anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak reakcji obsługi allegro , ignorowanie zgłoszeń

BiS-Zakupy
#9 Pomysłodawca#

Zwracamy się z prośbą o wyjaśnienie, dlaczego nasze zgłoszenia dotyczące naruszeń regulaminu przez innych sprzedających pozostają bez odpowiedzi i reakcji z Państwa strony. Jako firma inwestujemy co miesiąc znaczne środki w promocję naszych ofert na Allegro, starając się działać zgodnie z obowiązującymi zasadami i regulaminem.

Z niepokojem obserwujemy jednak, że niektórzy sprzedawcy bezkarnie stosują niedozwolone praktyki – np. umieszczają kolorowe grafiki jako zdjęcia główne w ofertach, odnośniki do platform zewnętrznych – mimo że wielokrotnie zgłaszaliśmy takie przypadki za pomocą dostępnych narzędzi.

Czy zasady obowiązujące na platformie uległy zmianie i tego typu działania są już dozwolone? Jeżeli tak, prosimy o jednoznaczne potwierdzenie, abyśmy mogli dostosować się do nowych realiów i nie ponosili niepotrzebnych kosztów wyróżniania ofert przy braku równego traktowania sprzedawców.

Zależy nam na uczciwej konkurencji oraz transparentnych zasadach, które obowiązują wszystkich uczestników rynku w równym stopniu.

Przykład wielokrotnie zgłaszanej oferty bez żadnych reakcji allegro. Może to kolega albo koleżanka wystawiła ?

https://allegro.pl/oferta/wedzarnia-ogrodowa-drewniana-premium-palenisko-haki-rury-inmygarden-film-1...

Z poważaniem,

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

2Annag-Antyki
#9 Pomysłodawca#

Ja tu tylko malutki żuczek jestem ale z tego co kojarzę to takie kolorowe zdjęcia w niektórych sytuacjach są dozwolone. Zdaje sie, że też była możliwość dogadania indywidualnych miniaturek dla konta. Nie wiem na jakiej to dokładnie zasadzie ale wiem, że coś było.

Co do linków to jeszcze w zeszłym tygodniu był tu post i wynikało z niego, że w  tej formie jak w tej ofercie jest to dozwolone. Nie ma odnośników do sprzedaży czy sklepu tylko samo pokazanie towaru...

Zawołaj którąś ze starszych moderatorek. One powinny wiedzieć jak to dokładnie działa.  @_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

BiS-Zakupy
#9 Pomysłodawca#
oznacz moderatorów

BiS-Zakupy
#9 Pomysłodawca#
oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

koleżanka? może, ale musieliby miec takich znajomosci wiele

mnie bardziej prawdopodobne sie wydaje ze oni jakos zareagowali, sprzedawca poprawił błędy, po czym siup! i jak nikt nie patrzy przywrócili co było 🙂

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @BiS-Zakupy, weryfikuje Twoją sprawę z odpowiednim zespołem.
Jak tylko otrzymam odpowiedź, wrócę do tego wątku 🙂

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów