anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja towaru .

cichy__
#1 Nowicjusz

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Witam .kupiłem towar ,łódka zdalnie sterowana ,użyłem pięciokrotnie i łodja się zepsuła ,staram się reklamować towar który po zakupieniu był wysłany z terytorium Czech i taki jest adres zwrotny .W dyskusji że sprzedającym On zaoferował mi 30% co jest dla mnie nie satysfakcjonujące ,i każe odesłać towar do Chin co jest dla mnie nie do przyjęcia .najlepsze że mam to zrobić na swój koszt ,czy ktoś mi zvtavsorawa pomoże ?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@cichy__ to sprzedawca ma obowiązek odebrania od Ciebie towaru na reklamację i twardo się tego trzymaj 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@cichy__ Reklamacja leży po stronie sprzedającego. Załóż dyskusję. W zakładce Moje Zakupy wybierz zamówienie, dla którego chcesz otworzyć dyskusję. Przejdź do szczegółów zamówienia i kliknij [zgłoś problem z zakupem]. W kolejnym kroku wskaż powód dyskusji i zaznacz jedną z opcji dostępnych na liście. Sprzedający będzie miał 24 godziny na odpowiedź (czasu nie liczymy w weekendy i święta), będziesz mógł poprosić nas o pomoc.

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cichy__
#1 Nowicjusz

Jestem w trakcie rozmowy ,i sprzedający każe odesłać towar do Chin .

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@N_Nitka28 widziałem już dzisiaj tą wklejkę 😁

oznacz moderatorów

cichy__
#1 Nowicjusz

Tzn ? Co mam w tym przypadku robić ? Nie odeśle tego do żadnych Chin a tym bardziej na mój koszt 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@cichy__ nie odsyłaj , ew. dla ułatwienia podaj nazwę  adres punktu  ,gdzie możesz przesyłkę nadać i czekaj na etykietę .

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@cichy__ w przypadku reklamacji sprzedający powinien odebrać od Ciebie towar lub udostępnić darmową opcję odesłania. Jeżeli założyłeś dyskusję i nie możecie dojść do porozumienia ze sprzedawcą, skorzystaj z opcji [poproś o pomoc Allegro]. Znajdziesz ją w dyskusji. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów