anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Usuwanie ocen i komentarzy

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:34838692
#8 Zapaleniec#

Dzien dobry. Chciałam się doradzić.

Kupilam kolczyki. Dałam 4 gwiazdki. I komentarz: "Piękne, ale chyba zawierają nikiel, bo uszy puchną". I to jest zgodne z prawdą, bardzo puchną. 4 gwiazdki usunięto oraz usunięto komentarz. Dlaczego? Czy Sprzedający ma jakieś znajomości. Jestem osobą prywatna, ale mogę chyba zostawić ocenę? 

Nie możnabylo zostawić choć 4 gwiazdek. Usunęli wszystko. Uważam, że to nieuczciwa praktyka. Dziękuję za opinie.

oznacz moderatorów
43 ODPOWIEDZI 43
#8 Zapaleniec#

Dobrze.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@msniezek  Czytam że jednak nie zostało wyjaśnione tylko zamknięta sprawa, jest różnica między byciem nieufnym a rzucaniem bezpodstawnych oskarżeń. Poczekaj na wyjaśnienie sprawy.

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@LEW433 Wciąż konsultuję tę sytuację i wrócę tutaj z konkretną odpowiedzią. Dyskusja została zamknięta, bo nie jest to miejsce na wyjaśnianie tego rodzaju sprawy. 

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Dobrze. Bardzo liczę na Ciebie. Uważałam Allegro z rzetelną platformę.

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:34838692 a co z wypowiedzią moderatorki

@Client:34838692 Dlaczego uważasz, że Twój komentarz został usunięty? Wystarczy wejść na oceny sprzedającego i to sprawdzić. Twoja opinia obecnie jest na 6. stronie

oznacz moderatorów
A3dam
#19 Nestor#

@Client:34838692 
Twoja nieufność w mojej opinii jest niczym nieuzasadniona - przypomnę, że to Ty przyszłaś na forum szukać pomocy.
Aby odpowiedź/pomoc miała szansę przedstawiać sobą jakąś wartość - w takim przypadku należy zapoznać się z treścią oferty i obiektywnie ocenić np. czy produkt był faktycznie niezgodny z opisem sprzedawcy czy tylko z wyobrażeniem kupującego. 
Unikanie podania numeru oferty (lub linku do niej) może natomiast wzbudzać uzasadnione wątpliwości co do osoby pytającego, a zwłaszcza w przypadku gdy: opowiadane: 
"Piękne, ale chyba zawierają nikiel"
zdecydowanie różni się od faktycznie napisanego:
"Piękne, ale kolczyki zawierają nikiel"
.

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Skąd mam wiedzieć co napisałamco do przecinka, jak mi to usunęli? 

Poza tym, proszę czytać ze zrozumieniem. Chodzi mi o 4 gwiazdki. Komentarz jest drugorzędny i wyraźnie o tym wspominam Moderatorowi.

Dlaczego usunięto 4 gwiazdki? Nie mam prawa wyrazić swojej opinii? Tylko w tych chińskich sklepach jest po 5 gwiazdek na wszystko! 

oznacz moderatorów
A3dam
#19 Nestor#

Skąd mam wiedzieć co napisałamco do przecinka, jak mi to usunęli

Z wypowiedzi moderatora wynika, że "nie usunęli".
Jednak uporczywe unikanie podania numeru oferty lub linka do niej - nie poprawia Twojej wiarygodności w tym wątku.

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

To ciekawe, że znasz dokładną treść mojego komentarza do aukcji, poprawiasz autora tj. mnie ( bo po usunięciu nie wiem jsk brzmual dokladnie), a nie wiesz o jaką aukcję chodzi! 😃Level Koryfeusz zobowiązuje do większej przenikliwości. Tylko trollom się odpuszcza. Udanej dalszej zabawy.

oznacz moderatorów
A3dam
#19 Nestor#

To ciekawe, że znasz dokładną treść mojego komentarza ...

Parafrazując Marka Twaina :
"Lepiej było nie pisać wcale i wydać się mało wiarygodną, niż napisać to co powyżej ..."

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Chodzi o ten zakup:

https://allegro.pl/oferta/kolczyki-oryginalne-dlugie-wiszace-akrylowe-kwiaty-9398132432

W dalszym ciągu nikt z Allegro nie odpowiedział mi na pytania z początku wątku, pomimo deklaracji Moderatora, że zasięgnie informacji w sprawie. Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

To czemu Moderator mi napisał, że wyjaśni sytuację? 

Tylko dla Ciebie to oczywiste. Uważam, że jesteś stronniczy. I to na pewno nie po mojej stronie, osób kupujących. Jesteś sprzedawcą, nie zależy Ci na wyjaśnieniu tematu.

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Moderatorze, czy zdołałaś może coś ustalić w mojej sprawie?

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:34838692 Muszę Cię prosić o jeszcze odrobinę cierpliwości. Niestety weekendy nie sprzyjają wyjaśnianiu takich spraw. Wciąż czekamy na informacje. Kiedy tylko będziemy wiedzieć więcej, odezwiemy się tutaj.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Dziekuje, że pamiętacie o sprawie.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:34838692 Przywróciliśmy Twoją opinię. Przepraszam, że trwało to tak długo.

Recenzja została usunięta w wniku naszej błędnej decyzji. Sprzedający nie był zaangażowany w tę sprawę.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

W porządku, dziękuję że ktoś się tym zajął. Ta cala sytuacja że znikająca oceną wydaje mi się dziwna. Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@Client:34838692 Dziwna rzecz , dlaczego mieliby usuwać ocenę produktu, chyba że w opisie nie dotyczyła produkt a np: sprzedającego. Poczekajmy na odpowiedź, jakbyś wiedział to daj znać, przychodzi mi na myśl jeszcze jedna rzecz, nie był to sklep Allegro.🤔

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Prosiłam Allegro o pomoc. Wczoraj wieczorem otworzyłam dyskusję.

Po północy Allegro ją zamknęło! Nic nie zostało wyjaśnione, odpisano nie na temat, nie potraktowano mojego pytania poważnie.

Od lat tu robię tu zakupy, lubię serwis i miałam zawsze zaufanie do jego profesjonalizmu. Po raz pierwszy spotykam się z taką sytuacją! Ze strony Sprzedającego oraz Allegro...

Wierzę w profesjonalizm Allegro, że mi pomogą. Dlaczego 4 gwiazdki zostały usunięte z oceny produktu?

oznacz moderatorów
vermann_pl
#8 Zapaleniec#

Czy oprócz tych 4 gwiazdek był też komentarz? Jeśli tak, to moderator usuwa całość jeśli są ku temu podstawy. 

oznacz moderatorów