Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam pytanie
Jak sprzedający próbuje wcisnąć nie dzialajacy kod do aktywacji gry assasin creed shadows 16 cyfrowy na platformę ubisoft
I potwierdzeniu przez ubisoft ze kod nie nie poprawny
Kupujacy jako ja
Chce odzyskac pieniądze za nie wywiązanie się z umowy z kupującym
Allegro procent jest i czekam na decyzję
Według was jak to widzi ?
Moja opinia kupiłem kod ktory dostałeś ale nie idzie go aktywować na platformie ubisoft
Piszę cd key klucz produktu jest nie prawidłowy
Po pierwsze. Allegro Protect jest uznaniowe.
Po drugie. Najpierw musisz przejść reklamację u sprzedawcy.
A na podstawie tego co napisałeś wyżej to nie masz szans na odszkodowanie z Allegro Protect. Brak zgłoszenia reklamacji.
Uwazac na niego wysyla kody nie poprawne nie działające
Niestety nadzi
odpowiedz ubisoftu ze jest kod nie poprawny
To sprzedajacy nie wywiązał się z umowy
Sprzedał kod ktory okazal się nie dzialajacy ?
To ja jestem poszkodowany ze to jawne oszustwo
Logiczne wpieral że kod byl przez że mnie wykorzystany ale jak mogę zuzyc kod którego nie da się zrealizować?
Na logikę nie da się
A wspierać że mogl być zużyty
Wysłałem na czacie jeżeli byl przez zemnie zużyty kod to pisało że key kod został przypisany do innego konta
A pisało tak jak na zdjęciu?
To jak mogl być wykorzystany ?
Pomijając wątpliwą uczciwość tego sprzedającego, naprawdę liczyłeś, że kupisz grę, która miała premierę 2 tygodnie temu na 125zł? 🙂
Jest dużo ofert na allegro lokalne z podobnymi ofertami i zbliżona kwota
Jeżeli sprzedawca ktory wystawił ogłoszenie oferuje swoje usługi za dana kwote
Musi ja zrealizować do końca i wysłać prawidłowy kod
Jeżeli sprzedawca wyslal nie prawidłowy kod nie dzialajacy to jest oszustem nie jest uczciwy i chce przygarnąć przywłaszczyć za nie wykonana swoją usługę pieniądze ktory kod nie działa
W żadnym wypadku nie bronię sprzedawcy, bo jest to jawne naciąganie.
Zastanawiam się tylko dlaczego ludziom nie zapala się czerwona lampka przy takich ofertach, które z daleka wyglądają w najlepszym wypadku wątpliwie.
W każdym razie powodzenia w batalii.
Myślałem że sprzedawca jeszcze uczciwy że transakcja przejdzie bez żadnych problemów
Dokonywałem transakcję
Ostatnio kupowałem star wars outlaws key za 100zl
I sprzedawca nie robił problemow 5 min i każdy zadowolony byl sprzedawca ktory wyslal prawdziwy Kod a ja bez problemu aktyowalem
Tylko niestety z tym sprzedawca są problemy i próbuje wrzucić mnie jako winnego
Że nie umie aktywować gry robię na złej platformie
Przed kupnem pytałem sprzedającego czy na platformie ubisoftu na swoim koncie będę mógł aktywować grę poprzez key
Sprzedajacy odpisal że aktywuje grę na swoim koncie
Niestety nie ma szans
Dlatego ostrzegam przed błędem jakim ja stoję
wniosek pozytywnie rozpatrzony
Pieniądze zostanę odzyskane uff zeszło ciśnienie z człowieka
Trzeba być uczciwy i być wiarygodnym
Sprzedawco nie wolno oszukiwać i być nie uczciwym
Następnym razem pomysł zanim żeby następni klienci przyszli nie mieli problemu takiego jak ja
Dziękuję za odpowiedzi wszystkich ludzi którzy przychylnie odpowiadali na mój temat
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Można jawnie oszukiwać kupujących
Wymyślić byle jako jaki key(klucz) do gry
Poczekać na naiwniaka ktory kupi
Sprzedać mu klucz nie prawidłowy
I wpierac mu ze jest prawdziwy
I cieszyć się fra... pieniędzmi?
To taka logika
Prawdziwa uczciwa ?
wniosek pozytywnie rozpatrzony
Pieniądze zostanę odzyskane uff zeszło ciśnienie z człowieka
Trzeba być uczciwy i być wiarygodnym
Sprzedawco nie wolno oszukiwać i być nie uczciwym
Następnym razem pomysł zanim żeby następni klienci przyszli nie mieli problemu takiego jak ja
Dziękuję za odpowiedzi wszystkich ludzi którzy przychylnie odpowiadali na mój temat
@Gutek995 W tej sytuacji załóż dyskusję ze sprzedawcą. W zakładce Moje Zakupy wybierz zamówienie, dla którego chcesz otworzyć dyskusję. Przejdź do szczegółów zamówienia i kliknij [zgłoś problem z zakupem]. W kolejnym kroku wskaż powód dyskusji i zaznacz jedną z opcji dostępnych na liście. Sprzedający będzie miał 24 godziny na odpowiedź.
Jeśli po 14 dniach nie dojdziesz do porozumienia ze sprzedającym możesz złożyć wniosek Allegro Protect. (lub wcześniej jeśli otrzymasz taką informację w dyskusji)
Założona jest już dawno dyskusja z sprzedającym
Jutro otrzymam decyzję w sprawie allegro Protect
Przed złożeniem wniosku
Prosiłem sprzedawcę żeby ujawnił w czacie skąd pobrał kupił klucz od jakiej firmy oraz zdjecie potwierdzenia uzyskania klucza
Nie raczył na to odpowiedzieć
Oraz na różne tematy nie raczył
Na moje pytania nie odpowiadał ignorował tylko bronił swojego stanowiska że wszystko pięknie cacy że zrealizowal transakcję do końca
jego ostatnia odpowiedz
i widac po rozmowie 21 moja wiadomość i przez kolejne 6 dni nie odpowiadał
27 napisałem bo ile można czekać
Jego odpowiedz dostarczony będzie w następnym tygodniu
Taka rozmowa z sprzedającym unikającym odpowiedzi
Mam nadzieję że allegro ktory przeglądnie cala rozmowę na dyskusji
Przejrzy cala rozmowę od samego początku do końca wraz zebranymi moimi dowodami nie pozostawia złudzeń oszustowi
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Pisałem że kupił.od od został wysłany z legalnego źródła
Żeby ujawnił źródło to już nie odpisal na to
Ubisoft twierdzi inaczej
I prawdopodobnie sprzedajacy nie jest słowny i niestety w mojej sytuacji jest nie uczciwi