Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
w skrócie Pani zakupiła produkt na Orlen paczkę - po godzinie granicznej nadań - było to około 12:20 - wyraźnie było zaznaczone iż dostawa nie będzie dnia kolejnego. O tej godzinie mam sporo spedytorów gdzie Pani miałaby paczkę na dzień kolejny - a wnisokuje iż na tym jej zależało - np. Allegro one czy inpost. Wybrała spedytora z poźniejszą wysyłką / dostawą.
Na drugi dzien wysmarowała mi negatywa - dostawa nie na czas.
Napisałem do Allegro - usunięto opienię - wskazujac ,ze Pani załamała regulamin.
Jakim było dla mnie zaskoczeniem jak dziś - Pani wywaliła mi negatywa - drugi raz!
Wybrała znów : NIETERMINOWA DOSTAWA - ale wysmarowała : "Produkt dotarł z opóźnieniem i rozmiar się nie zgadza"
I Allegro już nie chce mi usunać komentarza - piszac :
"Kupujący ma prawo do opisania odczuć związanych z produktem w treści komentarza transakcyjnego. Bowiem gdyby nie produkt, do transakcji by nie doszło."
TO JAKIS ŻART ?
Prosze o pomoc moderatorów - Klienta kłamie : NIETERMINOWA DOSTAWA - łamie regulamin a Allegro na to pozwala.
I co mam zostawić tą opinie ?
@Butiktalulla Usuną Ci pół komentarza
a czy wg. regulaminu jest - drugi człon ?
bo ja rozumiem jakbym np. wysłał Pani pomylony rozmiar - i za to dostac negatywa - ok na klatę.
Ale Pani ocenia w drugim członie - sprzedawcę - POD KĄTEM PRODUKTU ( wg. mnie po złośliwości ale to już inna sprawa ) - a podstawą negatywa jest : NIETERMINOWA DOSTAWA - co jest kłamstwem
Dodam iż ten sam wpis daje w ocenie już produktu :
Rozmiar się nie zgadza
Kupująca zapewne widziała czas najszybszej dostawy, później wybierając kuriera już nikt na to nie patrzy. Mało tego, często przewidywane czasy są pokazywane błędnie niezależnie od deklaracji sprzedawcy. Należy wejść w "skuteczność wysyłki" i wybrać absurdalny tekst "wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja" nie zawsze to pomaga i działa to 10 dni
Ja kupując ostatnio coś na Allegro (było taniej niż w sklepie tego samego sprzedawcy o 150 zł 😂) wybrałem opcję "kurier" bez wskazania na firmę przewozową przy której widniał tekst "dostawa jutro" a po kliknięciu i opłaceniu ukazał się "łon" gdzie było napisane - dostawa za 2 dni Chyba ktoś mnie zrobił w konia. Oczywiście nie zależało mi na dostawie na drugi dzień bo zawsze robię zakupy z wyprzedzeniem (w odróżnieniu od matek okupujących paczkomaty w wigilę) ale gdybym był zwykłym "Januszem" to na kolejny dzień już byłby dym, dyskusja i negatyw jak w Twoim przypadku.
@budowlaniec2019 Nie płacisz za dostawę - nie wybierasz kuriera.
Wkrótce do Allegro Delivery wejdzie DHL i będziesz miał wybór: kurier - punkt, a Allegro samo przydzieli Ci automat, albo punkt odbioru w okolicy...
w moim wypadku - wybierajac orlen paczkę po godznie granicznej - wyraźnie widać - kiedy nastąpi przewidywana dostawa. Sprawdzałem specjalnie. Zresztą pierwotną ocenę allegro usunęło - twierdzać iż miałem czas na nadanie wg. deklaracji - a to Klient nie miał racji.
Teraz już nie chce usunać - bo pani wiedząc co się kroi - dodała złośliwie jeszcze info o produkcie.
Jednakże - podstawą wystawienia negatywa jest : NIETERMINOWA DOSTAWA - co jest kłamstwem i Allegro mi to potwierdziło.
A teraz nie widzi w tym problemu - chciałbym poznać uzasadnienie Adminów - dlaczego Kleint może kłamać - tym samym łamiac regulamin - a komentarz zostaje ?
@Butiktalulla To, że widać, nie znaczy, że kupująca zobaczyła. A nawet jak zobaczyła, to niekoniecznie zrozumiała. Taki już los sprzedawcy, na Allegro logika nie działa
tak potwierdzam - Pani mogła nie widzieć. Zatem wysmarowała mi pierwotnie negatywa - wyjaśniłem jednak Pani iż nie ma racji przedstawiajac dowód - a Allegro to potwierdziło - usuwnajac komentarz ( pierwszy )
Ale Pani robi to samo - drugi raz - czyli wiedząc iż nie ma racji - łamie regulamin tego serwisu - przedstawia nieprawdę wiedząc o tym i szkodzi mojej firmie.
Państwo Admini - co Wy na to ?
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ sprzedawca jak złamie regulamin i zostanie usunięta oferta to nie ma możliwości jej wznowienia , w opisanym prze autora wątku klient złamał regulamin wystawiając kłamliwą ocenę ,w takim przypadku powinien mieć zablokowaną możliwość ponownego jej wystawienia .
@Butiktalulla @mdrogeria "w takim przypadku powinien mieć zablokowaną możliwość ponownego jej wystawienia" - lista rzeczy, które na Allegro być powinny, a nie są, mogłaby spowodować przeciążenie serwerów
oczywiście- wystawia to samo i jest spoko - wiedząc ,że robi to na niekorzyść sprzedawcy z premedytacją - gdyż ma dowód iż nie ma racji.
tak jest- Allegro usuwa kłamliwą ocenę - jakim cudem - Klient może wystawić to samo - podstawą oceny DALEJ jest - nieterminowa dostawa - a Allegro - mówi mi - ,że teraz to jest jednak spoko bo dopisała jakieś brednie dodatkowo.
Co to ma znaczyć ????
A nawet jeśli : Allegro kasuje ocenę - a Klient wystawia nową na złosć - i wpisuje sobie byle co w uzasadnieniu np. źle zabezpiczony produkt.
i jest GIT - żenada !
@Butiktalulla komentarz możemy usunąć tylko w niektórych przypadkach. Jeżeli klientka oceniłaby negatywnie jedynie terminowość dostawy (a widzimy, że paczka została nadana zgodnie z Twoją deklaracją) to ten komentarz możemy usunąć. Jeżeli jednak klient porusza w komentarzu inne kwestie związane z transakcją, to nie mamy już tej możliwości.
proszę o natychmiastowy kontakt z Kleintem - ma zmienić negatyw na ten zgodny z prawdą - nie wiem wprawdzie jaka to prawda - ale chce to zobaczyć.
NIE ZGADZAM SIĘ ABY ALLEGRO AKCEPTOWAŁA NEGATYW NIEZODNY Z PRAWDĄ.
MOI KLIENCI TO WIDZĄ - MOGĄ BAĆ SIE ZAMAWIAĆ WIDZĄC IZ SIE NEI WYWIĄZUJE.
TO KŁAMSTWO i ALLEGRO TO PRZYZNAŁO USUWJAC PIERWOTNY.
Czy Allegro nie nakazuje w uzasadnieniu wybrać :
@Butiktalulla widzę, że w korespondencji otrzymałeś szczegółowe wyjaśnienia względem tego komentarza. Z uwagi na to, że w komentarzu klient zawarł informację o jakości towaru, nie mamy możliwości ponownego usunięcia komentarza. Wynika to z zasad dotyczących komentarzy, które zostały ustalone w porozumieniu z UOKiK.
nie zgadzam się z nimi.
zacznijmy od nowa.
Czy prawdą jest : powód ( podstawa ) opinii wybrana : Nieterminowa dostawa
???
NA TEN MOMENT WIDNIEJE KŁAMSTWO : Nieterminowa dostawa - "Produkt dotarł z opóźnieniem..."
To kłamstwo - nie życze sobie aby taki komentarz widniał.