Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od rana otrzymujemy od Was zgłoszenia o kolejnej próbie wyłudzenia danych. Przypominamy - przy takich wiadomościach nie klikajcie w linki ani załączniki.
Dostalem dzisiaj dziwnego maila o rozpoczęciu zakupu na raty. Nic takiego nie zlecalem. Adres email z ktorego wyszedł pw mail jakis dziwny. W załączniku screen. Miał ktos taki przypadek?
@ser_pablo poczytaj sobie to nie pierwszy przypadek
Ok dziękuję
U mnie to samo
Oj następny. Zmasowany atak.
@LEW433 Pewnie paru szczęśliwców znajdą.
@pulkownik66 No jak zawsze, metoda na "wnuczka" działa cały czas.
@ser_pablo Przede wszystkim nie od allegro (wiedziałbyś to, gdybyś sprawdził nadawcę).
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
sprawdzilem nadawce. W tresci powyzej napisalem że z dziwnego mail wyslane, szata graficzna ma tworzyc wrażenie że od allegro. Piszę to bo gdzie mam napisać żeby to wyjasnic?
@ser_pablo Tu się zgłasza phishing@allegro.pl.
Dostałem taki sam pytanie tylko jest takie dlaczego dostałem go po zainstalowaniu apki z linku które wygenerowalem z allegro!!!
Kolejny temat do przypięcia do tego https://spolecznosc.allegro.pl/t5/kupuj%C4%85cy-o-allegro-lokalnie/raty-od-nowa-phishing/td-p/94577
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Witam. W nocy dostałem jakiś mail, że złożony został wniosek o raty od nowa??
Wysyłka na jakąś kobietę w Łodzi?
O co chodzi? Co to jest? Jak to go Allegro zgłosić?
olej to !!!
Również dostałem, najlepiej nic nie klikać. Zobaczcie jaki adres maila to jest, wyłudzanie konta na allegro to nie jest raczej. Wydaje mi się że konsekwencje mógłby być większe.
Uważajcie, to jest scam, przesyłają maile z linkiem do zewnętrznej strony, to nie jest allegro! Nie klikać!
Z przykrością stwierdzam że podróbka jest dobrze zrobiona, trzeba patrzeć dokąd kierują linki.
A jeżeli kliknąłem w to? Jakie konsekwencje? Co robić dalej?
Witam. Dostałem email, w ktorym jest napisane że poprawnie wypełniłem formularz o zwiększenie limitu na raty Od. Nowa. Ja żadnego takiego formularza nie wypełniałem. Co to jest?
JA RÓWNIEŻ DZIŚ ŻE EMAILA ŻE KUPIŁEM COŚ NA KREDYT I TYLKO POTWIERDZIĆ TRZEBA W MAILU WIĘC TO CHYBA KOLEJNA PRÓBA PRZEJĘCIA KONTA BO NIC TAKIEGO NIE ZAMAWIAŁEM