Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam problem z wysyłką Allegro przesyłka polecona, mianowicie generuję normalnie etykiety ale na poczcie kody kreskowe nie działają, nie maja takich numerów paczek w systemie i muszą jakoś to obchodzić wprowadzając ręcznie? Czy ktoś mógł by pomoc w rozwiązaniu tego problemu?
@WorldColor_pl Normalnie, czyli jak? Zaciągasz do Elektronicznego Nadawcy, czy przez Wysyłam z Allegro?
Używam baselinkera ale próbowałem też przez allegro i jest ten sam problem
@WorldColor_pl To nie wiem, ja używam EN. Ale może nasze Panie coś pomogą: @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Mam nadany numer przesyłki, drukuję etykietę a na poczcie tego nie widzą 😕 Generalnie paczki koniec końców dochodzą ale wprowadzanie tego zajmuje jednak sporo więcej czasu niż czytanie z kodu
@WorldColor_pl zapytam zespół, czy ten problem może być jakimkolwiek problemem po naszej stronie, ale czy masz może jakieś konkretne przykłady?
@WorldColor_pl Może chodzi o rozdzielczość wydruku?
Te ich kody są tak małe, że musiałem drukować na laserze i przyklejać w "kangurkach", bo drukowanych na termicznej drukarce do etykiet nie mogli zeskanować.
@fox_paws Ale oni w ogóle nie mają tych numerów przesyłek w systemie. Nie wiem jak to działa w WzA, ale w Elektronicznym Nadawcy każdy zbiór przesyłek na koniec trzeba zamknąć i wysłać systemu Poczty P. - inaczej numery nie będą widoczne.
Natomiast jeśli chodzi o zaczytywanie kodów, to faktycznie miewają z tym problemy. Nieraz miałem przypadek, że w jednym okienku nie dały się zeskanować, a w innym obok przeszły 😎
ręcznie numer wpisują i też to samo 😕 Wydzwaniają mi z poczty tylko żeby to poprawić ale nikt nie wie o co chodzi
@WorldColor_pl niech Pani na poczcie ręcznie wklepie wage listu
My kiedyś mieliśmy taki sam problem. Okazało sie że Pani musiała ręcznie wklepywac wage do allegro poleconych ( zawsze wpisywała 0,999 tak aby sobie ułatwić) wówczas syste przepuszczał przesyłki
A od roku w związku z bardzo długim czasem doręczeń i reklamacjami klentów całkowicie wyrzuciliśmy tą opcje dostawy z cenników allegro
Też chętnie zrezygnował bym z tej opcji ale wtedy stracę też prawdopodobnie smarta
@WorldColor_pl my zostawiliśmy pocztexy, mamy dpd, inpost paczkomaty , orlen i ONEy i mamy smarta wiec rezygnacja w tym przypadku niczego nie zmieniła.
Poczte jako taka zostawiliśmy , usuneliśmy z cenników tylko allegro polecone
@_Likos_ @WorldColor_pl Tym bardziej, że Pocztex masz w dwóch osobach: na adres i do punktu 😎
Dziękuję Wam za podpowiedzi!