anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ryzyko przy zakupie perfum

Client:120748675
#1 Nowicjusz#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Dzień dobry Wam wszystkim!

Chciałbym kupić najważniejszej osobie Jej ulubione perfumy. Czy zdarzają się na Allegro przypadki nieoryginalnych/starych/odbiegających od prawidłowego zapachu i trwałości produktów? Oczywiście znam program Allegro Protect i teoretycznie jestem chroniony jako kupujący, ale perfumy to niemały wydatek i chciałbym uniknąć późniejszego dochodzenia swoich praw na drodze jakiegoś sporu, czy skomplikowanych procedur odwoławczych i reklamacyjnych... w takim wypadku wolałbym dopłacić nawet kilkadziesiąt procent i zrobić zakupy w sklepie, gdzie nie ma problemu ze zwrotem (jeśli prezent będzie w 100% oryginałem, nie będzie takiej potrzeby). Nie mówiąc już o ponoszeniu niepotrzebnego ryzyka - w końcu prezent dla Najukochańszej Osoby nie powinien być wpadką, prawda?

Mam nadzieję, że są tu Allegrowicze obeznani w temacie (bo ja jestem świeżynką) i uzyskam kilka wartościowych porad.

Z góry dziękuję wszystkim dobrym duszyczkom za wsparcie i merytoryczne, wyczerpujące to zagadnienie odpowiedzi 🙂 

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego wieczoru.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

LEW433
#21 Demiurg#

Nie masz zaufanego sprzedającego, szukaj jak już chcesz tu kupić z najwyższymi ocenami, a odzyskanie przy zakupie tego typu oferty nie jest takie proste.

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Właśnie - otwarcie opakowania i użycie już rodzi komplikacje w postępowaniu reklamacyjnym, poza tym kwestie zapachowe akurat są mocno subiektywne i każda strona będzie się upierała przy swoim zdaniu...

oznacz moderatorów

Client:35386082
#13 Ambasador#

Szukaj sprzedawcy, który ma dużo dobrych ocen i  jest od dawna na Allegro.
Z wysyłką i zwrotem w Polsce.

I nie kupuj z podesłanych linków, sam znajdź aukcję.

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Tym się zamierzałem kierować w wyborze żródła - 98-99% pozytywnych komentarzy, długi staż na Allegro, kategoria Super Sprzedawcy, pakiet Smart - ale czy to gwarantuje mi udany prezent?

Zawsze wolę dopytać i się upewnić, szczególnie jeśli nie mam doświadczenia w danej dziedzinie

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie gwarantuje ale zmniejsza ryzyko.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Jeśli już  poszukasz sprzedawcy który ma dużo ocen, to raczej szukaj takiego który ma niewiele usuniętych ocen. Obecnie oceny stały się towarem i straciły swoją wiarygodność.

Czy naprawdę musisz kupować na Allegro?

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Chciałem właśnie ze względu na konkurencyjne ceny, ale bardzo się waham...

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:120748675. Sprzedaż produktów podrobionych jest zabroniona w naszym serwisie. Podczas poszukiwań możesz sugerować się opiniami produktowymi oraz oceną sprzedającego. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Oczywiście tymi wyznacznikami bym się sugerował... ale co będzie (oczywiście czysto hipotetycznie, bo zakładam raczej pozytywne scenariusze zakończone radością Obdarowanej) jeśli dokonam zakupu u Super Sprzedawcy, z 98-99% komentarzy pozytywnych, a jednak zapach nie będzie tym oryginalnym... bo już słyszałem o takich przypadkach i czasem podróbki są bardzo dobrze zrobione, zarówno flakon jak i kartonik.

Znajoma nawet w znanej sieciówce perfumeryjnej kupiła nieoryginalny zapach, który wyglądał identycznie z oryginałem.

Jak wygląda reklamacja na Allegro wadliwego produktu, oczywiście w przypadku perfum?

oznacz moderatorów

McGuyver__
#10 Popularyzator#

Jeśli chcesz kupować perfumy na Allegro to polecam korzystać ze strony https://perfumehub.pl/opinie-o-perfumeriach-internetowych  Tutaj masz sprawdzonych sprzedawców/perfumerie na Allegro.

oznacz moderatorów