anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mamy uzasadnione obawy co do bezpieczeństwo transakcji.

MAMY ROZWIĄZANIE!
Blackviewsmart
#8 Zapaleniec
一、 Dzień , bezterminowo zawiesiliśmy Twoje konto. Dlaczego to zrobiliśmy?Mamy uzasadnione obawy co do bezpieczeństwo transakcji. Co to dla Ciebie oznacza?Usunęliśmy wszystkie wystawione oferty i anulowaliśmy oferty kupna złożone w licytacjach.Ze względu na bezpieczeństwo transakcji Twoje konto Allegro pozostanie zablokowane bezterminowo. Podstawa regulaminowa: art. 2.12 Regulaminu Allegro. Działania na Twoim koncie podjęliśmy na podstawie zgłoszenia pochodzącego z naszych automatycznych systemów sprawdzających. Dotyczą one wszystkich rynków. Jeśli chcesz się odwołać od naszej decyzji, sprawdź jak możesz to zrobić. Uwaga! Prosimy, nie używaj opcji „Odpowiedz”, ponieważ tak wysłana wiadomość do nas nie dotrze. -- Pozdrawiamy, Zespół Allegro 二、 Dzień dobry, dziękuję Państwu za wiadomość. Zawiesiliśmy Państwa konto trwale ze względów bezpieczeństwa transakcji zgodnie z punktem 2.12 regulaminu Allegro. Podjęliśmy decyzję na podstawie oceny ryzyka dla bezpieczeństwa transakcji. Szczegóły decyzji, w tym kryteria, które wpłynęły na taką ocenę, nie są udostępniane z uwagi na wewnętrzny charakter procesu oceny bezpieczeństwa. Blokadę wypłat zdejmiemy automatycznie po 75 dniach. Pozdrawiam Joanna Zespół Allegro Cześć, po otrzymaniu pierwszego maila wczoraj po południu sprawdziliśmy tekst informacji o rejestracji konta i zasady Allegro 2.12, i napisaliśmy do Allegro z prośbą o podanie konkretnego powodu. Następnie Allegro odpowiedziało mi, jak pokazano w drugim mailu, mówiąc, że „wewnętrzny charakter procesu oceny bezpieczeństwa, szczegóły decyzji (w tym kryteria wpływające na taką ocenę) nie będą udostępniane”. Chcę powiedzieć, że nasze informacje w Allegro są prawdziwe i wiarygodne. Jeśli masz obawy dotyczące bezpieczeństwa transakcji, skontaktuj się ze mną w celu przeprowadzenia drugiej oceny informacji. Jakość sprzedaży w moim sklepie wynosi 500 punktów i zwykle aktywnie reaguję na politykę platformy. To zbyt duży cios dla nowego sprzedawcy, który dopiero się zadomowił i korzysta z Allegro One Fulfillment, i sprawia, że ​​nowi sprzedawcy tracą zaufanie do platformy Allegro. Chciałbym się dowiedzieć, czy platforma Allegro da mi możliwość ponownej weryfikacji danych mojej firmy? Bardzo cenię sobie możliwość sprzedaży na Allegro!
oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16
Monika__L
#18 Luminarz

Nie da

i nie założysz też nowego konta

musis wyjaśnić sytuację na tym koncie i dotychczasowe opinie pozytywne wcale nie muszą w tym pomoc

praqdopodbnie masz w ofercie towary wrażliwe i markowe albo takie którym handluje sam sklep allegro 

oznacz moderatorów
Monika__L
#18 Luminarz

Zajrzałam do ciebie

elektronika

ona jest tylko dla wybranych podmiotow

oznacz moderatorów
Blackviewsmart
#8 Zapaleniec

Wysłałem wiadomość e-mail w celu wyjaśnienia sytuacji dotyczącej konta. Nie wiem, dlaczego moje konto jest zagrożone bezpieczeństwem transakcji. Czy Allegro może ponownie zweryfikować dane mojego konta?
Ponadto mój cytat zawiera wyłącznie słowa odnoszące się do produktu, a marka jest naszą własną marką, obejmującą niemal całą Europę. Ale to jest nasz pierwszy raz na Allegro.
Czy masz na myśli, że jeśli chcesz sprzedawać produkty elektroniczne na Allegro, musisz założyć sklep stacjonarny w Polsce?

oznacz moderatorów
Monika__L
#18 Luminarz

Nie. Nie sprzedasz tego tylko na allegro. Musisz wybrać inny kanał sprzedazowy

allegro myśli że nie wyślesz zamówionych towarów 

oznacz moderatorów
Blackviewsmart
#8 Zapaleniec

Tak, sprzedajemy produkty elektroniczne pod naszą marką również w innych krajach europejskich. Jednak sprzedając na Allegro, zdecydowaliśmy się na skorzystanie z usługi One Fulfillment Allegro i wysłaliśmy już towar do magazynu Allegro. Czy nadal uważają, że nie wyślemy zamówionych produktów? Jaka jest więc różnica między korzystaniem z usługi One Fulfillment Allegro a korzystaniem z własnego konta wysyłkowego?

oznacz moderatorów
Blackviewsmart
#8 Zapaleniec

Zdecydowaliśmy się na skorzystanie z usługi One Fulfillment udostępnionej przez Allegro ze względu na bezpieczeństwo naszego konta. Nie spodziewałem się, że będzie to to samo, co normalne konto.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Blackviewsmart to podpada pod zgloszenie do uokik czynu nieuczciwej konkurencji przez blokowanie dostępu do rynku przez duże korpo. Możliwości sprzedaży nie odzyskasz bo nie i ch... umyślało im się i permabana dostałeś

oznacz moderatorów
Blackviewsmart
#8 Zapaleniec
oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Blackviewsmart Przykro mi, ale na forum nie jesteśmy w stanie udzielić Ci pomocy w kwestii blokady konta. Otrzymałeś stanowisko Allegro w sprawie numer 52740534.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

A możecie wyjaśnić co to jest uzasadniona obawa ?

bo słownik języka polskiego mówi, że obawa to:

stan psychiczny występujący, gdy nie jesteśmy pewni tego,
co się wydarzy i myślimy, że stanie się coś przykrego
lub niekorzystnego dla nas

natomiast Allegro ma uzasadnienie czegoś, czego nie jest pewne🤔

to tak jak w filmie "Raport mniejszości", jak mieli obawy, że ktoś popełni przestępstwo, to go prewencyjnie aresztowali😉

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  @gdvorek @matt_rose 

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

cyt

Działania na Twoim koncie podjęliśmy na podstawie zgłoszenia pochodzącego z naszych automatycznych systemów sprawdzających. Dotyczą one wszystkich rynków. Jeśli chcesz się odwołać od naszej decyzji, sprawdź jak możesz to zrobić. Uwaga! Prosimy, nie używaj opcji „Odpowiedz”, ponieważ tak wysłana wiadomość do nas nie dotrze.

po udzielonej odpowiedzi widać "stan psychiczny" @KOGIEL_T 

ale do rzeczy allegro broni się przed międzynarodowymi sprzedawcami - patrz typu afera bestcena

sprzedającymi drogi towar - boją się wysokich wypłat z allegro protect i braku możliwości dochodzenia zwrotów z tego tytułu

oznacz moderatorów
tlewandowicz
#8 Zapaleniec

W takiej sytuacji wskazane jest eskalowanie sprawy na poziom prawny - najlepiej poprzez kancelarię prawną. 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tlewandowicz byłoby pięknie ale allegro zasłynęło w jednej sprawie że odesłało list polecony wysłany na adres siedziby do kancelarii prawnej z adnotacją potwierdzenie odbioru na poleconym bez otwierania...

oznacz moderatorów
Monika__L
#18 Luminarz

No ale to chyba błąd pracownika poczty? A nie zaplanowany już na przyszłość sposób działania 

oznacz moderatorów
tlewandowicz
#8 Zapaleniec

Niezły numer z tą pocztą.

W jednej z prowadzonych przez nas spraw Allegro swego czasu upierało się że odwołanie złożenia na podstawie Rozporządzenia DSA musi zostać wysłane za pomocą poczty, mimo że Rozporządzenie wprost mówi o składaniu odwołań w sposób elektroniczny.

Obecnie odwołania idą dwoma kanałami - elektronicznie i pocztowo - i są merytorycznie rozpoznawane. 

oznacz moderatorów
EsencjaShop
#3 Debiutant

Jedz z nimi. Do UOKiK i do UKE. Im więcej skarg na ich bezprawne praktyki tym lepiej. W końcu ktoś zareaguje. Łamią ustawę DSA i nie przejmują się tym. Ale w końcu dostaną za swoje.

oznacz moderatorów