Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie Bezmięsni!
Zgodnie z zapowiedzią rozpoczynamy nasz roślinny konkurs. Dzisiaj proponujemy Wam wykonanie sałatki z grillowanymi szparagami. Do niedzieli (18 lipca) czekamy na zdjęcia Waszych dań. Przypominamy, że osoby, które zamieszczą fotki potraw pod każdym z 5 przepisów mają szansę na wygranie karty podarunkowej Allegro o wartości 1000 zł. Pełna treść regulaminu dostępna jest tutaj.
Sałatka z grillowanymi szparagami
Składniki:
Składniki na dressing:
Szparagi umyj, oderwij twarde końce. Spryskaj oliwą i posyp płatkami drożdżowymi. Upiecz na grillu, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni lub na patelni grillowej. Pestki dyni upraż na suchej patelni. Sałaty umyj i podrzyj na mniejsze kawałki, ułóż na nich pokrojone w ósemki pomidory malinowe, grillowane szparagi, pestki dyni i orzechy włoskie. Wszystkie składniki dressingu wymieszaj. Gotowym dressingiem polej sałatkę.
🌽🍅🥒🥜🌾🍓🥑🍆🌶🥔🥕
A jeśli chcecie poznać kuchnię roślinną lepiej, podejmijcie również Roślinne Wyzwanie. Zachęcamy we współpracy z naszymi przyjaciółmi z Otwartych Klatek 🐔
Szparagi jak ostatnie promyki słońca… rozświetlają rozgwieżdżone niebo🥗☀️🌄🌅
Sałatka szparagowa i zachód nad blokowiskiem 🙂
można wiedzieć co to za ozdoba, która leży na poręczy balkonowej?
Ekologiczna wersja TO GO. Do słoika wskoczyły dodatkowo pędy groszu. Sałatka wyszła świetnie 🙂
Zdobycie szparagów okazało się niemałym wyzwaniem. Udało się rzutem na taśmę.
@Client:50474578 @danke20 @alexandra_89 @Baby-mama1 @monikry1 @kiniak87 @Furia2010 @majksaj @alex_andra1 @Client:51320524 @christian33 @korczcw @majkowiecka @Mrowczynski84 @kasiamax12
Mamy nadzieję, że Wasze sałatki smakowały tak dobrze jak wyglądały 🙂 Zapraszamy Was do kolejnego etapu konkursu. Przepis na twarożek ze słonecznika znajdziecie tutaj.