anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jakto jest z kursem walut?

Stelmach91
#9 Pomysłodawca#

Witam.  Sprzedalem rzeczy na rynek słowacki za 70 euro wczoraj. Dzisiaj jest juz 64euro czyli pewnie dlatego że dzisiaj kurs euro jest niższy. Jeżeli euro wzrośnie to 64 euro tez wzrośnie czy juz tak to noe dziala. Pytam bo nie wiem czy wypłacać czy poczekać aż pojdzie do góry. Pozdrawiam

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Stelmach91  pytałeś już o to 4 godziny temu😉, może nikt nie zna odpowiedzi🤔

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Stelmach91
#9 Pomysłodawca#

Albo nie zauważyli pytania bo spam byl. 

oznacz moderatorów

Stelmach91
#9 Pomysłodawca#

Witam. Sprzedalem rzeczy na rynek słowacki za 70 euro wczoraj. Dzisiaj jest juz 64euro czyli pewnie dlatego że dzisiaj kurs euro jest niższy. Jeżeli euro wzrośnie to 64 euro tez wzrośnie czy juz tak to noe dziala. Pytam bo nie wiem czy wypłacać czy poczekać aż pojdzie do góry. Pozdrawiam

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Stelmach91 czy to jest pytanie do nas? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Stelmach91
#9 Pomysłodawca#

Jest to pytanie do osób, które znają odpowiedź i mi ją napiszą. Po to chyba jest to wsparcie

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Stelmach91  no widzisz, nawet moderatorzy nie wiedzą o co Ci chodzi😁

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Stelmach91 wczoraj sprzedałeś przedmiot za 73.52 EUR i od tej kwoty z Twojego salda pobraliśmy 9.05 EUR prowizji, więc zostało na nim dokładnie 64,47 EUR. Czy wypłacać? Już to zrobiłeś, a Twoja wypłata jest w trakcie realizacji, więc pieniądze najpóźniej jutro do końca dnia pojawią się na Twoim koncie. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Stelmach91
#9 Pomysłodawca#

To prowizja jest pobierana po jakimś czasie? Myślałem, że od razu. Nie przypominam sobie żebym zlecał wyplate.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@Stelmach91  a  nie masz przypadkiem ustawionych automatycznych wypłat🤔

oznacz moderatorów

Stelmach91
#9 Pomysłodawca#

Nie nie mam. Teraz tak na prawdę zrobilem wyplate z przewalutowaniem. Moderatorka Ola chyba cos zle zobaczyła. Chodziło mi o to czy to co mam już po prowizji 64 euro wraz ze spadkiem czy wzrostem euro nie bedzie sie zmieniało. Chociaż na logikę nie powinno ale wolę zapytać. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Stelmach91 wypłata z dzisiejszej nocy rzeczywiście dotyczyła salda w PLN, więc to moja wina i przepraszam, źle spojrzałam na walutę. Wypłata salda w EUR również jest zlecona i jest w trakcie realizacji, więc wszystko jest w porządku 🙂 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@_HolaOla_  ale jemu od początku chodziło o to, czy wahania na rynkach walutowych mają jakiś realny wpływ na saldo które ma w Allegro  😉

oznacz moderatorów

Stelmach91
#9 Pomysłodawca#

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  No dokladnie. To ma znaczenie czy nie. Jak sprzedam cos za 50 euro i mam na saldzie te 50 euro a jak na drugi dzień euro pojdzie do góry to czy bede mial 50 euro czy będzie więcej bo euro poszlo do góry. To przykład. I o to mi chodziło w całym pytaniu.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Stelmach91 nie, na Twoim saldzie w Allegro ta kwota się nie zmieni. Kwota wypłaty może się zmienić jedynie po przewalutowaniu na Twój rachunek w PLN, ale to już zależy od warunków w Twoim banku. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów