Jak kupujecie z podejrzanego linku podesłanego wam np. na fb przez messengera, to musicie być czujni. Jest kilka rzeczy, na które warto zwrócić uwagę.
Pamiętajcie, oszuści są sprytni i metody oszustwa się zmieniają. Dlatego lepiej chwile zaczekać i sprawdzić temat np. oznaczając moderację @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ i zyskać potwierdzenie, niż zgłaszać na policji od razu art 286kk oszustwo, bo kasy nie odzyskacie.
Tak.
Oczywiście że oszustwo
Każdy link jaki dostajesz od kogoś to oszustwo.
Kupiłam na allegro niestety nie logowalam się. Dziewczyna ma też konto na **piiip**.

Obrazków nie widzimy do czasu zatwierdzenia przez moderatorów ,ale wygląda to tak jakby zakup nie był przez Allegro tylko przez podesłany link udający tę stronę . Jeśli tak było stałaś się ofiarą oszustwa i pozostaje Ci wizyta na Policji .
OObrazków nie widzimy, ale na Allegro i Allegro Lokalnie nie ma możliwości zakupu czegokolwiek bez zalogowania się.
Ewidentnie więc nie była to strona Allegro, lecz tylko wyglądała jak Allegro. A z kasą możesz się pożegnać szanse na to, że ją odzyskasz są bliskie zeru.
Trudno doradzić jak nie wiadomo co Cię gryzie.
Pogodzić się ze stratą i wyciągnąć nauczkę na przyszłość.
Kasa w zasadzie to nie do odzyskania.
Trzeba było czytać co się potwierdza. Pewnie była to wypłata z bankomatu lub zakup na jakiejś giełdzie krypto waluty.
Sprawdź w historii transakcji w banku, co to była za transakcja.
NIE.
Ten link prowadzi do strony o adresie pl-91806023.icu - to nie jest adres serwisu Allegro.
Czy podany link jest próbą oszustwa?
https://allegro-lokalnie.89346.cfd/?id=jaJdKid3fkFIMGck2i4GiH58Mh69Ho
tak
@OBUD Tak, to kicha.
@OBUD wałek, fałszywa strona .cfd
Witam pod tym linkiem https://tiny.pl/cm1_gcq2 kupiłem konsole ale sprzedający twierdzi że nie dostał pieniędzy i dostanę zwrot w ciągu 48 godzin.Z konta pieniądze mi pobrało ale nie ma w kupionych.
Takiej czerwonej strony nie miałem.Wszystko działało tak jak na allegro
Możesz się z tym zgłosić na policję ale szansa na odzyskanie pieniędzy jest w zasadzie zerowa.