżona dla inpost - wygrywali juz o to sprawy wiec ... nie ma czegoś takiego jak paczkomaty innych firm a Inpost traktuje to bardzo poważnie
2) Czytając cały wątek to ja osobiscie po prostu w odpowiedzi na pierwszego maila podałbym adres sprzedającego z frmularza zwrotu. Byc moze by od razu przekierowali i problemu by nie było
Poza tym ... DoskonaleCie rozumiem 🙂
@_Likos_ Dzieki za wytłumaczenie:) Jak dla mnie InPost jest jedna z 2 czy 3 ? porzadnych rzeczy w tym naszym kraju:) I potem nic . BTW. : Jaki adres??? i jakiego formularza ?? Kliniety byl tylko zwrot do sprzedajacego z powodu nie dostarczenia w terminie na obydwu przesylkach..i jedna wrocila do drugiego sprzedawcy i jest zwrot srodkow a druga chyba im zaginela i tak sciemniaja ......jak bardzo czesto co widac po tym chocby forum. Od lat tak robimy zwroty i nigdy nie bylo takich jaj . Chyba kazdy robi w ten sposob zwroty bez dodatkowego podawania adresu sprzedawcy ?:))) ..Gdzie tam miejsce na adres -przeciez maja z automatu. I moze roznic sie od adresu sprzedazy adres zwrotu 🙂
Co do tematu właściwego @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Iles dni temu w mailu napisano:"Na czas oczekiwania życzę spokojnego wieczoru," Brakuje mi którego wieczoru ?? Ile jeszcze ma niby byc tych milych wieczorow do tak bzdurnej sprawy??? Status niezmienny:
A jak po zlosci to robicie to miejcie jaja i napisac wprost: ..Odpowiemy za miesiac ,,,to moze nie bede przez miesiac wam i sobie glowy zawracac??? ,,bedzie to 30 lub 31 albo 28 milych wieczorow .