Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Emblemat tak zwany zamiennik
Emblemat podróba
Wykorzystuje zastrzeżony znak towarowy
https://ewyszukiwarka.pue.uprp.gov.pl/search/search-results/cc039e4c-7ce9-464e-bb92-1d4c6d16b682
https://allegro.pl/oferta/ford-emblemat-znaczek-s-max-c-max-galaxy-mondeo-11980627430
Czy taka oferta jest zgodna z regulaminem allegro i ochroną marek ?
https://policja.pl/pol/aktualnosci/70789,Sprzedawal-podrobki-na-aukcjach-internetowych.html
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
co według Ciebie jest nie tak z tym padem?
To wg mnie jest zamiennik a nie podróba
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
A na jakiej podstawie "włączacie" ochronę marek?
Np. marka "Wessper" - jest poddana ochronie. Tylko na jakich zasadach?
Przecież oni część towaru mają z Chin - nie mam obiekcji odnośnie marki, tam napiszą, co się chce.
Ale część towaru mają od polskich producentów zamienników.
Np aukcja:
https://allegro.pl/oferta/trzpien-zabierak-tarcz-do-robota-kasia-116-mpm-5511089608
Jedynym producentem zamienników w Polsce jest firma Stykmat.
- Jak Allegro sprawdza, czy firma Wessper jest producentem towaru "pod tą marką"?
- Czy Wessper jest w stanie wskazać jakiś swój zakład produkcyjny?
- Czy Wessper jest w stanie wskazać, że jakiś produkt jest dla nich specjalnie wyprodukowany przez jakąś firmę? (jak np. w przypadku tego zabieraka?) - bo w tym przypadku mam stosowne info od producenta.
- Jeśli Wessper nie nie jest producentem danego towaru - ta na aukcji wyraźnie powinien wskazać kto dla nich ten towar produkuje - inaczej to jest oszustwo - wprowadzanie w błąd kupujących odnośnie producenta towaru, a co za tym idzie zgłaszanie:
- towarów niebezpiecznych
- towarów, które spowodowały szkodę
- zgłaszanie towarów to PIH i Sanepidu
Wtedy zapewne firma Wessper wyśle klienta bezpośrednio do faktycznego producenta...
@Client:131872665 poprosiłam o weryfikację tych ofert, jednak ponownie proszę, abyś zgłaszał oferty, które budzą Twoje wątpliwości za pomocą przycisku "zgłoś naruszenie zasad".
@maxr01 marki, które podlegają Ochronie Marek wybieramy na podstawie różnych kryteriów. Bierzemy pod uwagę między innymi informacje od producentów lub prawnych reprezentantów danej marki o możliwych naruszeniach praw własności intelektualnej oraz o tym, jakie marki przypisywane są najczęściej do nieoryginalnych produktów.
Działania podejmujemy po zgłoszeniu od uprawnionego podmiotu, więc weryfikacją zajmuje się producent lub uprawniony podmiot. Za każdym razem sprawdzamy, czy osoba, która zgłasza ofertę z nieoryginalnym produktem, jest uprawniona do tego typu działań w imieniu marki. Weryfikujemy to na podstawie wyciągów z rejestrów i pełnomocnictw.
Produkt nieoryginalny rozumiemy jako taki, który jest imitacją produktu określonej marki. Mimo że nie pochodzi od producenta danej marki, jest oznaczony jego logo, znakiem towarowym lub znakiem, który może wprowadzać w błąd ze względu na podobieństwo do oryginału.
Jeśli przesłana oferta budzi Twoje wątpliwości, zgłoś ją proszę za pomocą przycisku "zgłoś naruszenie zasad", poprosimy o jej weryfikację.
Ja mam pytanie.
Dlaczego ktoś masowo sprzedaje podróbki i nie dostaje żadnych blokad ze strony ALLEGRO?
Jedno zgłoszenie blokada marki, drugie mandat, trzecie blokada na zawsze i mandat.
Po zgłoszeniu, od kilkanaście autoryzowanych sprzedawców, ten gość usuwa cześć ofert, i sprzedaje dalej 😃
ALLEGRO ma gdzieś, jak zgłasza zwykły klient, to ok. Ale dlaczego ktoś może łamać zasady i unikać żadnych kar.
A innych sprzedawców ALLEGRO Blokuje, i nawet nie pokazuje (nie wysyła) żadnych dowodów, na podstawie jakich zostały zablokowane.
Gość po prostu usunął oferty i sprzedaje dalej inne podróbki do telefonów!
Po zgłoszeniu od kilka AUTORYZOWANYCH sprzedawców.
Mogę spytać, dlaczego nie zablokowali wszystkie jego oferty, pod jego "marka" ????
I dlaczego jego marka (nazwa marki), jest adres strony internetowej, co lamie zasady tej platformy. Zakup poza ALLEGRO ???
Widocznie ktoś przynosi duże prowizje dla allegro
Wiele wątków o takiej treści tu jest, widać ze niewiele się z tym robi, to nie tu należy to zgłaszać widocznie.
Jestem wściekła na tę niesprawiedliwość. 😡😡😡 Jeszcze trochę i eksploduję ze złości. 🌋
Gdzie kasa tam interes a nie sprawiedliwość, tak działają.
Zgłosić, że oferowany na aukcji przedmiot jest nieoryginalny, może wyłącznie właściciel danej marki lub jego przedstawiciel. Po drugie musi być poszkodowany, czyli firma musi się czuć poszkodowana. Po trzecie, nie każdy towar wyglądający jak nieoryginalny, nie, zawsze nim jest. Czasem może to być inna partia, albo wersja na inny rynek. Po czwarte, prawo do marki może mieć wiele firm. Często są to zaszłości historyczne i identyczne marki powstawały w różnych krajach.
Dzisiaj poszło zgłoszenie od kilkanaście SPRZEDAWCÓW AUTORYZOWANYCH na tego gościa.
I Zamiast blokady marki (To minimalna kara) miało być zablokowane konto normalnie!!!!
O Dziwo, jakimś sposobem u tego gościa zniknęli 350 ofert, i on dalej sobie handluje podróbkami do telefonów komórkowych. Żadnych kar.
ON JEST NIEŚMIERTELNY. JEMU MOŻNA WSZYSTKO. Nawet adres sklepu wklepać w nazwę marki! Na markowych towarach zaznaczać swój adres sklepu. A Nam śmiertelnym zostaje czekać, kiedy zablokują konto bez żadnych tłumaczeń!!!!!!
Witam czy w jakiś sposób mogę się z tobą skontaktować w pewnej sprawie na allegro . Gdzieś widziałem również twój wpis i się na niego powołałem oraz na rozmowę z in post gdzie otrzymałem tam podobną informację a sprzedawca i allegro dalej przystają przy swoim
@Client:131872665 Sprzedaż przedmiotów nieoryginalnych (podróbek) jest zakazana na Allegro. Zabroniona jest sprzedaż przedmiotów, które w jakikolwiek sposób naruszają prawa innych osób, w tym prawa znaku towarowego, handlowego, firmowego (marki towaru) i oznaczeń pochodzenia.
Każde zgłoszenie nieprawidłowości jest weryfikowane i jeśli ta weryfikacja da potwierdzenie, że doszło do załamania zasad, podejmujemy konkretne działania. O ich szczegółach informowani są wyłącznie właściciele kont, których one bezpośrednio dotyczą. Nie zawsze konta są od razu blokowane.
@nat_not Czy jest u Was jakiś specjalny zespół który to sprawdza, czy polegacie tylko na zgłoszeniach użytkowników? Ochrona marek tak hucznie zapowiadana na Allegro raczej nie działa.Poniżej jeden z przykładów akumulatora DeWalt 18V 5.0 Ah.
Takich ofert z podróbami sprzedawanymi przez chińskich sprzedawców jest na Allegro multum.Akumulatory sprzedawane są jako oryginały, tyle że takiego oryginału nie kupi się poniżej 230 zł (w najtańszej ofercie i niekoniecznie na Allegro).
I tak jeszcze z ciekawości. Konto 2 miesiące, 13 ocen i SS? Coś się pozmieniało w programie Super Sprzedawca, czy niektórzy podlegają specjalnemu traktowaniu?
To, co Pani mówi, wszystko się zgadza do zwykłych śmiertelnych.
Tylko nie trzeba być GURU, ze by zrozumieć.
Dekielki oryginalne kosztują 460 złotych za 4 sztuki, ten gość sprzedaje za 40 złotych 4 szt.
Emblemat oryginalny kosztuje 150-200 złotych za 1, ten gość sprzedaje za 20-40 złotych.
Nakrętki na wentyle oryginalne kosztują 150 złotych za 4 szt., ten gość za 15.99 złotych
Tu nie trzeba być GURU i coś weryfikować.
Zaznacza, ze on producent na towarach markowych.
A Nazwa producenta to adres ego sklepiku.
I Nikt Nic nie widzi tylko z jednego powodu. Bo nie chce tego widzieć.
Dzisiaj poszło zgłoszenie od kilkanaście SPRZEDAWCÓW AUTORYZOWANYCH na tego gościa.
I Zamiast blokady marki (To minimalna kara) miało być zablokowane konto normalnie!!!!
O Dziwo, jakimś sposobem u tego gościa zniknęli 350 ofert, i on dalej sobie handluje podróbkami do telefonów komórkowych. Żadnych kar.
ON JEST NIEŚMIERTELNY. JEMU MOŻNA WSZYSTKO. Nawet adres sklepu wklepać w nazwę marki! Na markowych towarach zaznaczać swój adres sklepu. A Nam śmiertelnym zostaje czekać, kiedy zablokują konto bez żadnych tłumaczeń!!!!!!