anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana sposobu dostawy

MAMY ROZWIĄZANIE!
KraftowyZakatek
#2 Obserwator

Cześć. Jestem nowym sprzedającym. I mam dopiero drugie zamówienie  w swoim życiu  z dostawą Inpost. Żeby wysłać zamówienie trzeba zrobić integrację z Inpost, dodając  jakiś token.  A ja jeszcze nie mam konta firmowego tam i pojęcia nie mam co to jest ten token. Ale pszesyłkę chciałabym wysłać jak najszybciej. Czy mogę zmienic sposób dostawy? Na przykład, na DHL? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
MikroLITY
#14 Krzewiciel

@KraftowyZakatek 

Jeżeli nie potrzebujesz umowy, a wystarczy Ci dokonywanie przedpłat, to załóż konto:

https://manager.paczkomaty.pl/auth/register

Załóż konto na firmę (o ile potrzebujesz), uzupełnij dane na stronie Inpost, wygeneruj token, doładuj konto (np. karta, blik), uzupełnij dane na stronie Allegro i tyle.

Raz na miesiąc dostaniesz FV od Inpostu za doładowanie (musisz pamiętać, że to konto przedpłacone i musisz mieć pieniądze z których będą pobierać opłaty).

Oczywiście za przesyłki Smart (te darmowe) nie pobierają żadnych opłat.

oznacz moderatorów
KraftowyZakatek
#2 Obserwator

Jaka jest różnica między umową i kontem przedpłaconym?

oznacz moderatorów
MikroLITY
#14 Krzewiciel

@KraftowyZakatek 

Tak na szybko: jeżeli Inpost jest Ci tylko potrzebny do wysyłek paczek z Allegro, to wystarczy Ci konto przedpłacone.

Różnica: umowa - za wysyłki płacisz przelewem po otrzymaniu faktury

Przedpłata: przed wysyłką musisz doładować konto Inpostu (np. 100 zł). I Oni sami pobierają opłaty z tej kwoty.

Oczywiście możesz nadawać paczki Allegro z ich strony - wystarczy tylko połączyć konto Inpostu z Allegro - to jest naprawdę proste.

oznacz moderatorów
KraftowyZakatek
#2 Obserwator

Dziękuję serdecznie!

oznacz moderatorów
MikroLITY
#14 Krzewiciel

@KraftowyZakatek 

I jeszcze dobra rada: nie zmieniaj formy dostawy bez konsultacji z Klientem, bo zaliczysz szybko negatywa.

oznacz moderatorów
KraftowyZakatek
#2 Obserwator

Klient nie ma nic przeciwko temu.

oznacz moderatorów