Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od ostatnich zmian w Dyskusjach coraz więcej jest sytuacji gdzie kupujący zgłaszają po parę Dyskusji na zamówienie, wcześniej mogli tylko jedną.
Dochodzi do tego że kupujący zgłasza Dyskusję i jak nie otrzymuje w niej odpowiedzi do 10 minut to zgłasza kolejną i kolejną, albo od razu 3 na raz. Mieliśmy noc gdzie konkurencja kupił jakiś produkt za 8 zł i zgłosiła nam 8 Dyskusji, i teraz problem bo w każdej trzeba odpowiadać...
Prosiłbym o informację czy to jakiś błąd czy po prostu nadużywanie systemu Dyskusji?
@-TanieGierki- ale to jest 10 dyskusji do jednego produktu, czy w zamówieniu było 10 produktów🤔
Do jednego zamówienia z 1 produktem. Klient po prostu zgłasza Dyskusje pod tytułem "brak produktów w przesyłce", po chwili "produkty i przesyłka uszkodzone w transporcie", "przedmioty niezgodne z opisem" itd.
Zamówienie dotyczy produktu cyfrowego - gry, który został wysłany zaraz po zakupie.
@-TanieGierki- Jeśli był jeden produkt to powstanie jedna dyskusja. Kupujący może jednak wybrać różne powody jej rozpoczęcia. Odpisz w tej sytuacji, że wysłałeś produkt mailowo.
@-TanieGierki- zrób tak jak radzi Nicol "ctrl+c i ctrl+v"
Odpisz w tej sytuacji, że wysłałeś produkt mailowo.
@KOGIEL_T @N_Nitka28 czy możecie na chwilę stanąć z boku i zastanowić jaki to jest absurd?
PRZEPRASZAM ALE DLACZEGO sprzedawca ma pisać jak wyżej?
z jakiej paki ma opisywać sytuację znaną kupującemu?
czy reklamacje na allegro polegają na opisywaniu sytuacji allegro?
@N_Nitka28 Sprzedawca ma marnować czas i odpisywać na 10 reklamacji do jednoproduktowej transakcji wysłanej elektronicznie?. Klient nie powinien móc zgłosić wielu reklamacji do jednej transakcji, jedna po drugiej. To nie powinno być możliwe, bo jest głupie.
A na koniec do każdej odrzuconej reklamacji dostanie zaproszenie do zgłoszenia się po wypłatę z POK. I pewnie czasem tę wypłatę dostanie.
@Client:35386082 do jednego produktu w zamówieniu, klient może rozpocząć jedną dyskusję - nie będzie możliwości, aby klient prowadził kilka dyskusji w tym samym czasie do jedngo produktu, z jednego zamówienia ( @-TanieGierki- , jeśli miałeś taką sytuację to podaj proszę numer zamówienia).
Sprawdziłam Twoje dyskusje i widzę, że są sytuacje gdzie jeden klient rozpoczyna kilka dyskusji, jednak dotyczą one różnych zamówień. Przykładowo, klient złożył u Ciebie 3 zamówienia na ten sam produkt, a następnie założył osobne dyskusje do każdego z zamówień.
Zamówienie: 724dfda0-b8c4-11f0-9f39-25bab6680fea
Klient: Client:139336025
5 Dyskusji do jednego zamówienia pod tytułem:
1. przedmioty niezgodne z opisem
2. przedmioty niezgodne z opisem
3. brak elementów produktów
4. produkty i przesyłka uszkodzone w transporcie
5. brak produktów w przesyłce
To akurat jest konkurencja, konto założone wczoraj, wykupione jakieś groszowe oferty i spamowanie Dyskusjami, pozwami, a jak grzecznie zwróciliśmy środki by nie kontynuować już rozmowy z tym osobnikiem to stwierdził że będzie nas pozywać o 8 zł. Mam nadzieję, że dział bezpieczeństwa zajmie się tym użytkownikiem.
@-TanieGierki- dziękuję za podany przykład! Czy możesz proszę załączyć zrzut ekranu, jak to u Ciebie wygląda? Skieruję tą kwestię do weryfikacji. 😊
Chyba jest coś na rzeczy bo jest podobny wątek
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Klient otworzył dyskusję , na każdą moją odpowiedz jest otwierana kolejna dyskusja o co chodzi ? w tej chwili mam otwarte 3 chodzi o jeden produkt i wadę możecie to sprawdzić 936848/2025,934353/2025,933014/2025
@rutkowskiAGD podaj proszę numer zamówienia, którego to dotyczy.
PROSZĘ 368176c0-b50a-11f0-9f39-25bab6680fea
@rutkowskiAGD dziękuję! Kupujący nie założył dyskusji do tego zamówienia. Pewnie zgłosił reklamację do każdego z trzech produktów w ofercie i każda z nich to osobna reklamacja.
Tak reklamację ale chodzi o jeden przedmiot ,piszę że pozostałe są ok ,na każdą moją odpowiedz jest nowa reklamacja
@rutkowskiAGD czy możesz podesłać zrzut ekranu jak to u Ciebie wygląda? Na którym widoczne będzie to, że każda Twoja odpowiedź powoduje utworzenie nowej reklamacji.
@rutkowskiAGD może jest podobnie jak
podobna sytuacja tylko tutaj są 3 kubki termiczne tej samej nazwy 2 ten sam kolor a 1 inny (inna aukcja i kod kreskowy) .Reklamacja dotyczy jednego kubka kupujący napisał że pozostałe są ok
odrzucaj poprzednie reklamacje z powodu otwarcia kolejnej
jak widzicie allegro stworzyło kolejnego potworka
w normalnym świecie, otwarcie kolejnej reklamacji spowodowało by zamknięcie innych pozostałych
ale tutaj nic nie jest oczywiste
kiedyś zadałem na tym forum pytanie
ile reklamacji jest w jednej dyskusji?
nie otrzymałem, żadnej odpowiedzi od moderatorów
teraz pytam
ile dyskusji jest w jednej reklamacji?