anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem a Allegro przesyłka polecona

WorldColor_pl
#8 Zapaleniec#

Witam, mam problem z wysyłką Allegro przesyłka polecona, mianowicie generuję normalnie etykiety ale na poczcie kody kreskowe nie działają, nie maja takich numerów paczek w systemie i muszą jakoś to obchodzić wprowadzając ręcznie? Czy ktoś mógł by pomoc w rozwiązaniu tego problemu?

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@WorldColor_pl Normalnie, czyli jak? Zaciągasz do Elektronicznego Nadawcy, czy przez Wysyłam z Allegro?

oznacz moderatorów

WorldColor_pl
#8 Zapaleniec#

Używam baselinkera ale próbowałem też przez allegro i jest ten sam problem

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@WorldColor_pl To nie wiem, ja używam EN. Ale może nasze Panie coś pomogą: @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

WorldColor_pl
#8 Zapaleniec#

Mam nadany numer przesyłki, drukuję etykietę a na poczcie tego nie widzą 😕 Generalnie paczki koniec końców dochodzą ale wprowadzanie tego zajmuje jednak sporo więcej czasu niż czytanie z kodu

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@WorldColor_pl zapytam zespół, czy ten problem może być jakimkolwiek problemem po naszej stronie, ale czy masz może jakieś konkretne przykłady? 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

WorldColor_pl
#8 Zapaleniec#

00659007730900544177

np ta paczka ale to dotyczy wszystkich wysyłanych pocztą

oznacz moderatorów

fox_paws
#13 Ambasador#

@WorldColor_pl Może chodzi o rozdzielczość wydruku?
Te ich kody są tak małe, że musiałem drukować na laserze i przyklejać w "kangurkach", bo drukowanych na termicznej drukarce do etykiet nie mogli zeskanować.

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@fox_paws Ale oni w ogóle nie mają tych numerów przesyłek w systemie. Nie wiem jak to działa w WzA, ale w Elektronicznym Nadawcy każdy zbiór przesyłek na koniec trzeba zamknąć i wysłać systemu Poczty P. - inaczej numery nie będą widoczne.

Natomiast jeśli chodzi o zaczytywanie kodów, to faktycznie miewają z tym problemy. Nieraz miałem przypadek, że w jednym okienku nie dały się zeskanować, a w innym obok przeszły 😎

oznacz moderatorów

WorldColor_pl
#8 Zapaleniec#

ręcznie numer wpisują i też to samo 😕 Wydzwaniają mi z poczty tylko żeby to poprawić ale nikt nie wie o co chodzi

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@WorldColor_pl  niech Pani na poczcie ręcznie wklepie wage listu

My kiedyś mieliśmy taki sam problem. Okazało sie że Pani musiała ręcznie wklepywac wage do allegro poleconych ( zawsze wpisywała 0,999 tak aby sobie ułatwić) wówczas syste przepuszczał przesyłki

A od roku w związku z bardzo długim czasem doręczeń i reklamacjami klentów całkowicie wyrzuciliśmy tą opcje dostawy z cenników allegro

oznacz moderatorów

WorldColor_pl
#8 Zapaleniec#

Też chętnie zrezygnował bym z tej opcji ale wtedy stracę też prawdopodobnie smarta

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@WorldColor_pl  my zostawiliśmy pocztexy, mamy dpd, inpost paczkomaty , orlen i ONEy i mamy smarta wiec rezygnacja w tym przypadku niczego nie zmieniła.

Poczte jako taka zostawiliśmy , usuneliśmy z cenników tylko allegro polecone

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@_Likos_ @WorldColor_pl Tym bardziej, że Pocztex masz w dwóch osobach: na adres i do punktu 😎

oznacz moderatorów

WorldColor_pl
#8 Zapaleniec#

Dziękuję Wam za podpowiedzi!

oznacz moderatorów