Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie! Dziś po zalogowaniu na swojego konto zobaczyłam że oferty mają nowe oznaczenie "Buisness", którego jeszcze przed weekendem nie było. Co to za zmiany? Wiążą się z jakimiś dodatkowymi opłatami lub ograniczeniami? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@mcsparts_pl Czy możesz podać numer oferty, której to dotyczy?
mam to na praktycznie wszystkich ofertach..
17716395121
17716395370
17716395879
17716396177
@mcsparts_pl To jest oznaczenie, które wskazuje, że oferta jest dostępna dla klientów biznesowych. Nie jest ono dodatkowo płatne.
Witam
U mnie również widnieje takie oznaczenie przy ofertach ,czy oznacza to że klienci indywidualnie nie będą mogli zakupić przedmiotu?
@marian13132 oferta wtedy jest skierowana dla klientów biznesowych, EDIT: natomiast również klienci indywidualni będą mogli z niej skorzystać.
@gdvorek
Tylko i wyłącznie? Też dostałem to oznaczenie ofert, natomiast zamówienia wpadają normalnie. Jeśli tak, to jak to wyłączyć? Chce żeby moje oferty były dostępne dla wszystkich.
u nas też zamówienia wpadają normalnie do ofert z tym oznaczeniem.. dodatkowo w edycji nie mam zaznaczonej opcji że tylko dla klienta Buisness, tylko dla wszystkich..
@gdvorek oferta wtedy jest skierowana dla klientów biznesowych i wyłącznie oni będą mogli ją zakupić
że co proszę? Jak to wyłączyć w takim razie?
Wchodząc w edycję aukcji z takim oznaczeniem nie mam zaznaczonej tej opcji...
@gdvorek napisał(a):
@marian13132 oferta wtedy jest skierowana dla klientów biznesowych i wyłącznie oni będą mogli ją zakupić.
@gdvorek Czemu normalne oferty będą mogli kupować tylko klienci biznesowi?
W edycji aukcji widnieje informacja, że
Dlaczego nie mogą kupować zwykli klienci? Czy to jakiś błąd? Co zrobić aby wszyscy mogli dokonywać zakupów?
@gdvorek jesteś pewien że "wyłącznie oni będą mogli ją zakupić." ?????
Z informacji które otrzymywaliśmy dotychczas wynikało że oferty allegro businnes będą widoczne i dostępne zarówno dla konsumenta ( allegro .pl) jak i w nowej funkcjonalności business.allegro.pl
Jedynym warunkiem było to aby dla ofert biznes były oznaczony parametr ( wystawiam fakture oraz podana stawka VAT) bez tych parametrów oferty miały być widoczne wyłącznie dla konsumenta a nie miało ich być na allegro biznes.
Natomiast oferty z oznaczeniem "business" miały być widoczne i możliwe do kupienia zarówno dla firm jak i dla konsumentów.
Czy coś sie zmieniło ?????
U mnie również przy każdej ofercie pokazał się napis Business. Przy każdej jednej z ponad 2000. A wystawiam tylko fakturę bez VAT i każda oferta ma takie ustawienie. Zamówienia wpadają normalnie, od prywatnych konsumentów i firmy, jak zwykle. Może to jakaś forma promocji??
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
A dlaczego ja nie mam takiego oznaczenia skoro mam zaznaczone "dla wszystkich"?
I kiedy w końcu rozwiążecie sprawę waszego NIELEGALNEGO ograniczania ofert z uwagi na zwolnienie z podatku vat? Świadomie łamiecie prawo?
Ta sprawa NADAL nie jest rozwiązana!!!
@mudol podaj numer ofert w którym uważasz, że jest nieprawidłowość.
Jeśli w jakimś konkretnym wątku nie masz odpowiedzi to dopytaj proszę w tym wątku.
A nie w tym, którego temat jest zupełnie inny.
nie, temat właśnie jest powiązany, skoro mam oferty, w których mam zaznaczone "wszyscy" mogą kupować to powinienem też mieć to oznaczenie?
17638598457, 17698575600, 15088637087
A temat jest powiązany ponieważ dotyczy braku możliwości ustawienia "zw VAT" w opcjach co jest z waszej strony NIELEGALNE. Jeśli się potwierdzi, że klienci biznesowi nie widzą moich ofert to sprawa jest kierowana od razu do UOKiK.
@mudol wyjaśniam temat i wrócę z odpowiedzią.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@gdvorek: oferta wtedy jest skierowana dla klientów biznesowych i wyłącznie oni będą mogli ją zakupić.
Dlaczego zostaliśmy ukarani i ograniczono nam dostęp do rynku sprzedaży dla klientów indywidualnych?
Sprzedajemy przede wszystkim klientom indywidualnym. W każdym razie na Allegro.
Przepraszam to mój błąd. Oczywiście klienci indywidualni będą mogli skorzystać z ofert z tym oznaczeniem.
Już edytowałem swój poprzedni wpis.