anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Obsluga klienta na Allegro i to nie lokalnym:)

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:87296636
#12 Orędownik#

@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_

No dobra dzis nie pomoc innym, nie walka o spolecznosc, o lepiej dzialajce algorytmy czy nasza cudna allegrowa szukajka :))   tylko moja nedzna sprawa :

Nie umiem inaczej juz GRZECZNIE wytlumaczyc "obsludze" Allegro czego oczekuje ...... HELP !!! 

Allegro jak to ujac?   To kraina czarow ?? Zero szkolenia ?? Zatrudnianie ludzi (bez obrazy ) nie umiejacych czytac??  Uczciwie na te ilesnascie lat tutaj  to drugi taki klopot z obsluga allegro? I wtedy nasza moderator La_Nika pyk i zalatwione  Ale wtedy byla tam jedna osoba w innym swiecie a teraz 3? 4? a to juz prawie spisek ? :)))

Meritum: Zakupione 2 rozne produkty od 2 roznych sprzedawcow  z dostawa przez mozliwie najgorszy system czyli Allegor Delivery (jeden ze sprzedacow wyjasnil dlaczego wcielo InPost )

Osobiscie unikam Allegro dostaw wszelakich gdyz od lat ANI JEDNA PRZESYLKA NIE dotarla na czas albo wcale jak w tym przypadku : ok Kupione 2 rzeczy zdostawa na drugi dzien i co?? status obydwu na dzien odbioru : 

28 sty 2025, 15:33
Przesyłka oczekuje na wyznaczenie punktu alternatywnego
(i tak jest z jedna przesylka do tego momentu kiedy to  pisze)

Ok zycie sobie mysle, wiadomo Allegro Delivery czy One zawsze to samo, coz robie obydwu zwrot przyklad jednej z nich :

Data zgłoszenia i numer zwrotu

28 sty 2025 17:37 5O6Q/2025

No i nic czekamy , w miedzyczasie jedna z przesylek (cud Bozy jak wyjdzie za chwile) wrocila do jednego ze sprzedawcow, zwrot srodkow zrobiony, zero winy Sprzedajacego bardzo mili ludzie  temat zamkniety ..zawsze moze sie zdarzyc kazdemu kuierowi ( w przypadku dostaw  Allegro i moim to jest adekwatne slowo: ZAWSZE ) 

Ok zostala druga paczka ktora wisi gdzies to teraz, tak ta 5O6Q/2025 i teraz najlepsze od 3 dni pseudo obsluga nie jest w stanie zrozumiec co to jest ZWROT i w mailu i w dyskusji pyta sie od 3 dni GDZIE MAJA PRZEKIEROWAC TE PACZKE .   

Odpowiadam raz ze jest zwrot , i czekam kiedy sprzedawca otrzyma , (podziwiam faceta ze chce tu sprzedawac a to sprawdzona firma od lat na roznych kontach) , Drugi raz ze juz napisalam ze jest zwrot ale ok powtorze ze jest  zwrot i czekam az otrzyma go sprzedajacy  . To allegro daje mi 10 zlotych polskich i gdzie maja przekierowac - mowie nie chce 10 zl dajcie na Owsiaka chce zwrot oni , ze nie moga na Owsiaka  i do ktorego paczkomatu przekierowac...wiadomosc sprzed chwili : 

[edycja]

31 stycznia 2025 14:14
Client:87296636 widzę, że w sprawie przesyłki skontaktowaliśmy się z Panią mailowo 30.01.2025. Proszę o zapoznanie się z treścią wiadomości i udzielenie na nią odpowiedzi.
Na to poraz kolejny ja :
31 stycznia 2025 15:21
@Allegro co z wami jest nie tak ???Dalej obchodzicie sylwestra?? Przeciez tutaj powyzej napisalam, ze czytalam maila i dalam TUTAJ odpowiedz co mozecie sobie zrobic z tymi 10 zl.......Ja sie pytam kiedy wasza pseudo usluga zrobi zwrot do sprzedajacego ...ludzie ogarnijcie sie a nie jak zombi na rympal odpowiedzi bez MINIMUM pomyslenia ..KIEDY SPRZEDAWCA DOSTANIE ZWROT ???..tu chce jasna odpowiedz od Allegro nie sprzedawcy . 5 razy napisane powyzej ze zarzadzilam ZWROT na drugi dzien: Data zgłoszenia i numer zwrotu 28 sty 2025 17:37 5O6Q/2025 , a wy jak kosmici w mailu pytacie sie do jakiego paczkomatu ma byc przekierowanie ..to jest chore co robice. JESZCZE RAZ droga "obslugo klienta "z Allegro : NIE CHCE TEJ PACZKI, ZWROT ZROBIONT 28 STYCZNIA o godz: 17:37, CHCE ABY ZWROT OTRZYMAL SPRZEDAWCA i mogl mi zrobic zwrot moich srodkow, a wy jak widze celowo to uniemozliwiacie ...i dlaczego druga paczka wrocila do innego sprzedawcy i jest zwrot juz srodkow a ta nie ? rowniez byla otwarta dyskusja i zwrot zrobiony w ten sam dzien: 28 stycznia 5 minut pozniej po zwrocie tej. Robicie sobie jaja z ludzi Pani Agato Staniak ?? Na razie wystawia Pani tylko sobie swiadectwo ..

31 stycznia 2025 15:21

Kupujący poprosił nas o pomoc. Odpowiemy tak szybko, jak to możliwe.

Wczesniej bylo z mojej strony rowniez to:

29 stycznia 2025 18:07

[edycja] nie wiem skad was bierze allegro do tej pracy ,wy kompletnie nie czytacie wiadomosci w dyskusji - udowodnione po raz enty , nie macie pojecia o tej robocie aby tylko odwalic i copy and paste , droga obslugo allegro obudzcie sie , na pale tylko wklejacie skrypty ..pisalam pare raz tutaj ze jest zrobiony ZWROT WCZORAJ a w tym pseudo mailu ze kontakujemu sie z dzialem logistycznym , prosze o pilne doreczenie przesylki itd itd bla bla bla ...paczka wraca do sprzedawcy jasniej nie mozna - pod warunkiem jesli sie znajdzie bo status niezmienny od "28 sty 2025, 15:33 Przesyłka oczekuje na wyznaczenie punktu alternatywnego" - kpiny sobie robicie z narodu ta wspolpraca z Poczta Polska pod przykrywka Allegro Delivery ( jak sami mi przez telefon powiedzieli: Poczta Polska to byla kiedys a i tak juz niedlugo ....) ..A za 10 zl dziekuje nie ma takiej potrzeby LOL bardzo prosze je przekazac na WOSP Owsiaka ..

Byla jeszcze  z obslugi :
[edycja]

29 stycznia 2025 18:12
Client:87296636, proszę o sprecyzowanie, jak dokładnie mogę Pani pomóc? Niestety nie jestem w stanie wywnioskować z tej wiadomości, czego Pani konkretnie oczekuje.

Dalej :
[edycja]

30 stycznia 2025 00:35
Niestety, nie mamy możliwości przekazać Pani kuponu.

I najlepsze:
[edycja]

29 stycznia 2025 09:59
Client:87296636, skontaktowaliśmy się z Panią w sprawie paczki A001KYXFY1 pod wątkiem 49093454. Przepraszamy za wszelkie niedogodności.
"To wlasnie tu w mailu jest pytanie o ktorego paczkomatu przekierowac paczke" .

Prosba o pomoc - bo za waleczne 50 zlotych polskich afera jak o miliony tylko dlatego ze pracownicy unikaja czytania , myslenia ?? zero szkolen???.. przeciez to co sie dzieje uraga jakiemukolwiek zdrowemu rozsadkowi !!!!!..ktos tu umie czytac??? czy z gory zaklada po co czytac ???/  i kopiuj i wklej  formulki??

Pozdrawiam moderatorow allegro gadane ,  ktorzy tu jeszcze mysla . Wiem z autopsji i dziesiatkow spraw, i sporow przez te lata , ze jest kilku OK 🙂 

P.S  Sry ze nie wedlug Time Table 

256-bit limit
oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25
AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Szybciej się doczekasz kasy wybierając tego boxa i odmawiając odbioru. Lub czekając jak ją odeślą. Ja nie wiem czy oni w ogóle mogą tak cofać paczkę. Ale to powinni to wprost powiedzieć.

no przecież z 10 razy odpowiedział, to oni odbiegli od wątku wciskając kupon zamiast zawrócić paczkę. Niby po co wołają na kupującego adres boxu sprzedawcy? Przecież to macie...

Jeśli nie możecie paczki zawrócić to się to pisze kupującemu, a nie zawraca głowę jakimiś kuponikami, a paczka nadal kwitnie w nieważkości...

oznacz moderatorów
#12 Orędownik#

@AnnaG-Antyki Zgadza sie ze szybciej wybierajac boxa ale te paczki NIGDY NIE DOTARLY DO PACZKOMATU  never ever  !!:)) 

Jednemu ze sprzedajacych z takim sam statusem cofneli przesylke i mam juz zwrot srodkow 

a o druga przesylke nie wiem jak jasniej napisac nima i nie bedzie??? :)))

zwrot ktory klikniety zostal kilka dni temu a status teraz z godz 17: 17

Data zgłoszenia i numer zwrotu

28 sty 2025 17:37 5O6Q/2025

I widzac co sie dzieje z Allegro Delivery bo z doswiadczen znimi  samych zlych - to samo kupilam drugi raz oczywiscie od tego  samego milego sprzedawcy ale z dostawa InPost i oczywiscie wszysko perfect :
30 sty 2025, 11:08
Umieszczona w Paczkomacie odbiorczym

30 sty 2025, 19:01
Dostarczona
Przesyłka odebrana
czw. 30 sty 19:01

256-bit limit
oznacz moderatorów
pecela
#17 Koryfeusz#

@Client:87296636

To w końcu chodzi o Paczkomat czy One Box? To są dwie różne rzeczy maszyny paczkowe. Paczkomat jest zawsze Inpostu (jest to chroniona marka własna, a nie wyraz potoczny). 

oznacz moderatorów
#12 Orędownik#

@pecela

paczkomaty InPostu,

paczkomaty Allegro,

paczkomaty Orlenu,

paczkomaty DPD etc, etc comprende my friend? :)))

ok jesli jestes tym jednym z nielicznych wyjatkow co adidas nie mowi na kazde buty sportowe tylko na Adidasy ??? To super wobec tego prosze zamknac hmm z 60 % aukcji na allegro bo sa z nazwami potocznymi, a nie wlasciwymi. Moze byc i chroniona przez 1000 patentow, a stala sie nazwa potoczna w populacji. 

Slowo paczkomat nie jest potoczny ??

LOL to lepiej sprawdz wpierw w sieci. 

I faktycznie: uzycie slowa paczkomat jest najwiekszym problemem  w tej jak napisane nedznej, smiesznej, kuriozalnej sprawie....

ale daje w punkt - ze jak jeden z niewielu czytasz uwaznie posty.  @pecela na moderatora !!!:) :)))

256-bit limit
oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@Client:87296636  czytajac cały wątek

1) Paczkomat - to nazwa zastrzeżona dla inpost - wygrywali juz o to sprawy wiec ... nie ma czegoś takiego jak paczkomaty innych firm a Inpost traktuje to bardzo poważnie

2) Czytając cały wątek to ja osobiscie po prostu w odpowiedzi na pierwszego maila podałbym adres sprzedającego z frmularza zwrotu. Byc moze by od razu przekierowali i problemu by nie było

Poza tym ... DoskonaleCie rozumiem 🙂

oznacz moderatorów
#12 Orędownik#

@_Likos_ Dzieki za wytłumaczenie:) Jak dla mnie InPost jest jedna z 2 czy 3 ? porzadnych rzeczy w tym naszym kraju:) I potem nic . BTW. : Jaki adres??? i jakiego formularza ?? Kliniety byl tylko zwrot do sprzedajacego z powodu nie dostarczenia w terminie na obydwu przesylkach..i jedna wrocila do drugiego sprzedawcy  i jest zwrot srodkow a druga chyba im zaginela i tak sciemniaja ......jak bardzo czesto co widac po tym chocby forum.  Od lat tak robimy zwroty i nigdy nie bylo takich jaj . Chyba kazdy robi w ten sposob zwroty bez dodatkowego podawania adresu sprzedawcy ?:))) ..Gdzie tam miejsce na adres -przeciez maja z automatu. I moze roznic sie od adresu sprzedazy  adres zwrotu 🙂

Co do tematu właściwego  @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  Iles dni temu w mailu napisano:"Na czas oczekiwania życzę spokojnego wieczoru," Brakuje mi którego wieczoru ?? Ile jeszcze ma niby byc tych milych wieczorow do tak bzdurnej sprawy??? Status niezmienny: 

I wciąż brak odpowiedzi na moje pytanie od Pani Moderator Oli: ok powtórzę : dlaczego druga paczka od innego sprzedawcy również NIE dostarczona do waszego paczkomatu 🙂 znaczy sie automatu paczkowego, w tym samym dniu kupiona co pierwsza, w tym samym dniu do tego samego wynalazku Allegro Delivery miała być dostarczona co pierwsza, i ta druga wrocila do drugiego sprzedawcy, i jest dawno zwrot środków,  i temat zamkniety.aA tu nic: ten sam dzien ,to samo miejsce, tak samo dyskusje otwarte o tej samej porze. A tu tylko zyczenia milego wieczoru. Bo wbrew pozorom to jest bardzo interesujace ..moze to jest sedno tego pseudo problemu.  

A jak po zlosci to robicie to miejcie jaja i napisac wprost:  ..Odpowiemy za miesiac ,,,to moze  nie bede przez miesiac wam  i sobie glowy zawracac??? ,,bedzie to 30 lub 31 albo 28 milych wieczorow .

256-bit limit
oznacz moderatorów