anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Informacja handlowa w komentarzu

PanOdSwieczek
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry ! 

Kupujący dodał negatywny komentarz z informacją o dostawcy produktów, ponadto nazwał nas nieuczciwymi. 

czy taki komentarz kwalifikuje się do usunięcia ? 

Z mojego punktu widzenia 

• Jest to informacja handlowa 
  • nazwanie transakcji nieuczciwą, potoczne słowo to hochsztaplerski, jest to obraźliwe. 
  • w komentarzu pada nazwa innego serwisu marketplace, że lepiej kupić od prawdziwego sprzedawcy  (reklama? Nawet jeśli tam się towarujemy, to jest to tajemnicą przedsiębiorcy )

Kupujący znalazł identyczny produkt na innym marketplace w niższej cenie, to jest powodem komentarza 🙂 

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@RED  obraz_2025-01-27_005215552.png

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

coś tu nie gra

@Sa_nova tutaj nawet nie można użyć słowa a ma zon bo stosujecie cenzurę i piszecie piiiiiiiiip

na stronie

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/oceny-i-komentarze/kiedy-mozemy-ingerowac-w-opinie-wystawion...

napisano wyraźnie:

Komentarz opisowy nie może zawierać między innymi:

• informacji o charakterze wyłącznie reklamowym
  • informacji handlowych

a tu kupujący jeszcze wyraźnie pojechał dalej z tematem użył słowa na piiip i reklamuje ten serwis:

Jeżeli już kupicie i macie czas to zróbcie zwrot i kupcie bezpośrednio od prawdziwego sprzedawcy.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

Tutaj nie można używać słów zakazanych, ale jak sam wiesz komentarz jest subiektywną opinia kupującego😉

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@budowlaniec2019 bo widzisz allegro robi w wała sprzedawców, wmawiając im, że obraźliwe słowa wcale ich nie obrażają, doskonale wiedząc, że mogą łamać tutaj prawo

na stronie którą podałem jest twój kanciarz

określeń typu złodziej, oszust, wyłudził, naciągnął, matactwo, krętactwo, **piiip**a, kanciarz, hochsztapler, wałkarz, szwindel, przekręt, przestępstwo/przestępca, szachraj, kombinator, chuligan – wobec osób, co do których nie zapadł prawomocny wyrok w sprawie, ponieważ może to stanowić naruszenie dóbr osobistych

Miałem w przeszłości podobną sytuację i allegro uparcie twierdziło, że to nie plucie w twarz tylko deszcz pada - następnie dopisało to słowo - chodziło o "kombinator"

Jeżeli powołacie się na stronę jaką podałem powyżej, gwarantuję wam, że możecie trafić na moderatora, który niczym badacz pisma świętego będzie twierdził, że liczą się tylko w/w słowa, a sformułowanie "określeń typu" użyto tylko by to ładnie brzmiało w języku polskim a inne zwroty też nie obrażają.

@PanOdSwieczek zgłosiłem twój komentarz i odpowiedź na niego do allegro - zobaczymy co mi odpiszą

oznacz moderatorów

PanOdSwieczek
#8 Zapaleniec#

Dziękuje 🙂 w ostatnim czasie zauważyłem wzrost rygoru wobec usuwania i wykluczania ocen. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@PanOdSwieczek niestety ale allegro idzie w zaparte i nie uznaje własnego regulaminu, moderatorzy odrzucili nasze zgłoszenia Twoich komentarzy

przypominam wątek

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/usuwanie-odpowiedzi-pod-komentarzami-alleg...

gdzie opisywałem jak serwis zablokował nam konto, gdyż twierdził, że tą stronę należy traktować dosłownie

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/oceny-i-komentarze/kiedy-mozemy-ingerowac-w-opinie-wystawion...

czy coś się na allegro zmieniło w interpretacji tej strony?

@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@PanOdSwieczek@RED nie zmieniliśmy nic w sposobie naszej interwencji w komentarzach i wciąż podejmujemy działania w określonych sytuacjach. W tym przypadku nie mamy podstaw, aby usunąć komentarz, ponieważ nie zawiera on treści reklamujących.

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

PanOdSwieczek
#8 Zapaleniec#

Ale zawiera informacje handlowe. Zgodnie z regulaminem, bezpośrednie i pośrednie informacje handlowe kwalifikują się do usunięcia.  Te są bezpośrednie. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@Sa_nova Jak nie zawiera w/w treści

a słowa

Jeżeli już kupicie i macie czas to zróbcie zwrot i kupcie bezpośrednio od prawdziwego sprzedawcy.

i wymienienie nazwy tego prawdziwego sprzedawcy - **piiip**

Ja chyba uczyłem się innego języka polskiego bo inaczej rozumiem ten komentarz

oznacz moderatorów