Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry !
Kupujący dodał negatywny komentarz z informacją o dostawcy produktów, ponadto nazwał nas nieuczciwymi.
czy taki komentarz kwalifikuje się do usunięcia ?
Z mojego punktu widzenia
Kupujący znalazł identyczny produkt na innym marketplace w niższej cenie, to jest powodem komentarza 🙂
coś tu nie gra
@Sa_nova tutaj nawet nie można użyć słowa a ma zon bo stosujecie cenzurę i piszecie piiiiiiiiip
na stronie
napisano wyraźnie:
Komentarz opisowy nie może zawierać między innymi:
a tu kupujący jeszcze wyraźnie pojechał dalej z tematem użył słowa na piiip i reklamuje ten serwis:
Jeżeli już kupicie i macie czas to zróbcie zwrot i kupcie bezpośrednio od prawdziwego sprzedawcy.
Tutaj nie można używać słów zakazanych, ale jak sam wiesz komentarz jest subiektywną opinia kupującego😉
@budowlaniec2019 bo widzisz allegro robi w wała sprzedawców, wmawiając im, że obraźliwe słowa wcale ich nie obrażają, doskonale wiedząc, że mogą łamać tutaj prawo
na stronie którą podałem jest twój kanciarz
określeń typu złodziej, oszust, wyłudził, naciągnął, matactwo, krętactwo, **piiip**a, kanciarz, hochsztapler, wałkarz, szwindel, przekręt, przestępstwo/przestępca, szachraj, kombinator, chuligan – wobec osób, co do których nie zapadł prawomocny wyrok w sprawie, ponieważ może to stanowić naruszenie dóbr osobistych
Miałem w przeszłości podobną sytuację i allegro uparcie twierdziło, że to nie plucie w twarz tylko deszcz pada - następnie dopisało to słowo - chodziło o "kombinator"
Jeżeli powołacie się na stronę jaką podałem powyżej, gwarantuję wam, że możecie trafić na moderatora, który niczym badacz pisma świętego będzie twierdził, że liczą się tylko w/w słowa, a sformułowanie "określeń typu" użyto tylko by to ładnie brzmiało w języku polskim a inne zwroty też nie obrażają.
@PanOdSwieczek zgłosiłem twój komentarz i odpowiedź na niego do allegro - zobaczymy co mi odpiszą
Dziękuje 🙂 w ostatnim czasie zauważyłem wzrost rygoru wobec usuwania i wykluczania ocen.
@PanOdSwieczek niestety ale allegro idzie w zaparte i nie uznaje własnego regulaminu, moderatorzy odrzucili nasze zgłoszenia Twoich komentarzy
przypominam wątek
gdzie opisywałem jak serwis zablokował nam konto, gdyż twierdził, że tą stronę należy traktować dosłownie
czy coś się na allegro zmieniło w interpretacji tej strony?
@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@PanOdSwieczek, @RED nie zmieniliśmy nic w sposobie naszej interwencji w komentarzach i wciąż podejmujemy działania w określonych sytuacjach. W tym przypadku nie mamy podstaw, aby usunąć komentarz, ponieważ nie zawiera on treści reklamujących.
Ale zawiera informacje handlowe. Zgodnie z regulaminem, bezpośrednie i pośrednie informacje handlowe kwalifikują się do usunięcia. Te są bezpośrednie.
@Sa_nova Jak nie zawiera w/w treści
a słowa
Jeżeli już kupicie i macie czas to zróbcie zwrot i kupcie bezpośrednio od prawdziwego sprzedawcy.
i wymienienie nazwy tego prawdziwego sprzedawcy - **piiip**
Ja chyba uczyłem się innego języka polskiego bo inaczej rozumiem ten komentarz