Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak kupujecie z podejrzanego linku podesłanego wam np. na fb przez messengera, to musicie być czujni. Jest kilka rzeczy, na które warto zwrócić uwagę.
Pamiętajcie, oszuści są sprytni i metody oszustwa się zmieniają. Dlatego lepiej chwile zaczekać i sprawdzić temat np. oznaczając moderację @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ i zyskać potwierdzenie, niż zgłaszać na policji od razu art 286kk oszustwo, bo kasy nie odzyskacie.
@Client:68877913 odbiór osobisty, ale po opłacie blikiem😉
@Client:68877913 "Dziwne że po rozmowie na messeger jest możliwość odbioru osobistego w Lublinie."
To typowe działanie oszustów.Próba utwierdzenia "ofiary" w tym, że może śmiało płacić i nie będzie problemu z wysyłką (skoro jest dostępny odbiór osobisty).
@Client:68877913 Taaaaa… odbiór osobisty pod losowo wskazanym adresem 😅
@Client:68877913 Oszustwo.
@mikolaj167 Prześlij link bo nie widzimy zdjęcia
https://allegrolokalnie.pl-5491.icu/oferta/nowy-telefon-samsung-galaxy-s25-ultra-512gb-titanium-czarny-gwarancja-29219497
@mikolaj167 oszustwo, to nie jest prawdziwa strona Allegro
i co teraz kasa poszła 😞
@mikolaj167 To nie jest link do Allegro Lokalnie tylko oszustwo. Nie klikaj w niego. Link do Allegro Lokalnie (np. w kategorii Smartfony) wygląda tak: https://allegrolokalnie.pl/oferty/elektronika/telefony-i-akcesoria-4?zrodlo=lokalnie&zrodlo=allegroh...
za późno ,nie wiem co mam zrobić teraz 😞
@mikolaj167 a co nie widziałeś co zatwierdzasz w aplikacji BLIK i kto jest odbiorcą lub w którym bankomacie wypłacasz kasę, kosztowna nauczka na przyszłość !!!
Nic nie zrobisz, możesz zgłosić na policję wyłudzenie ale o kasie zapomnij 😞
@mikolaj167 Teraz zostaje jedynie pogodzić się ze stratą i wyciągnąć wnioski na przyszłość - nie klikać w linki podsyłane przez obce osoby w internecie
(ten konkretny link prowadzi do strony o adresie pl-5491.icu - to nie jest allegro lokalnie)
Szansa na odzyskanie pieniędzy jest niestety w zasadzie zerowa.
Witam, wczoraj kupiłam zaciskarke do rur rems mini-press szczeki/Dębica/kup teraz na allegro lokalnie .Pieniądze zostały wybrane w bankomacie ani pieniędzy ani ogłoszenia ani kontaktu ze sprzedającym?Co mam robić???Proszę o pomoc
@agaja28 zgłoś się na policję, bo to nie był zakup na Allegro
Możesz się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy nie licz bo będzie to graniczyło z cudem.
Ten link nie prowadził do Allegro lokalnie tylko do fałszywej strony.
@agaja28 To mogło być oszustwo. Korzystałaś z jakiegoś linku?
Możesz zgłosić sprawę na policję, ale z kasą możesz się pożegnać.
Oficjalnie to ty osobiście wypłaciłaś pieniądze w tym bankomacie, co potwierdziłaś kodem PIN lub odciskiem palca w apce bankowej. Trzeba czytać co się potwierdza.