Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, chciałam zakupić na allegro lokalne monitor, niestety sprzedający nie odpisywał. Zdecydowałam się jednak kupić go, a ponieważ była tylko opcja zapłać przy odbiorze, tak też kliknęłam. Minęło kilka dni i nie było kontaktu od sprzedającego i postanowiłam otworzyć dyskusję z myślą, że sprzedający dostanie jakieś powiadomienie. Opisałam w dyskusji mój problem i poprosiłam o poinformowanie sprzedającego lub o kontakt jakiś inny do niego.
Sprzedający nie odpisał i wybrałam opcje "poproś o pomoc pracownika allegro". W odpowiedzi pani zablokowała konto sprzedającego i napisała coś o wniosku, gdybym chciała odzyskać pieniądze.(Przypominam, że żadnych pieniędzy nie płaciłam, ponieważ była tylko opcja zapłać przy odbiorze.)
Chciałam mieć kontakt ze sprzedającym, aby odebrać przedmiot, a teraz nie mam w ogóle szansy, bo jego konto zostało zablokowane.
Zwracam się z prośbą o odblokowanie konta sprzedającego Client:84154732 lub o umożliwienie kontaktu z nim w inny sposób
@Client:90589490 Dlaczego koniecznie chcesz kupić u kogoś, z kim nie ma kontaktu, i prawdopodobnie sprawia inne problemy?
@Client:90589490 Ale to Twoja wina, że sprzedający został zablokowany > nie kupiłaś ale otwierasz dyskusję i jeszcze prosisz o pomoc Allegro > na AL nie ma obowiązku odpowiadania.
Nie mogłaś kupić gdzie indziej? > w dyskusjach odpowiadają boty > te odpowiedzi i sugestie są automatyczne > przez Twoje nieprzemyślane działania ktoś ma zablokowane konto.
Nie odpowiada, tzn że mało go interesuje sprzedaż > a może jakiś wypadek losowy? < może zapomniał? > ale co Ciebie to obchodziło > musiałaś mieć kontakt za wszelką cenę?
I co pomogło?
Przyjdzie taki dzień, że jakiś pracownik Allegro odpali bombę atomową. Farsa goni farsę. Sprzedającemu należy współczuć. Może zasłabł, nogę złamał, umarła babcia...
@bosek_2804 Nie wiem co gorsze > bezmyślność kupującej czy odpowiedzi i działania Allegro ???
@bosek_2804 To co piszesz to wydaje się realne, ale nie używaj takich słów bo jutro mogą o 6 rano załomotać do ciebie.
Bierz przykład z dr. Szewko: "pewnego dnia jakiś pracownik znanego serwisu dokona zbiorowego sepuku"
@br. Rzeczywiście, przydało by się, żeby niektórzy zrobili sobie "sekuku"🤣
@Client:90589490 Nie wywiązał się z umowy, Allegro za to mu zablokowało konto i brak odpowiedzi w dyskusji. Ty już nie masz wpływu na odblokowanie jego konta, w zasadzie do kogo chcesz pisać skoro nie odpisywał i nie wypowiadał się w dyskusji.
@LEW433 Opanuj się, z jakiej umowy się nie wywiązał? Na Lokalne umowa jest zawarta jeśli się zapłaci. Tutaj nie było żadnej umowy, to co było to tylko co najwyżej chęć, zamiar zakupu.
@LEW433 Czy Ty się wzorujesz na botach Allegro > też działasz "kopiuj, wklej" > przynajmniej powinieneś pamiętać co sam piszesz w innych postach > sam odpowiadałeś kiedyś, że jak "nie zapłacone to nie ma transakcji" > a teraz nagle próbujesz odwrócić kiciusia ogonem.
Dyskusja też była bezzasadna > jak można założyć dyskusję za brak odpowiedzi na AL > to tylko bezmyślność kupującej doprowadziła do tej sytuacji > ale Ty popierasz "ciemnogród i zacofanie" > byle tylko dowalić sprzedającemu
@Client:90589490 Konto sprzedającego, którego login wskazałeś, nie jest zablokowane.
Dziękuję za odpowiedzi, jestem od niedawna na allegro i nie wiedziałam że w dyskusji odpowiada bot, myślałam, że ktoś to rzeczywiście czyta. Liczyłam tylko na jakąś informację, a już trochę czekałam(dobra oferta dla mnie). Była cisza i w zasadzie co mi szkodziło poprosić o pomoc. Najwyraźniej źle zrobiłam. Na szczęście nikt nie jest zablokowany.