anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[08.09.2025] Oznaczenie przy produkcie Buisness

MAMY ROZWIĄZANIE!
mcsparts_pl
#7 Wielbiciel

Witajcie! Dziś po zalogowaniu na swojego konto zobaczyłam że oferty mają nowe oznaczenie "Buisness", którego jeszcze przed weekendem nie było. Co to za zmiany? Wiążą się z jakimiś dodatkowymi opłatami lub ograniczeniami?  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

mcsparts_pl_0-1757316554309.png

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23
w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@mcsparts_pl Czy możesz podać numer oferty, której to dotyczy? 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
mcsparts_pl
#7 Wielbiciel

mam to na praktycznie wszystkich ofertach..
17716395121
17716395370
17716395879
17716396177

oznacz moderatorów
w_kiwi

@mcsparts_pl To jest oznaczenie, które wskazuje, że oferta jest dostępna dla klientów biznesowych. Nie jest ono dodatkowo płatne. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
marian13132
#8 Zapaleniec

Witam

U mnie również widnieje takie oznaczenie przy ofertach ,czy oznacza to że klienci indywidualnie nie będą mogli zakupić przedmiotu?

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@marian13132 oferta wtedy jest skierowana dla klientów biznesowych, EDIT: natomiast również klienci indywidualni będą mogli z niej skorzystać.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
vinyloveplyty
#10 Popularyzator

@gdvorek 
Tylko i wyłącznie? Też dostałem to oznaczenie ofert, natomiast zamówienia wpadają normalnie. Jeśli tak, to jak to wyłączyć? Chce żeby moje oferty były dostępne dla wszystkich.

oznacz moderatorów
mcsparts_pl
#7 Wielbiciel

u nas też zamówienia wpadają normalnie do ofert z tym oznaczeniem.. dodatkowo w edycji nie mam zaznaczonej opcji że tylko dla klienta Buisness, tylko dla wszystkich.. 

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#16 Inspirator

@gdvorek  oferta wtedy jest skierowana dla klientów biznesowych i wyłącznie oni będą mogli ją zakupić

że co proszę? Jak to wyłączyć w takim razie? 

oznacz moderatorów
mcsparts_pl
#7 Wielbiciel

Wchodząc w edycję aukcji z takim oznaczeniem nie mam zaznaczonej tej opcji... 

mcsparts_pl_0-1757326046013.png

oznacz moderatorów
drekenzes
#18 Luminarz

@gdvorek  napisał(a):

@marian13132 oferta wtedy jest skierowana dla klientów biznesowych i wyłącznie oni będą mogli ją zakupić.

@gdvorek  Czemu normalne oferty będą mogli kupować tylko klienci biznesowi?

#8 Zapaleniec

W edycji aukcji widnieje informacja, że 

• allegro.pl
  • business.allegro.pl

Dlaczego nie mogą kupować zwykli klienci? Czy to jakiś błąd?  Co zrobić aby wszyscy mogli dokonywać zakupów?

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek  jesteś pewien że "wyłącznie oni będą mogli ją zakupić." ?????

Z informacji które otrzymywaliśmy dotychczas wynikało że oferty allegro businnes będą widoczne  i dostępne  zarówno dla konsumenta ( allegro .pl) jak i w nowej funkcjonalności business.allegro.pl

Jedynym warunkiem było to aby dla ofert biznes były oznaczony parametr ( wystawiam fakture oraz podana stawka VAT) bez tych parametrów oferty miały być widoczne wyłącznie dla konsumenta a nie miało ich być na allegro biznes.

Natomiast oferty z oznaczeniem "business" miały być widoczne i możliwe do kupienia zarówno dla firm jak i dla konsumentów.

Czy coś sie zmieniło ?????

oznacz moderatorów
GaleriaAV
#11 Animator

U mnie również przy każdej ofercie pokazał się napis Business. Przy każdej jednej z ponad 2000. A wystawiam tylko fakturę bez VAT i każda oferta ma takie ustawienie. Zamówienia wpadają normalnie, od prywatnych konsumentów i firmy, jak zwykle. Może to jakaś forma promocji??Zrzut ekranu 2025-09-09 010006.png

oznacz moderatorów
mudol
#12 Orędownik

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

A dlaczego ja nie mam takiego oznaczenia skoro mam zaznaczone "dla wszystkich"?

I kiedy w końcu rozwiążecie sprawę waszego NIELEGALNEGO ograniczania ofert z uwagi na zwolnienie z podatku vat? Świadomie łamiecie prawo?

Ta sprawa NADAL nie jest rozwiązana!!!

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/stawka-vat-zw-nie-mo%C5%BCna-ustawi%C4%87-...

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@mudol podaj numer ofert w którym uważasz, że jest nieprawidłowość.

Jeśli w jakimś konkretnym wątku nie masz odpowiedzi to dopytaj proszę w tym wątku.

A nie w tym, którego temat jest zupełnie inny.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
mudol
#12 Orędownik

nie, temat właśnie jest powiązany, skoro mam oferty, w których mam zaznaczone "wszyscy" mogą kupować to powinienem też mieć to oznaczenie? 

1763859845717698575600, 15088637087

A temat jest powiązany ponieważ dotyczy braku możliwości ustawienia "zw VAT" w opcjach co jest z waszej strony NIELEGALNE. Jeśli się potwierdzi, że klienci biznesowi nie widzą moich ofert to sprawa jest kierowana od razu do UOKiK. 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@mudol wyjaśniam temat i wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
timecontrol
#8 Zapaleniec

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

@gdvorek: oferta wtedy jest skierowana dla klientów biznesowych i wyłącznie oni będą mogli ją zakupić.

Dlaczego zostaliśmy ukarani i ograniczono nam dostęp do rynku sprzedaży dla klientów indywidualnych?
Sprzedajemy przede wszystkim klientom indywidualnym. W każdym razie na Allegro.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Przepraszam to mój błąd. Oczywiście klienci indywidualni będą mogli skorzystać z ofert z tym oznaczeniem.

Już edytowałem swój poprzedni wpis.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów