Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam , mysle ze zostalem oszukany. Nigdy nie kupowalem nie wystawialem na allegro nic. Po rozmowie na messenger zapeniano mnie ze pieniadze zostaly wyslane itd dostalem taka oto wiadomosc na allegro od serwisanta czy to realne czy po prostu oszustwo i mam to zglosic na Policje?
@michael89121 oszustwo 😞
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ jak byście wprowadzili weryfikację na dzień dobry przy zakładaniu konta to by ukróciło takie wyłudzenia a jak by były to były by dane kupującego a tak autor wątku nic nie wskóra, nawet szkoda czasu na policję 😞
Czyli udac sie na policje rozumiem? Ze zdjeciami itd? W dodatku otrzymalem maila z niby przelanymi pieniazkami. 1700zl droga nie chodzi. Co zrobic w takiej sytuacji moge ?
@michael89121 tak udaj się na policje, ale na nic nie licz bo te konta allegro to widmo zakładane na fałszywe dane bez weryfikacji, jedyne co to mail lub ip ale nie licz że znajdą gościa 😞
No i rece mi opadly, ehh.. ja w UK wiec musze mailowo do Policji itd. Dla zasady postaram sie to zrobic ale zawiodlem sie strasznie. Trudno czlowiek uczy sie na bledach. Dziekuje za pomoc
@michael89121 Sprawa jest poważniejsza niż ci się wydaje. Jeśli wykonałeś tą niby weryfikację swojego konta to natychmiast zmień hasła dostępu do konta bankowego, jeśli jeszcze coś tam masz.
@br. Ta sprawa nie dotyczy weryfikacji konta jako takiej, tylko płatności bezpośrednio na konto, poza systemami Allegro.
@_HolaOla_ Możliwe, szkoda że nie ujawniłaś obrazka autora tematu.
Już widziałem zawiadomienia niby serwisanta domagające się weryfikacji konta bo pieniądze nie mogą wpłacić.
Każda taka korespondencja jest niebezpieczna, szkoda że Allegro nic z tym nie robi.
@br. Niestety nie możemy opublikować tego obrazka, ponieważ znajdują się na nim dane osobowe autora wątku. Niemniej jednak masz rację i gdyby tylko było to możliwe, zostawiłybyśmy tutaj zrzut tej wiadomości ku przestrodze innych.
@michael89121 Jeśli wysłałeś przedmiot bez zapłaty, to tak, jedyną drogą jest zgłoszenie sprawy na policję. Przykro mi, ale z uwagi na to, że to transakcja poza Allegro, nie będziemy w stanie Ci pomóc.
@_HolaOla_ zakupu realnie nie było ale kontakt przez serwis 😞
taka oto wiadomosc na allegro od serwisanta
Może warto pomyśleć o weryfikacji przy zakładaniu konta !!!
Wygląda żeś został oszukany, wiele razy tu o tym piszemy i ostrzegamy, zgłoś na Policje.😒