anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DHL - brak odbioru mimo podjazdu

MAMY ROZWIĄZANIE!
FHANSAR
#10 Popularyzator

Dzień dobry, proszę o weryfikację i informację dlaczego kurier nie pojawił się mimo zgłoszonego podjazdu. Rozumiem, że paczka o wymiarach 115x25x5 nie może zostać nadana w punkcie? Jedyna możliwość to odbiór przez kuriera? Bo max wymiary w punktach dhl pokazuje 64x38x19, a dla metody allegro kurier dhl: 120 x 60 x 60 cm, z maksymalną długością najdłuższego boku wynoszącą 200 cm. I również proszę o wykluczenie zamówienia, bo nie mam innej możliwości nadania paczki ani w automacie ani w punkcie.

Numer przesyłki: AD010P77Y6

Numer podjazdu: AD5059219

Numer zamówienia: 

ce6fc1f0-9523-11f0-b4ff-d384dc24cd83

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
FHANSAR
#10 Popularyzator

Kurier właśnie przyjechał. Całe szczęście, że jeszcze byliśmy w firmie. No.  allegro zaskoczyliście mnie. Wystarczy dodać post i kurier magicznie się pojawia. Pierwszy raz o tak póżnej godzinie 🙂

oznacz moderatorów
FHANSAR
#10 Popularyzator

Niestety, dzisiaj znowu problem. Paczki z weekendu nie zostały odebrane..

Podjazd:

AD5082000

AD5082001

Przesyłki

AD010VQK17

AD010U9QJ0

AD010U48U5

AD010U47K8

AD010U47B7

Teraz proszę o info, bo jedna z paczek ma 115cm długości - w automacie jej nie nadam, a z tego co sprawdzam punkty dhl pop tam mi pokazuje max wymiary 64x41x38. I co z nią mamy zrobić? Bo wole ją nadać w punkcie, nie mam pewności czy jutro kurier będzie, skoro dzisiaj się nie pojawił. A klient czeka od soboty.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
FHANSAR
#10 Popularyzator

I znowu po dodaniu posta  po 10min kurier przyjechal, bo dostaliśmy telefon od sąsiada haha 😄 Tylko kurcze ostatnio te godziny są strasznie póżne i zostawiamy paczki na zewnątrz pod kontrola sąsiada, bo nas zazwyczaj o tej godzinie juz nie ma, ale no cóż. Może złapiemy kuriera w końcu i jakoś się dogadamy. Bo zazwyczaj w godz 13-15 u nas byl.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@FHANSAR 

Rozumiem. Ja poproszę odpowiedni zespół czy możemy przekazać tę informację do odpowiedniego kuriera.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów