anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Próba oszustwa - oferta pracy [09.2025]: propozycja zapłaty za dodawanie przedmiotów do koszyka

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:105189154
#1 Nowicjusz

Chciałbym zgłosić próbę oszustwa - propozycja zapłaty za dodawanie przedmiotów do koszyka.

IMG_2516.png

 Dostalem dzisiaj takiego smsa, chciałem zgłosić 

oznacz moderatorów
72 ODPOWIEDZI 72
05190
#8 Zapaleniec

Właśnie próbowałem. Allegro tradycyjnie jest tak skomplikowane że szczerze mówiąc mam to w d. Nie mam co robić tylko przepisywać im wiadomość bo nie przyjmują skrinów. Popier.oleni jak wszelkie procedury na Allegro

IMG_2826.png

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów
05190
#8 Zapaleniec

Nie znam się. Nie mam ochoty, czasu ani wizy żeby grzebać i bawić się w procedury Allegro. Oni wszystko komplikują. Proszę jeśli ma pan/pani możliwość podać to dalej i tyle. Mnie już teraz drażnią te certolenia się. Chciałem dobrze a widzę że nie ma co jednak

oznacz moderatorów
05190
#8 Zapaleniec

Dziękuję pięknie za zainteresowanie. Zostawiam to Allegro. Moich nerwów szkoda na jakieś linki, odsyłacze itp Brak słów.

Pozdro 🙂

oznacz moderatorów
gpautoservices
#8 Zapaleniec

IMG_7241.png

Ostatnio dostaję takie wiadomisci 

oznacz moderatorów
kwiatek_91
#1 Nowicjusz

IMG_4133.png

 Dostałem taką wiadomość SMS 

zgłaszam bo nie wierzę w takie cudowne oferty pracy 

oznacz moderatorów
Zygert
#8 Zapaleniec

Ze na takie proste mechanizmy ludzie sie nabieraja. Nigdy nie wplacajcie nikomu pieniedzy (za co pracodawcy nalezy wplacic pieniadze przeciez to nielogiczne). Ale to chciwosc i latwosc zarobienia posuwaja ludzi do takich zachowan a pozniej lament. A najbardziej wkurza ten fakt, ze zglaszamy to allegro, a przestepca dalej prowadzi swoj biznes. Osobiscie wykonal bym ustawke aby moc zdetektowac przestepce i go zaaresztowac. Sadze, ze proceder bedzie dzialal w najlepsze bo nie widac nawet checi po allegro zawieszenia banera na stronie, czy wysylke newslettera, aby chociaz poinformowac swoichbuzytkownikow, ze nie oferuje tego typu ofert i jest to przekret. Ale prawie co drugi dzien przychodzą niby ciekawe oferty z portalu allegro ktorymi mozliwe ze sie zainteresujemy. Bardzo slabe zachowanie. Pytanie tylko czy jezeli tego typu rzeczy sa przez uzytkownikow zglaszane, a portal nic z tym nie robi to czy tez nie podlega jakims zapisom typu jak wspoludzial? Bo gdy ktos kupi np. kradziona rzecz a o tym nawet nie wie to juz moze byc pociagniety do odpowiedzialnosci, a tu pomimo zgloszen nie widac tskich ruchow. Oczywiscie moga dzialac w inny sposob ale wg mnie uswiadamianie uzytkownikow i prewencja jest najlepsza metoda, a w poloczeniu z ustawka szybkim rozwiazaniem sprawy.

oznacz moderatorów
Client:111512008
#1 Nowicjusz

Dzień dobry,

Otrzymałam ofertę pracy przez Telegram, która polega na polubieniu produktów na Allegro i wysyłaniu zrzutów ekranu w zamian za wynagrodzenie. Kanał twierdzi, że współpracuje z Allegro.

Chciałabym upewnić się, czy jest to oficjalna oferta pracy od Allegro, czy też próba oszustwa.

Proszę o potwierdzenie.

Pozdrawiam,

Viktoriia

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Oczywiście, że to jest próba oszustwa. 
Jak można tu mieć jakiekolwiek wątpliwości? 🙄

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie daj się na to nabrać , taka oferta śmierdzi na odległość.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Scam 

oznacz moderatorów
pecela
#19 Nestor ⭐

@Client:111512008

Możesz nawet skończyć w więzieniu, za oszustwa. I nie będzie miało tu znaczenia, że tylko wykonywałaś swoją pracą, nie zwalnia to z odpowiedzialności karnej. 

oznacz moderatorów