Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry Wam wszystkim!
Chciałbym kupić najważniejszej osobie Jej ulubione perfumy. Czy zdarzają się na Allegro przypadki nieoryginalnych/starych/odbiegających od prawidłowego zapachu i trwałości produktów? Oczywiście znam program Allegro Protect i teoretycznie jestem chroniony jako kupujący, ale perfumy to niemały wydatek i chciałbym uniknąć późniejszego dochodzenia swoich praw na drodze jakiegoś sporu, czy skomplikowanych procedur odwoławczych i reklamacyjnych... w takim wypadku wolałbym dopłacić nawet kilkadziesiąt procent i zrobić zakupy w sklepie, gdzie nie ma problemu ze zwrotem (jeśli prezent będzie w 100% oryginałem, nie będzie takiej potrzeby). Nie mówiąc już o ponoszeniu niepotrzebnego ryzyka - w końcu prezent dla Najukochańszej Osoby nie powinien być wpadką, prawda?
Mam nadzieję, że są tu Allegrowicze obeznani w temacie (bo ja jestem świeżynką) i uzyskam kilka wartościowych porad.
Z góry dziękuję wszystkim dobrym duszyczkom za wsparcie i merytoryczne, wyczerpujące to zagadnienie odpowiedzi 🙂
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego wieczoru.
Nie masz zaufanego sprzedającego, szukaj jak już chcesz tu kupić z najwyższymi ocenami, a odzyskanie przy zakupie tego typu oferty nie jest takie proste.
Właśnie - otwarcie opakowania i użycie już rodzi komplikacje w postępowaniu reklamacyjnym, poza tym kwestie zapachowe akurat są mocno subiektywne i każda strona będzie się upierała przy swoim zdaniu...
Szukaj sprzedawcy, który ma dużo dobrych ocen i jest od dawna na Allegro.
Z wysyłką i zwrotem w Polsce.
I nie kupuj z podesłanych linków, sam znajdź aukcję.
Tym się zamierzałem kierować w wyborze żródła - 98-99% pozytywnych komentarzy, długi staż na Allegro, kategoria Super Sprzedawcy, pakiet Smart - ale czy to gwarantuje mi udany prezent?
Zawsze wolę dopytać i się upewnić, szczególnie jeśli nie mam doświadczenia w danej dziedzinie
Nie gwarantuje ale zmniejsza ryzyko.
Jeśli już poszukasz sprzedawcy który ma dużo ocen, to raczej szukaj takiego który ma niewiele usuniętych ocen. Obecnie oceny stały się towarem i straciły swoją wiarygodność.
Czy naprawdę musisz kupować na Allegro?
Chciałem właśnie ze względu na konkurencyjne ceny, ale bardzo się waham...
Cześć, @Client:120748675. Sprzedaż produktów podrobionych jest zabroniona w naszym serwisie. Podczas poszukiwań możesz sugerować się opiniami produktowymi oraz oceną sprzedającego.
Oczywiście tymi wyznacznikami bym się sugerował... ale co będzie (oczywiście czysto hipotetycznie, bo zakładam raczej pozytywne scenariusze zakończone radością Obdarowanej) jeśli dokonam zakupu u Super Sprzedawcy, z 98-99% komentarzy pozytywnych, a jednak zapach nie będzie tym oryginalnym... bo już słyszałem o takich przypadkach i czasem podróbki są bardzo dobrze zrobione, zarówno flakon jak i kartonik.
Znajoma nawet w znanej sieciówce perfumeryjnej kupiła nieoryginalny zapach, który wyglądał identycznie z oryginałem.
Jak wygląda reklamacja na Allegro wadliwego produktu, oczywiście w przypadku perfum?
Jeśli chcesz kupować perfumy na Allegro to polecam korzystać ze strony https://perfumehub.pl/opinie-o-perfumeriach-internetowych Tutaj masz sprawdzonych sprzedawców/perfumerie na Allegro.