anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Próba oszustwa - oferta pracy [09.2025]: propozycja zapłaty za dodawanie przedmiotów do koszyka

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:105189154
#1 Nowicjusz

Chciałbym zgłosić próbę oszustwa - propozycja zapłaty za dodawanie przedmiotów do koszyka.

IMG_2516.png

 Dostalem dzisiaj takiego smsa, chciałem zgłosić 

oznacz moderatorów
74 ODPOWIEDZI 74
05190
#8 Zapaleniec
  • Dostałem takiego sms i oczywiście Allegro ma tak beznadziejnie skonstruowaną apke, że nie mam pojęcie gdzie to zgłosić. Więc zgłaszam tu. Oczywiście dalej się tym zajmował nie będę tylko podaje do informacji mając nadzieję że Allegro to zauważy

IMG_2825.png

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@05190 zgłoś do cert polska

Zgłoszenie incydentu 

Może moderatorzy stwierdza czy to próba oszustwa

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
05190
#8 Zapaleniec

Właśnie próbowałem. Allegro tradycyjnie jest tak skomplikowane że szczerze mówiąc mam to w d. Nie mam co robić tylko przepisywać im wiadomość bo nie przyjmują skrinów. Popier.oleni jak wszelkie procedury na Allegro

IMG_2826.png

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów
05190
#8 Zapaleniec

Nie znam się. Nie mam ochoty, czasu ani wizy żeby grzebać i bawić się w procedury Allegro. Oni wszystko komplikują. Proszę jeśli ma pan/pani możliwość podać to dalej i tyle. Mnie już teraz drażnią te certolenia się. Chciałem dobrze a widzę że nie ma co jednak

oznacz moderatorów
05190
#8 Zapaleniec

Dziękuję pięknie za zainteresowanie. Zostawiam to Allegro. Moich nerwów szkoda na jakieś linki, odsyłacze itp Brak słów.

Pozdro 🙂

oznacz moderatorów
gpautoservices
#8 Zapaleniec

IMG_7241.png

Ostatnio dostaję takie wiadomisci 

oznacz moderatorów
kwiatek_91
#1 Nowicjusz

IMG_4133.png

 Dostałem taką wiadomość SMS 

zgłaszam bo nie wierzę w takie cudowne oferty pracy 

oznacz moderatorów
Zygert
#8 Zapaleniec

Ze na takie proste mechanizmy ludzie sie nabieraja. Nigdy nie wplacajcie nikomu pieniedzy (za co pracodawcy nalezy wplacic pieniadze przeciez to nielogiczne). Ale to chciwosc i latwosc zarobienia posuwaja ludzi do takich zachowan a pozniej lament. A najbardziej wkurza ten fakt, ze zglaszamy to allegro, a przestepca dalej prowadzi swoj biznes. Osobiscie wykonal bym ustawke aby moc zdetektowac przestepce i go zaaresztowac. Sadze, ze proceder bedzie dzialal w najlepsze bo nie widac nawet checi po allegro zawieszenia banera na stronie, czy wysylke newslettera, aby chociaz poinformowac swoichbuzytkownikow, ze nie oferuje tego typu ofert i jest to przekret. Ale prawie co drugi dzien przychodzą niby ciekawe oferty z portalu allegro ktorymi mozliwe ze sie zainteresujemy. Bardzo slabe zachowanie. Pytanie tylko czy jezeli tego typu rzeczy sa przez uzytkownikow zglaszane, a portal nic z tym nie robi to czy tez nie podlega jakims zapisom typu jak wspoludzial? Bo gdy ktos kupi np. kradziona rzecz a o tym nawet nie wie to juz moze byc pociagniety do odpowiedzialnosci, a tu pomimo zgloszen nie widac tskich ruchow. Oczywiscie moga dzialac w inny sposob ale wg mnie uswiadamianie uzytkownikow i prewencja jest najlepsza metoda, a w poloczeniu z ustawka szybkim rozwiazaniem sprawy.

oznacz moderatorów
Client:111512008
#1 Nowicjusz

Dzień dobry,

Otrzymałam ofertę pracy przez Telegram, która polega na polubieniu produktów na Allegro i wysyłaniu zrzutów ekranu w zamian za wynagrodzenie. Kanał twierdzi, że współpracuje z Allegro.

Chciałabym upewnić się, czy jest to oficjalna oferta pracy od Allegro, czy też próba oszustwa.

Proszę o potwierdzenie.

Pozdrawiam,

Viktoriia

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Oczywiście, że to jest próba oszustwa. 
Jak można tu mieć jakiekolwiek wątpliwości? 🙄

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie daj się na to nabrać , taka oferta śmierdzi na odległość.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Scam 

oznacz moderatorów
pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:111512008

Możesz nawet skończyć w więzieniu, za oszustwa. I nie będzie miało tu znaczenia, że tylko wykonywałaś swoją pracą, nie zwalnia to z odpowiedzialności karnej. 

oznacz moderatorów