anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszustwo i faworyzacja allegro

serwisit
#7 Wielbiciel#

Co sądzicie o informacji w wystawionej aukcji o przewidywanej dostawie za 8 dni-taka bzdur wstawia allegro , mimo, że ja deklaruje wysłanie paczki natychmiast. Kupujący omijają aukcje z 8 dniowa dostawą. Sprawa dla uokik? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

Nie tylko Tobie.

oznacz moderatorów

pkgroup
#8 Zapaleniec#

u mnie to samo, sprzedaż siadła z dnia na dzień

oznacz moderatorów

Ewa-Shop-PL
#9 Pomysłodawca#

U mnie to samo sprzedaż drastycznie spadła.Spojrzałam na swoje aukcje dostawa do 27 grudnia,chociaż deklarowałam,że wysyłam w sobotę i niedzielę przed świętami.Przecież paczkomatem praktycznie na 2 dzień dojdzie.masakra

oznacz moderatorów

justyna831126
#9 Pomysłodawca#

Allegro przysyłało informację czy chcesz zgłosić swoje oferty do wysyłki w weekend przed świętami trzeba było wypełnić formularz i zgłosić się jako sprzedawca który będzie wysyłał towar natychmiast tym samym były wytyczne w wiadomości jak dostosować parametry dostawy by zakwalifikować się do oznaczenia " dostarczone przed świętami " ja z tego skorzystałam proponuję przejrzeć wiadomości od Allegro i skrzynkę e-mail 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Ja też ale to nie do końca działa. Inposty cały weekend działają, a mnie od wczoraj popołudnia pokazuje dostawę na poniedziałek. Nie jest to może 27 ale i tak wkurza. Ktoś sobie zamówi, żeby odebrać po weekendzie i będzie potem wnerwiony musząc odbierać wcześniej... Niektórzy klienci zamawiają tak, żeby doszło w odpowiednim czasie. 

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Dziewczyny czemu znowu serwis przekłamuje klientów? 

oznacz moderatorów

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador#

Hmmm.... 

To są plusy i minusy. 

Chyba w/g prawa sprzedawca ma podać termin dostawy. Już nie chce mi się szukać, ale chyba tak jest.

Na Allegro sprzedawca nie ma takiej możliwości. W zamian Allegro podaje "przewidywany czas dostawy" na podstawie wcześniejszych wysyłek sprzedającego.

Moim zdaniem - to zaliczam na plus (chociaż czasem zagryzam zęby jak mi wydłużą) - bo np. teraz mam taką sytuację, że musiałem ustawić czas wysyłki na 2 dni - z przyczyn osobistych, po prostu nie wiem jak to "wyjdzie" - jednak Allegro pokazuje czas dostawy tak, jakbym miał ustawiony 1 dzień. To jest plus - pomimo ewentualnych problemów, które jeszcze nie zaistniały, lecz mogą zaistnieć w każdej chwili , wysyłam szybko (ten sam dzień lub następny) - a Allegro to uwzględnia.

I to zaliczam na "plus". 

Minus - nie dajcie się ponieść emocjom - generalnie dziś już jest "piątek". Nikogo nie obchodzą czasy dostawy - szał minął.

oznacz moderatorów