anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak możliwości przelania środków

MAMY ROZWIĄZANIE!
Sylcia_1
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry. 

Proszę o pomoc. Allegro odrzuca moją próbę przesłania środków które wpłacił klient kupując ode mnie na allegro lokalnie.
Wysłałam 1,01 na konto banku i dostałam informację o odrzuceniu wniosku. Numer konta się nie zmienił, zmieniło się tylko moje nazwisko ze względu na zmianę stanu cywilnego.
Proszę o pomoc w jaki sposób mam odblokować możliwość przelania środków na konto.
Wysyłałam również skan dowodu osobistego i nadal jest odrzucany wniosek. Co mam jeszcze zrobić?
Sylcia_1_0-1744705892181.png

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10
komis-bell
#21 Demiurg#

@Sylcia_1 Złożyłaś wniosek o zmianę danych na koncie Allegro?

Jeśli masz różne nazwiska na koncie Allegro i na koncie w banku to weryfikacja się nie uda.

oznacz moderatorów
Sylcia_1
#7 Wielbiciel#

tak. złożyłam wniosek o zmianę danych na koncie allegro, dołączając skan dowodu zgodnie z wytycznymi. niestety nic to nie dało 😞

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Sylcia_1 Nic to nie dało tzn. dane zostały zaktualizowane czy nie?

oznacz moderatorów
Sylcia_1
#7 Wielbiciel#

Dane nie zostały zaktualizowane. Tą czynność powtarzałam już kilka razy i nie przynosi zamierzonego efektu. Po pierwsze dane do wypłat niezmiennie wyświetlają się z moim starym nazwiskiem. Dzisiaj ponownie wznowiłam próbę aktualizacji danych. Wysłałam wniosek wraz ze skanem dowodu. I póki co po raz kolejny czekam na odpowiedz.

Sylcia_1_0-1744708432540.png

oznacz moderatorów
Sylcia_1
#7 Wielbiciel#

I niestety znowu odrzucone 😞 

Sylcia_1_1-1744714248205.png

pomimo tego że konta nie zmieniałam od conajmniej 20 lat...

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Sylcia_1 Konsultuję Twoje zgłoszenie z odpowiednim zespołem. Proszę Cię o jeszcze chwilę cierpliwości. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Sylcia_1
#7 Wielbiciel#

dobrze, dziękuję

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Sylcia_1 nie da się od tak zmienić nazwiska na allegro na podstawie dowodu 😞

Musisz pierw zmienić nazwisko w danych podsyłając dokument ze USC, potem jak będzie w allegro zmnienione nazwisko, zrobić weryfikację PayU robiąc przelew i wysyłając skan z nowym nazwiskiem 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Sylcia_1
#7 Wielbiciel#

cudownie. Pomogła mi pani Wiktoria z allegro.kontakt i zmieniła dane na moim koncie na podstawie przesłanych dokumentów. Dziękuję za pomoc. Temat zamknięty, udało mi się zlecić przelew środków na konto

oznacz moderatorów