anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot towaru do kupującego na mój koszt.

MAMY ROZWIĄZANIE!
radu_jamal88
#7 Wielbiciel

@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Witam. Kupiłem komputer od osoby prywatnej na Allegro Lokalnie. Od razu po zakupie z komputerem są problemy, nie włącza się od razu, trzeba go włączać kilka razy żeby pokazał obrazitp. Zgłosiłem dyskusję że z komputer jest problem, sprzedający ani razu nie odpowiedział.  Allegro przyznało mi zwrot pieniędzy ale napisałem do nich że co mam zrobić z tym komputer bo zajmuje mi miejsce. Allegro odpisało mi że mam odesłać komputer do sprzedającego na swój koszt bo jest to zakup nie konsumencki. Mam teraz dokładać do interesu, pakować, drukować etykiety, zawozić na pocztę bo tak każe mi konsultant z Allegro. Jest to moim zdaniem nie do pomyślenia. Sprzedający otrzyma komputer spowrotem a Ja stracę dodtkowo pieniądze na wysyłkę. 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2
pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@radu_jamal88

Odsyłasz na swój koszt, ale możesz domagać się zwrotu kosztów na podstawie rachunku lub faktury. Ale przed odesłaniem lepiej zapytaj sprzedawcy, czy chce ten komp z powrotem (pytanie czy Allegro obciążyło sprzedawcę czy wypłaciło z własnych).

A i konsultant nic ci nie każe. On składa propozycję, a od ciebie zależy jak do niej podejdziesz. Kazać, to może tylko sąd w wyroku.

oznacz moderatorów
PawelHkrk
#11 Animator

Nie martw się, może wprowadzili jakiś tani AI, ponieważ uzwylszalem te same bzdury od POK. W końcu potwierdzili że sprzedawca musi zwrócić kasę za przesyłkę zwrotną. 

oznacz moderatorów