anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Po ponad roku istnienia aukcji Allegro ją zamyka z uwagi na błędną kategorię

Alora-Hurtownia
#12 Orędownik#

Drodzy moderatorzy @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  proszę mi wytłumaczyć na jakiej zasadzie Wasza spółka funkcjonuje skoro takie kwiatki mają miejsce? Po ponad rocznym istnieniu kilku aukcji NAGLE Wasz team stwierdza, że produkty były listowane w złej kategorii? Może Wasz dział niech w pierwszej kolejności sprawdzi pozycje, które widnieją w produktyzacji i zrobi z tym gruntowny porządek na bieżąco? Gdyby produktyzacja była rozsądnie zaplanowana i jej publikacja była wcześniej akceptowana przez odpowiedni dział, to nie byłoby takich problemów. Jak zwykle, Allegro coś chce zrobić, ale robi to ułomnie i finalnie problem przelewany jest na sprzedawcę.

Zamknięte oferty:

14479660308
14473947722
14473953500

Notabene, wszystkie te produkty są we właściwych kategoriach. To nie moja wina, że Allegro nie przewidziało kategorii MAŚĆ do stóp i PIANKA do stóp, przez co produkt ląduje w kategorii KREM do stóp - jak zresztą tytułowany jest przez samego producenta. Ale pewnie Allegro próbuje wymusić listowanie produktów w kategorii POZOSTAŁE, prawda?

"Wielokrotne naruszanie zasad może doprowadzić do zawieszenia konta." To zdanie TO JAKAŚ KPINA i policzek wymierzony w kierunku uczciwych sprzedawców.

Co śmieszniejsze, kilka miesięcy temu walczyłam na łamach tego forum z nieuczciwymi sprzedawcami, którzy w mojej kategorii łamali regulamin i co zrobiło Allegro? NIC! Na bieżąco informowałam o nadużyciach. Oferty znikały z jeden dzień i wracały, a w kilku przypadkach nie było żadnej reakcji. Jak sprzedawcy mają traktować firmę, która wspiera krętaczy i oszustów, a karze uczciwych sprzedawców? Kuriozum i kompletny obłęd!

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

AlleMakijazPL
#9 Pomysłodawca#

u nas jest to samo 

Dermokosmetyki coś tam jakieś zmiany idą stąd pewnie to 

też zgłaszałam błedny i każdy to olał 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Alora-Hurtownia nie chodzi o przeniesienie do kategorii "Pozostałe". Dopytuje o powód przeniesienia, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
Czy oferty były w kategorii: 
323593 Allegro > Zdrowie > Dermokosmetyki > Dermokosmetyki do ciała > Kremy do rąk i stóp?

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Alora-Hurtownia wracam z informacją. Odpowiednia kategoria dla tych produktów to Allegro > Uroda > Pielęgnacja > Dłonie i stopy > Kremy do stóp, nie są to dermokosmetyki, dlatego oferty zostały przeniesione do kat. Uroda. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Alora-Hurtownia
#12 Orędownik#

Wiem, bo pisałam o tym fakcie kilkanaście miesięcy temu informując, że produkty są w błędnej kategorii, ale na tamten czas support miał to gdzieś, żeby po kilku miesiącach napisać do mnie informację, że aukcje są zamknięte z powodu błędnej kategorii i informując na dodatek, że jeśli się to powtórzy to zablokujecie mi konto.
Jak to jest, że dział moderatorów to jedyna grupa w Allegro, która realnie wykonuje swoją robotę? Dział odpowiedzialny za produktyzację, to jakiś mało śmieszny żart. Jak można tak pracować? Zgłaszam problem, który sami generują, a oni po ponad roku zamykają mi aukcję i się jeszcze odgrażają blokadą, ale ryba psuje się od głowy jak to powiadają ...

Od chwili, gdy stery przejął Roy Perticucci spółka leci ruchem jednostajnie przyspieszonym na pysk. I to nie tylko jeśli chodzi o samą wycenę na gpw, ale również mam tu na myśli jakość usług. Zarówno z perspektywy Klienta, który zanim znajdzie coś czego szuka musi się przedrzeć przez falę RZEKOMO najlepszych ofert, których znaczki można sobie najzwyczajniej kupić. Ale również z perspektywy sprzedawcy, który traci czas na naprawianie problemów, które Wy jako spółka generujecie. Wasza atrakcyjność spada dla jednej i drugiej strony, przez co nie do końca rozumiem w jakim kierunku podąrzacie. Czy to jest celowe uwalenie spółki, czy jakaś wysublimowana strategia z pod ręki Roya? Na chwilę obecną Wasze obroty spadają z roku na rok, a dla inwestorów, jak i użytkowników jesteście coraz mniej atrakcyjni. Ekspansja na sąsiadujące kraje to jak zakładam brzytwa, której próbujecie się złapać - jak widać zresztą nie do końca przemyślan, bo konkurencję macie tam większą. Ciężko będzie ukroić sobie kawałek toru świata e-commerce świadcząc taki poziom usług, a jak zakładam poza PL będzie jedynie gorzej.

Reasumując, zamiast skupić się na jakości i wzmaganiu zaufania w kontaktach B2B z małymi biznesami, które Was stworzyły robicie wszystko na opak dowalając im jak się da i gdzie się da. Lada moment wyrośnie konkurencja na rynku PL, która NIE-ukroi, a odbierze Wam kawałek tortu, którym sami pogardziliście.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@Alora-Hurtownia Od pewno czasu sprzedaż na Allegro to ciągłe zmaganie się z problemami zupełnie nie znanymi gdzie indziej. A najwięcej z nich generują ich trzy sztandarowe wymysły: katalog produktów, Smart i Allegro One

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów