Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam Pani zamówiła u mnie 3szt produktu z opcją płatności za pobraniem po czym napisała w wiadomosci że zamówienie zostało zrobione przez pomyłke i prosi o anulowanie zamówienia na co ja odpisałem że to ona musi anulować zamówienie i zero odzewu , a mam ustawione automatyczne rozliczanie sie z prowizji i zabrało mi automatycznie 40 zł prowizji , co teraz zrobić aby odzyskać prowizje za produkt którego nie sprzedałem, poczekać aż minie mój czas na nadanie przesyłki i zwroci się prowizja automatycznie?
tu napisz prośbę o zwrot prowizji: https://allegro.pl/pomoc/kontakt
załącz info od kupującej
nie uznaja przeciez prosby o zwrot bo nie anulowala zamowienia
napisała w wiadomosci że zamówienie zostało zrobione przez pomyłke i prosi o anulowanie zamówienia
Nie musi tego robić przez Allegro, ważne, że zrobiła to na piśmie. Przepisy wymagają formy pisemnej, nie wymagają, że trzeba coś kliknąć w Allegro. Gdyby zrobiła przez Allegro, to by Ci prowizję oddali automatycznie, ale ona napisała inaczej, więc musisz im pokazać tę inną informację, bo oni jej nie widzą. Dlatego musisz napisać przez formularz i dołączyć tę info od niej.
w jaki sposob im to pokazac bo w formularzu piszac do nich nie mozna zalaczyc plikow
Wybierz kontakt przez maila, to bedzie można dołączyć plik
mam kontkat przez email a i tak nie widze gdzje ten plik zalaczyc , musze tylko wybrac login jej j nr aukcji
Nie wiem co jest na obrazku, masz za niską rangę.
Pokombinuj trochę, tam jest możliwość dodania załącznika, w którymś momencie. Ostatecznie możesz napisać w treści, że masz to na piśmie, ale nie umiesz dodać załącznika 😛
tak juz dodalem im zalacznik, po jakim czasie mniej wiecej odpowiadaja?
tak juz ogarnelem i dodalem plik dzieki , po jakim czasie sje odzywaja ?
Różnie, 1-3 dni, teraz mają więcej zapytań od kupujących, to może im zająć dzień więcej.