Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie da
i nie założysz też nowego konta
musis wyjaśnić sytuację na tym koncie i dotychczasowe opinie pozytywne wcale nie muszą w tym pomoc
praqdopodbnie masz w ofercie towary wrażliwe i markowe albo takie którym handluje sam sklep allegro
Zajrzałam do ciebie
elektronika
ona jest tylko dla wybranych podmiotow
Wysłałem wiadomość e-mail w celu wyjaśnienia sytuacji dotyczącej konta. Nie wiem, dlaczego moje konto jest zagrożone bezpieczeństwem transakcji. Czy Allegro może ponownie zweryfikować dane mojego konta?
Ponadto mój cytat zawiera wyłącznie słowa odnoszące się do produktu, a marka jest naszą własną marką, obejmującą niemal całą Europę. Ale to jest nasz pierwszy raz na Allegro.
Czy masz na myśli, że jeśli chcesz sprzedawać produkty elektroniczne na Allegro, musisz założyć sklep stacjonarny w Polsce?
Nie. Nie sprzedasz tego tylko na allegro. Musisz wybrać inny kanał sprzedazowy
allegro myśli że nie wyślesz zamówionych towarów
Tak, sprzedajemy produkty elektroniczne pod naszą marką również w innych krajach europejskich. Jednak sprzedając na Allegro, zdecydowaliśmy się na skorzystanie z usługi One Fulfillment Allegro i wysłaliśmy już towar do magazynu Allegro. Czy nadal uważają, że nie wyślemy zamówionych produktów? Jaka jest więc różnica między korzystaniem z usługi One Fulfillment Allegro a korzystaniem z własnego konta wysyłkowego?
Zdecydowaliśmy się na skorzystanie z usługi One Fulfillment udostępnionej przez Allegro ze względu na bezpieczeństwo naszego konta. Nie spodziewałem się, że będzie to to samo, co normalne konto.
@Blackviewsmart to podpada pod zgloszenie do uokik czynu nieuczciwej konkurencji przez blokowanie dostępu do rynku przez duże korpo. Możliwości sprzedaży nie odzyskasz bo nie i ch... umyślało im się i permabana dostałeś
@Blackviewsmart Przykro mi, ale na forum nie jesteśmy w stanie udzielić Ci pomocy w kwestii blokady konta. Otrzymałeś stanowisko Allegro w sprawie numer 52740534.
A możecie wyjaśnić co to jest uzasadniona obawa ?
bo słownik języka polskiego mówi, że obawa to:
stan psychiczny występujący, gdy nie jesteśmy pewni tego,
co się wydarzy i myślimy, że stanie się coś przykrego
lub niekorzystnego dla nas
natomiast Allegro ma uzasadnienie czegoś, czego nie jest pewne🤔
to tak jak w filmie "Raport mniejszości", jak mieli obawy, że ktoś popełni przestępstwo, to go prewencyjnie aresztowali😉
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @gdvorek @matt_rose
cyt
Działania na Twoim koncie podjęliśmy na podstawie zgłoszenia pochodzącego z naszych automatycznych systemów sprawdzających. Dotyczą one wszystkich rynków. Jeśli chcesz się odwołać od naszej decyzji, sprawdź jak możesz to zrobić. Uwaga! Prosimy, nie używaj opcji „Odpowiedz”, ponieważ tak wysłana wiadomość do nas nie dotrze.
po udzielonej odpowiedzi widać "stan psychiczny" @KOGIEL_T
ale do rzeczy allegro broni się przed międzynarodowymi sprzedawcami - patrz typu afera bestcena
sprzedającymi drogi towar - boją się wysokich wypłat z allegro protect i braku możliwości dochodzenia zwrotów z tego tytułu
W takiej sytuacji wskazane jest eskalowanie sprawy na poziom prawny - najlepiej poprzez kancelarię prawną.
@tlewandowicz byłoby pięknie ale allegro zasłynęło w jednej sprawie że odesłało list polecony wysłany na adres siedziby do kancelarii prawnej z adnotacją potwierdzenie odbioru na poleconym bez otwierania...
No ale to chyba błąd pracownika poczty? A nie zaplanowany już na przyszłość sposób działania
Niezły numer z tą pocztą.
W jednej z prowadzonych przez nas spraw Allegro swego czasu upierało się że odwołanie złożenia na podstawie Rozporządzenia DSA musi zostać wysłane za pomocą poczty, mimo że Rozporządzenie wprost mówi o składaniu odwołań w sposób elektroniczny.
Obecnie odwołania idą dwoma kanałami - elektronicznie i pocztowo - i są merytorycznie rozpoznawane.
Jedz z nimi. Do UOKiK i do UKE. Im więcej skarg na ich bezprawne praktyki tym lepiej. W końcu ktoś zareaguje. Łamią ustawę DSA i nie przejmują się tym. Ale w końcu dostaną za swoje.