anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pomyłka?

Aletria
#7 Wielbiciel#

Hejka. Kupiłam pewna rzecz na Allegro. Przed odbiorem dostałam smsa od kogoś że moje dane do wysyłki pokazały mu się na jego koncie. Czy jest to możliwe? Bo ja paczkę odebrałam normalne i wszystko się zgadzało.

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

Client:35386082
#12 Orędownik#

A ten ktoś wcześniej nie kupował czegoś dla Ciebie albo z wysyłką do Ciebie? Bo Allegro pamięta ostatnie ustawienia do dostawy, nawet jeżeli to było rok temu.

oznacz moderatorów

Aletria
#7 Wielbiciel#

Z tego co wiem to ten użytkownik kupował u tego samego sprzedawcy i twierdzi, że to wina sklepu 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Aletria  To nie jest wina sklepu, danymi użytkowników dysponuje Allegro, Allegro  tworzy etykiety, a sprzedający tylko nakleja i  wysyła paczkę.

Który sprzedający wysyła komuś dane?  To absurd, danymi użytkowników dysponuje tylko Allegro.

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Aletria czy próbowałaś wyjaśnić tę sprawę ze sprzedającym? 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Aletria
#7 Wielbiciel#

Tak napisałam do sklepu info z sytuacją czekam na odpowiedź.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Aletria   " ktoś, kogoś..."   Czy nie da się zwyczajnie napisać o co chodzi?

Przecież normalnym jest  że sprzedający ma twoje dane.  A ten ktoś to kto ?

Jeżeli to całkiem obca nieznana osoba to nic dziwnego, paczki wędrują nie tam gdzie powinny, dane wyciekają albo przeciekają gdzie popadnie.

Obecnie na Allegro to normalka i nikt tego nie naprawi.

oznacz moderatorów

Aletria
#7 Wielbiciel#

To znaczy ja dostałam paczkę tak jak powinnam tylko zdziwiło mnie to że faktycznie jak moje dane do wysyłki paczki znalazły się u obcej osoby na jego koncie

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Rozumiem,  a sprzedający siedzi przed komputerem i rozsyła innym  kupującym dane  osobowe innych kupujących.  Chyba bardzo mu się nudzi.

Cała korespondencja odbywa sie tylko za pośrednictwem Allegro więc tylko pracownicy Allegro mogą sprawdzić co sie wydarzyło.   Prawdopodobnie jakiś błąd informatyków Allegro, ale nigdy się nie przyznają. Winien zawsze będzie sprzedający.

oznacz moderatorów

Aletria
#7 Wielbiciel#

No właśnie, a loyerwszyceaz mam taką sytuację a jeszcze stres dodatkowy przez to muszę mieć ehhh

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Aletria Co dokładnie oznacza "dostałam smsa od kogoś że moje dane do wysyłki pokazały mu się na jego koncie"?

O jakie konkretnie 'dane do wysyłki' chodzi i w jakim dokładnie miejscu były one widoczne na tym drugim koncie?

oznacz moderatorów

Aletria
#7 Wielbiciel#

Ten ktoś wysłał mi screen SMS z moimi danymi do odbioru paczki czyli musiały się gdzieś u niego wyświetlić 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Aletria Ok. Kto był nadawcą tego SMS?

EDIT

Nie wiem czy dobrze rozumiem - tamta osoba dostała SMS z danymi do odbioru przesyłki czy te dane pokazały się w innym miejscu np. ta osoba dostała je mailem albo w aplikacji Allegro?

Jaka była metoda dostawy?

oznacz moderatorów

Aletria
#7 Wielbiciel#

Metoda odbioru była dostawa paczkomatwm a ams przyszedł do mnie że u tej osoby chyba z telefonu to były screeny z informacjami o odbiorze przesyłki 

oznacz moderatorów

Aletria
#7 Wielbiciel#

A nadawca SMS to był jakiś mężczyzna a po prostu sms przyszedł z numeru jaki zazwyczaj wysyła się sms czyli z numerku komorkowego

oznacz moderatorów

Aletria
#7 Wielbiciel#

Mi chodzi o to, że nie martwi mnie to że tak się stało mówi się trudno tylko żebym potem nie miała przez to jakiś nieprzyjemności więcej paczkę odebrałam normalnie tak jak miało byc

oznacz moderatorów

Aletria
#7 Wielbiciel#

Screenshot_20250104-120818.jpg

 no może tak to zwizualizuje mój problem to jest zrzut tego sms którego dostałam.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Aletria Obrazek jest dla nas niewidoczny a jeśli są tam Twoje dane to niewidoczny zostanie.

Rozumiem że, nadawcą smsa który otrzymałaś była osoba która dostała Twoje dane do odbioru przesyłki.

Mi chodzi o to kto był nadawcą wiadomości z tymi danymi które otrzymała ta osoba i jaka była to forma wiadomości.
Raczej nie był to SMS bo w sms z INPOST przychodzi tylko sam kod odbioru więc ta osoba nie miałaby Twojego numeru żeby się odezwać.

Musiał to być e-mail - podejrzewam, że był to jakiś błąd po stronie Allegro lub samego przewoźnika.

Sprzedający sam nie uzupełnia żadnych danych - jest to proces zautomatyzowany.

Generalnie nie masz się czym martwić ale tak czy inaczej skontaktuj się ze sprzedającym i poproś go o sprawdzenie i wyjaśnienie sytuacji.

Jeszcze pytanie - czy Ty dostałaś powiadomienie e-mail z danymi do odbioru przesyłki?

oznacz moderatorów

Aletria
#7 Wielbiciel#

Tak ja dostałam w mail na moją pocztę z info o przesyłce na mail 

Screenshot_20250104-123538.png

 to mail jaki do mnie dotarl

oznacz moderatorów