anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prośba o formularz POK

Violcia77
#8 Zapaleniec

Bardzo proszę o interewencję w mojej dyskusji:

dbea98c0-e7bf-11f0-b1e8-73677cd79618

W nocy 23. 01. 2026 o godzinie 23:59 minęło 14 dni od momentu rozpoczęcia dyskusji ze Sprzedającym.

Kilkukrotnie osoba z Allegro dołączająca się w dyskusji zapewniała mnie, że jest to ostateczny termin i po nim otrzymam formularz do POK.

Dziś kolejna osoba od Allkegro pisze mi w dyskusji, że znów mam czekać bo potrzebują informacji od sprzedawcy !

Ale co mnie to interesuje??? Ja czekam już 14 dni. Bo otrzymałem szrot TV za 15 000zł!

Proszę Moderatorów o reakcję!

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
112 ODPOWIEDZI 112

Violcia77
#8 Zapaleniec

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Sprawa rozwiązana po kilku tygodniach, ale się udało.

Zwrot z POK przyznany i już na koncie.

Co do reszty to napiszę bo może komuś się przyda.

Więc tak... Jeśli ktoś będzie w podobnej sytuacji koniecznie proszę udać się do Rzecznika.

U mnie bardzo pomocny i bardzo pozytywnie wypowiadał się o Allegro i ochronie kupujących.

Ja oprócz wszystkiego co napisałam wcześniej musiałam wysłać poleconym reklamację do sprzedawcy. Teraz czekam na odpowiedź. Wtedy mam znów iść do Rzecznika i on w moim imieniu wystąpi do sadu (sprawa cywilna).

Bo jak mnie zapewnił Policja pewnie umorzy sprawę i będę mogła na drodze cywilnej dochodzić min. odszkodowania.

Jeszcze raz dziękuję Moderatorom i użytkownikom za pomoc 😉

oznacz moderatorów

Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ale jak odzyskasz pieniądze od sprzedającego np. na drodze sądowej to będziesz musiała wszystko zwrócić do POK chyba...

oznacz moderatorów

Violcia77
#8 Zapaleniec

Ja będę wnosiła o odszkodowanie nie za przedmiot.

Ale według Rzecznika wszystkie kroki trzeba zaliczyć, żeby iść do sądu.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Violcia77 @Odszkodowanie za co?

oznacz moderatorów

Violcia77
#8 Zapaleniec

Za straty "moralne", zdrowotne (pobyt w szpitalu- wypis), strata mojego czasu- wizyty na Komendach, u Rzecznika i do tego TV teraz podrożał ok 3k.

To tylko kilka propozycji mojego Prawnika.

Bo to, że byłam prawie przez miesiąc bez pieniędzy i TV pomijam.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Violcia77 @Nie zapomnij dać znać jaki będzie finał sprawy. 

oznacz moderatorów

Violcia77
#8 Zapaleniec

Oczywiście!

Bo dzięki pomocy na forum podejrzewam, że szybciej to poszło.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Violcia77 ale na policję cię allegro wysyłało nie sprzedawca więc pozew do allegro? Za zwlekanie z pok też?

oznacz moderatorów

Violcia77
#8 Zapaleniec

az1rael

Do Allegro nic nie mam, wywiązali się w czasie jaki mają w regulaminie.

Będę "walczyła" ze sprzedawcą, żeby inni może kiedyś nie musieli tego przechodzić.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Violcia77 prawnik z rzecznikiem to chyba na głowę upadli i znaczenia art 6 kc ani jeden ani drugi nie rozumie zwłaszcza że był to podobno zwrot smartem który jest usługą allegro 

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

prawnik jaką ma role ? obiecać i  z kroić kasę 🙂 a płatnik ma się zachłysnąć obiecaną kowtą i dać się wciągnąć w tą grę 

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

Aby uzyskać odszkodowanie za TV czy inne straty, najpierw trzeba udowodnić winę sprzedawcy w sprawie uszkodzenia. Dopiero po wygranej w tej sprawie można myśleć o odszkodowaniu za straty moralne, zdrowotne czy czas poświęcony na wizyty.

Jeśli chodzi o pobyt w szpitalu – też trzeba wykazać, że był ściśle związany z tym zdarzeniem.

Mam nadzieję, że Pani prawnik nie obiecał złote góry , ale też kolejność działań i strategię zwiększającą szanse na sukces w każdej sprawie. myślę ze za 5 lat dowiedzmy się o finale tej niezwykłej historii 

oznacz moderatorów

Pupil_Admina
#7 Wielbiciel

@Violcia77  napisał(a):

Sprawa rozwiązana po kilku tygodniach, ale się udało.

Zwrot z POK przyznany i już na koncie.

Witaj, @Violcia77.

Cieszę się, że Allegro poczuło się do odpowiedzialności za Twoją stratę i wypłaciło rekompensatę. Dobrze wiedzieć, że ochrona kupujących wciąż działa.

Proszę, wklej tutaj link do oferty. Warto to zrobić, niech wyszukiwarki ją zindeksują. Nie naruszysz w ten sposób regulaminu forum, za to pomożesz innym kupującym.

oznacz moderatorów