Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Otrzymałem produkt, który różni się od tego opisanego w ofercie. Model nawilżacza miał być ELECTO i przyciski w języku angielskim, co wynikało ze zdjęć i opisu oferty. Tymczasem otrzymałem urządzenie z przyciskami w języku rosyjskim, co nie było wskazane w ofercie.
Dodatkowo parametry urządzenia różnią się:
1. Wydajność: w ofercie 350 ml/h, w instrukcji 300 ml/h, na etykiecie urządzenia 280 ml/h.
2. Powierzchnia pracy: w ofercie do 150 m², w instrukcji 21–30 m².
Otrzymałem model ASATO E682, mimo że opis i zdjęcia wskazywały na inny produkt. Ten nawilżacz można znaleźć na Allegro w cenie 104,99–109,99 zł, a zapłaciłem 129.99 zł. Zostałem wprowadzony w błąd.
Najbardziej nie odpowiadają mi napisy w języku rosyjskim oraz fakt, że przepłaciłem.
Jakie rozwiązania w takiej sytuacji? Czy w podobnych przypadkach mogę domagać się pełnego zwrotu pieniędzy, wymiany na zgodny produkt lub częściowego zwrotu różnicy w cenie? Jak najlepiej postąpić?
@Client:90340211 Rozpocznij dyskusję. Sprzedający będzie musiał przesłać wyjaśnienia.
Jeżeli towar jest niezgodny z opisem, to albo:
1. Jeżeli kupowałeś przez SMART, zwracasz za darmo produkt i sprzedawca ma obowiązek go przyjąć, zwracając Ci tyle ile jest on wart (czyli np. jak go nie odpakowywałeś wart jest tyle samo co przed zakupem)
2. Jeżeli bez SMARTA - zgłaszasz reklamację i sprzedawca ma obowiązek na własny koszt odebrać od Ciebie przedmiot i reklamację rozpatrzyć.
Pierwszy wariant jest szybszy, drugi wariant pewniejszy, bo jak trafisz na kogoś nieuczciwego, to w pierwszym wariancie może ściemniać, że wysłał Ci angielską wersję, a Ty jemu rosyjską.
@Client:90340211 Abstrahując od tematu - ten nawilżacz i tak Ci nic nie da.
W najlepszym wypadku przy ciągłej pracy w maksymalnej nawet wydajności wilgotność powietrza zwiększy się pewnie nie więcej niż o 4-5%. Ale to też tylko dla małego i 'szczelnego' pomieszczenia.
Przerabiałem ten temat.
Jeśli chcesz skutecznie nawilżyć pomieszczenie to musisz zwiększyć budżet na sprzęt co najmniej kilkukrotnie a i tak skuteczne nawilżenie pomieszczenia o powierzchni +- 20m to bardzo trudne zadanie.
O jednym urządzeniu na większą powierzchnię niż te 20-25m zapomnij - nawet najdroższe i najbardziej wydajne modele nic tu nie dadzą.
@Client:90340211 Wejdź w dyskusję o zaznacz że towar niezgodny z opisem, masz tam pomoc Allegro, sprzedający ma 24godz. na odpowiedź: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa