anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

NEGATYW NIEZGODNY Z PRAWDĄ - PROSZĘ O WASZĄ POMOC I MODERATORÓW

Butiktalulla
#13 Ambasador#

Witam, 

w skrócie Pani zakupiła produkt na Orlen paczkę - po godzinie granicznej nadań - było to około 12:20 - wyraźnie było zaznaczone iż dostawa nie będzie dnia kolejnego. O tej godzinie mam sporo spedytorów gdzie Pani miałaby paczkę na dzień kolejny - a wnisokuje iż na tym jej zależało - np. Allegro one czy inpost. Wybrała spedytora z poźniejszą wysyłką / dostawą.

Na drugi dzien wysmarowała mi negatywa - dostawa nie na czas.

Napisałem do Allegro - usunięto opienię - wskazujac ,ze Pani załamała regulamin.

Jakim było dla mnie zaskoczeniem jak dziś - Pani wywaliła mi negatywa - drugi raz! 

Wybrała znów : NIETERMINOWA DOSTAWA - ale wysmarowała : "Produkt dotarł z opóźnieniem i rozmiar się nie zgadza"

I Allegro już nie chce mi usunać komentarza - piszac :

"Kupujący ma prawo do opisania odczuć związanych z produktem w treści komentarza transakcyjnego. Bowiem gdyby nie produkt, do transakcji by nie doszło."

TO JAKIS ŻART ?  

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

Butiktalulla
#13 Ambasador#

Prosze o pomoc moderatorów - Klienta kłamie : NIETERMINOWA DOSTAWA - łamie regulamin a Allegro na to pozwala. 

I co mam zostawić tą opinie ?

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@Butiktalulla Usuną Ci pół komentarza

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador#

a czy wg. regulaminu jest - drugi człon ?

oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador#

bo ja rozumiem jakbym np. wysłał Pani pomylony rozmiar - i za to dostac negatywa - ok na klatę.

Ale Pani ocenia w drugim członie - sprzedawcę - POD KĄTEM PRODUKTU ( wg. mnie po złośliwości ale to już inna sprawa )  - a podstawą negatywa jest : NIETERMINOWA DOSTAWA  - co jest kłamstwem

Dodam iż ten sam wpis daje w ocenie już produktu : 

Rozmiar (new):
122

Rozmiar się nie zgadza

oznacz moderatorów

budowlaniec2019
#11 Animator#

Kupująca zapewne widziała czas najszybszej dostawy, później wybierając kuriera już nikt na to nie patrzy. Mało tego, często przewidywane czasy są pokazywane błędnie niezależnie od deklaracji sprzedawcy. Należy wejść w "skuteczność wysyłki" i wybrać absurdalny tekst "wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja" nie zawsze to pomaga i działa to 10 dni

Ja kupując ostatnio coś na Allegro (było taniej niż w sklepie tego samego sprzedawcy o 150 zł 😂) wybrałem opcję "kurier" bez wskazania na firmę przewozową przy której widniał tekst "dostawa jutro" a po kliknięciu i opłaceniu ukazał się "łon" gdzie było napisane - dostawa za 2 dni Chyba ktoś mnie zrobił w konia. Oczywiście nie zależało mi na dostawie na drugi dzień bo zawsze robię zakupy z wyprzedzeniem (w odróżnieniu od matek okupujących paczkomaty w wigilę) ale gdybym był zwykłym "Januszem" to na kolejny dzień już byłby dym, dyskusja i negatyw jak w Twoim przypadku.

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@budowlaniec2019 Nie płacisz za dostawę - nie wybierasz kuriera.

Wkrótce do Allegro Delivery wejdzie DHL i będziesz miał wybór: kurier - punkt, a Allegro samo przydzieli Ci automat, albo punkt odbioru w okolicy...

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador#

w moim wypadku - wybierajac orlen paczkę po godznie granicznej - wyraźnie widać - kiedy nastąpi przewidywana dostawa. Sprawdzałem specjalnie. Zresztą pierwotną ocenę allegro usunęło - twierdzać iż miałem czas na nadanie wg. deklaracji - a to Klient nie miał racji.

Teraz już nie chce usunać - bo pani wiedząc co się kroi - dodała złośliwie jeszcze info o produkcie.

Jednakże - podstawą wystawienia negatywa jest : NIETERMINOWA DOSTAWA - co jest kłamstwem i Allegro mi to potwierdziło.

A teraz nie widzi w tym problemu - chciałbym poznać uzasadnienie Adminów - dlaczego Kleint może kłamać - tym samym łamiac regulamin - a komentarz zostaje ?

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@Butiktalulla To, że widać, nie znaczy, że kupująca zobaczyła. A nawet jak zobaczyła, to niekoniecznie zrozumiała. Taki już los sprzedawcy, na Allegro logika nie działa

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador#

tak potwierdzam - Pani mogła nie widzieć. Zatem wysmarowała mi pierwotnie negatywa - wyjaśniłem jednak Pani iż nie ma racji przedstawiajac dowód - a Allegro to potwierdziło - usuwnajac komentarz ( pierwszy ) 

Ale Pani robi to samo  - drugi raz - czyli wiedząc iż nie ma racji - łamie regulamin tego serwisu -  przedstawia nieprawdę wiedząc o tym i szkodzi mojej firmie. 

Państwo Admini - co Wy na to ? 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  sprzedawca jak złamie regulamin i zostanie usunięta oferta to nie ma możliwości jej wznowienia , w opisanym prze autora wątku klient złamał regulamin wystawiając kłamliwą ocenę ,w takim przypadku powinien mieć zablokowaną możliwość ponownego jej wystawienia .

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz#

@Butiktalulla @mdrogeria "w takim przypadku powinien mieć zablokowaną możliwość ponownego jej wystawienia" - lista rzeczy, które na Allegro być powinny, a nie są, mogłaby spowodować przeciążenie serwerów

oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador#

oczywiście- wystawia to samo i jest spoko - wiedząc ,że robi to na niekorzyść sprzedawcy z premedytacją - gdyż ma dowód iż nie ma racji.

oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador#

tak jest-  Allegro usuwa kłamliwą ocenę - jakim cudem - Klient może wystawić to samo - podstawą oceny DALEJ jest - nieterminowa dostawa - a Allegro - mówi mi - ,że teraz to jest jednak spoko bo dopisała jakieś brednie dodatkowo.

Co to ma znaczyć ????

A nawet jeśli :  Allegro kasuje ocenę - a Klient wystawia nową na złosć  - i wpisuje sobie byle co w uzasadnieniu np. źle zabezpiczony produkt.

i jest GIT - żenada !

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Butiktalulla komentarz możemy usunąć tylko w niektórych przypadkach. Jeżeli klientka oceniłaby negatywnie jedynie terminowość dostawy (a widzimy, że paczka została nadana zgodnie z Twoją deklaracją) to ten komentarz możemy usunąć. Jeżeli jednak klient porusza w komentarzu inne kwestie związane z transakcją, to nie mamy już tej możliwości. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador#

proszę o natychmiastowy kontakt z Kleintem - ma zmienić negatyw na ten zgodny z prawdą - nie wiem wprawdzie jaka to prawda - ale chce to zobaczyć.

NIE ZGADZAM SIĘ ABY ALLEGRO AKCEPTOWAŁA NEGATYW NIEZODNY Z PRAWDĄ.

MOI KLIENCI TO WIDZĄ - MOGĄ BAĆ SIE ZAMAWIAĆ WIDZĄC IZ SIE NEI WYWIĄZUJE.

TO KŁAMSTWO i ALLEGRO  TO PRZYZNAŁO USUWJAC PIERWOTNY.

Czy Allegro nie nakazuje w uzasadnieniu wybrać :

• Nieuprzejma obsługa
  • Brak reakcji na wiadomość
  • Opóźniony zwrot pieniędzy
  • Nieekologiczne opakowanie
  • Źle zabezpieczony produkt
  • Nieterminowa dostawa
  • Dostarczono produkt inny niż w zamówieniu
  • Wysłano uszkodzony produkt
  • Niekompletne zamówienie
  • Zamówienie nie zostało dostarczone
  • Brak faktury VAT
  • Podejrzewam, że produkt jest nieoryginalny.
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Butiktalulla widzę, że w korespondencji otrzymałeś szczegółowe wyjaśnienia względem tego komentarza. Z uwagi na to, że w komentarzu klient zawarł informację o jakości towaru, nie mamy możliwości ponownego usunięcia komentarza. Wynika to z zasad dotyczących komentarzy, które zostały ustalone w porozumieniu z UOKiK.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador#

nie zgadzam się z nimi.

zacznijmy od nowa.

Czy prawdą jest :  powód ( podstawa ) opinii wybrana :  Nieterminowa dostawa   

???

oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador#

NA TEN MOMENT WIDNIEJE KŁAMSTWO : Nieterminowa dostawa - "Produkt dotarł z opóźnieniem..."

To kłamstwo - nie życze sobie aby taki komentarz widniał.

oznacz moderatorów