anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

To wyjątkowa sytuacja. Ze względów bezpieczeństwa chcemy jako Allegro potwierdzić, że to Ty robisz z

MAMY ROZWIĄZANIE!
FrankSong
#1 Nowicjusz#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Dzień dobry, czy mogę prosić o zdjęcie blokady z konta? Próbowałem zamówić 2 iPhone'y, wjechała blokada, a teraz nawet nie mogę kupić ręcznika papierowego (smartfony zamówiłem gdzie indziej).

oznacz moderatorów
349 ODPOWIEDZI 349
Arsene911
#7 Wielbiciel#

Może warto dopracować algorytm i nie nakładać blokad na konta z włączonym uwierzytelnianiem dwuskładnikowym? 

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@Arsene911  Dopracowanie algorytmu jest pracochłonne,  efekty bedą kiedyś w przyszłości a może nigdy.

Takie profilaktyczne blokowanie konta jest tanie, no i  wywołuje efekt psychologiczny, złudzenie  że ktoś niby dba  o bezpieczeństwo.

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Arsene911  dwuskładnikowe logowanie nie jest 100% zabezpieczeniem, bo nie każdy ma blokadę w telefonie, a telefon można zgubić, lub może zostać ukradziony, algorytmy wykrywają jedynie logowania odstępujące od normy, na przykład inna lokalizacja, bądź logowanie na nowym urządzeniu, ludzie naprawdę mają  po kilkanaście kont na Allegro i często o tym nie wiedzą, a dla oszustów to jest dobry Deal

oznacz moderatorów
mgrzecho
#2 Obserwator#

To wyjątkowa sytuacja. Ze względów bezpieczeństwa chcemy jako Allegro potwierdzić, że to Ty robisz zakupy. Jeśli możesz, poczekaj na weryfikację lub wypełnij i wyślij formularz.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mgrzecho ograniczenie zostało już zdjęte. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
unia777
#7 Wielbiciel#

Chciałem dokonać następnego zakupu a tu wyskoczyło że konto zostało zablokowane. Czemu?

oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg#

Poszukaj na swojej poczcie mówiła od allegro ,również w spamie 

oznacz moderatorów
Belcardi
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Jak potwierdzisz że jesteś sobą to po jakimś czasie powinna zejść blokada.

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Belcardi  napisz  te blokady szybko zdejmują

oznacz moderatorów