anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak reakcji obsługi allegro , ignorowanie zgłoszeń

MAMY ROZWIĄZANIE!
BiS-Zakupy
#9 Pomysłodawca#

Zwracamy się z prośbą o wyjaśnienie, dlaczego nasze zgłoszenia dotyczące naruszeń regulaminu przez innych sprzedających pozostają bez odpowiedzi i reakcji z Państwa strony. Jako firma inwestujemy co miesiąc znaczne środki w promocję naszych ofert na Allegro, starając się działać zgodnie z obowiązującymi zasadami i regulaminem.

Z niepokojem obserwujemy jednak, że niektórzy sprzedawcy bezkarnie stosują niedozwolone praktyki – np. umieszczają kolorowe grafiki jako zdjęcia główne w ofertach, odnośniki do platform zewnętrznych – mimo że wielokrotnie zgłaszaliśmy takie przypadki za pomocą dostępnych narzędzi.

Czy zasady obowiązujące na platformie uległy zmianie i tego typu działania są już dozwolone? Jeżeli tak, prosimy o jednoznaczne potwierdzenie, abyśmy mogli dostosować się do nowych realiów i nie ponosili niepotrzebnych kosztów wyróżniania ofert przy braku równego traktowania sprzedawców.

Zależy nam na uczciwej konkurencji oraz transparentnych zasadach, które obowiązują wszystkich uczestników rynku w równym stopniu.

Przykład wielokrotnie zgłaszanej oferty bez żadnych reakcji allegro. Może to kolega albo koleżanka wystawiła ?

https://allegro.pl/oferta/wedzarnia-ogrodowa-drewniana-premium-palenisko-haki-rury-inmygarden-film-1...

Z poważaniem,

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24
gdvorek
Moderator
Moderator

@BiS-Zakupy przepraszam, że musiałeś tyle czekać.

Otrzymałem informację, że nasz zespół podjął działania i oferty nie są już widoczne.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
Monika__L
#17 Koryfeusz#

Już 

a zarazem jeszcze

one wrócą za chwilę a autor pytania będzie musiał od nowa odrobić za was zadanie domowe i pozgłaszac oferty. 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@Monika__L doceniam wiarę w nas. Tak jak napisałem podjeliśmy działania i mam nadzieję, że będą wystarczające:) Dobranoc!

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
BiS-Zakupy
#9 Pomysłodawca#
oznacz moderatorów
megii_ss
#12 Orędownik#

"nie wszystkie działania są widoczne na zewnątrz"
Na moje to żadne działania nie są widoczne. W zakładce ulubione od kilkunastu tygodni mam dodane kilkadziesiąt polubionych ofert które naruszają regulamin, czy to miniaturka, czy to opis oferty - nie dzieje się z nimi absolutnie nic - oferty nadal "wiszą" i mają się dobrze. Wiele razy wybiórczo ponawiałam zgłoszenie i nadal nic. 
Ten pseudo dział od naruszeń regulaminu to jedna wielka fikcja - bzdura na resorach. A te odpowiedzi tych pseudo moderatorów to o kant d... można rozbić. 

Przykro mi ale to walka z wiatrakami gdzie niestety wiatrak wygrywa 😞

oznacz moderatorów