anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to oszustwo i czy mogę odzyskać swoje pieniądze?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:95910026
#7 Wielbiciel#

Dziś po rozmowie ze sprzedającym z Marketplace na temat zakupu konsoli, przesłał mi link do Allegro Lokalnie gdzie był wystawiony przedmiot. Jednak po opłaceniu blikiem nie dostałem żadnego potwierdzenia z Allegro. Płatność blik poszła, a przedmiotu nie ma, czy mogę coś zrobić z takim oszustwem i jakoś odzyskać pieniądze? 

Sprawa zgłoszona już w banku.

LINK SCAMU @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Konsola Sony PlayStation 5 + 3 gry oraz ekstra dodatki | Kraków | Kup teraz na Allegro Lokalnie

Joanna (Client:118564172)

6b93d102-8579-49a3-95c4-91bd9c74812f

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15
LEW433
#21 Demiurg#

Jak środki poszły to nie ma szans na odzyskanie kasy. powinno się to zgłaszać na Policję.

Tak, to oszustwo

oznacz moderatorów
NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

allegrolokalnie na wabia, a prawdziwa strona to pl-965427.icu

Tyle razy tu pisaliśmy, że podesłane linki to na 99,99% oszustwo

*** SZTUCZNA inteligencja NIE DORÓWNA nigdy NATURALNEJ głupocie 😉
oznacz moderatorów
nogoglaszczka
#7 Wielbiciel#

Szkoda że allegro nie zajęło się tym " 6b93d102-8579-49a3-95c4-91bd9c74812f ", bo oferta ta sama, a dotyczy różnych produktów. Allegro lokalnie widać nie przeszkadza, Wielbiciel podał informację ale nikogo to nie obchodzi.

oznacz moderatorów
NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

@nogoglaszczka Nie mam zamiaru być adwokatem Allegro, ale to nie Allegrolokalnie, więc czemu za to ma odpowiadać. Jak ktoś się pod Ciebie podszyje, to odpowiadasz za to?

Trzeba się trochę orientować we współczesnym świecie. I tak młodym łatwiej poszukać informacji i nie dać się zwieść, niż seniorom uniknąć zmanipulowania przez "wnuczka".

oznacz moderatorów
nogoglaszczka
#7 Wielbiciel#

Nie twierdzę przecież, że Allegro współpracuje z oszustami i nie musisz być ich adwokatem. Ubolewam, bo człowiek, który zaczął wątek pewne informacje przekazał, w tym taką, że ktoś pod szyldem allegro lokalnie robi, to co robi. Właściwie wiele więcej informacji nie miałem, jednak po zgłoszeniu tu i tam, link przestał być aktywny i nie przekierowuje na strony allegro tylko wyskakuje informacja, że jest niebezpieczny.

Głupota swoją drogą...

oznacz moderatorów
Client:128265589
#7 Wielbiciel#

Chciał dzisiaj mnie oszukać ale widać że to wyrąbka była 

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Następnym razem pytaj zanim coś klikniesz i dasz się oskubać . Tak jak piszą inni ,zgłoś na Policję i licz na cud.

oznacz moderatorów
eightbitclone2
#14 Krzewiciel#

No daj spokój 😉 Przecież kupujący myślał że jest sprytny i akurat on kupi coś za pół ceny 😉 Takim ludziom , nic nie wytłumaczysz. Rozum im sie wyłącza bo okazję zobaczyli 😉   Dopiero jak sie dadzą w konia zrobić, na własne zresztą życzenie to zaczyna sie płacz.

Nie jest ich mi szkoda, przecież wystarczyło żeby przed zakupem wpisali sobie w zwykłym Google,  Blik, Allegro Lokalnie skoro i tak siedze przy komputerze i by wiedzieli co jest grane. 

oznacz moderatorów
pecela
#17 Koryfeusz#

@Client:95910026

Allegro tu nie pomoże, to nie była ich strona www.

A co do reklamacji w banku, to niestety zostanie ona odrzucona jako bezzasadna. Bank nie ponosi odwiedzialności, za brak zapoznania się z potwierdzamym komunikatem z potwierdzeniem transakcji (tego oszuści nie mogą podrobić, tylko liczą że ktoś zaakceptuje transakcję bez czytania).

oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Client:95910026 Nigdy nie kupuj przez żadne linki - tylko po zalogowaniu się do Allegro, i wejściu w konkretną ofertę.

Tutaj raczej nic nie odzyskasz, chyba że jakimś cudem policja namierzy oszusta, i da się coś z niego ściągnąć 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
rysiekirs
#8 Zapaleniec#

Witam serdecznie dziś w ten sam sposób oszukano mnie. Też po wejściu na otrzymany link od sprzedawcy na allegro lokalnie .witam w klubie poszkodowanych. Bąk już wie. Jutro idę na policję.

oznacz moderatorów
Client:34248057
#7 Wielbiciel#

Jaka to była konsola?

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Client:34248057 a co?, chcesz odkupić🤔

oznacz moderatorów
NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

@KOGIEL_T Skoro jest biznes na kryptowalutach, to może by tak na kryptokonsolach, w końcu to sprawa umowy 😉

P.S. Pamięta ktoś jak to się zaczynało?

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@NajlepszyComPL Bitcoin na początku kosztował poniżej dolara, a te wirtualne konsole, to startują z grubej rury😁

oznacz moderatorów